Ajoj koliko kopiraju lisicu, meni stvarno nije jasno sto su premestili bookmark ikonicu kao u FF, kao i izobljeni omnibox. Takodje je pocelo spajanje menu-a. Onda.. spojili su `stop` i `refresh` ikonicu u jednu, ali su obrisali `go` ikonicu, nadam se da ce je vratiti. Meni je lepsi onaj interfejs sto je i do sada bio.
mene je najvise iznervirao home button, ali brzo sam se navikao, navici ces se i ti, inace, kad pogledas, isto ti je, samo su izmenili redosled, a favorite su stavili tamo da ne zauzima mesto bzvz, jer ti i ne treba tako cesto, dugme GO je samo izmesteno desno, jeste malo daleko na wide monitorima, ali ja obicno kad ukucam adresu, opalim enter, bez misa, navika :) a ne znam sto mislis da su iskopirali FF, izgled Chrome-a je kao prve verzije, samo su izmenili raspored dugmica, mene jedino vrlo malo podseca na Operu, ali tu su samo 4 osnovna tastera i tamo desno jos 2, izgled je jedinstven, ne bih rekao da su iskopirali, ni jedan browser recimo nema onakvo klizanje tabova kao Chrome, zatim animirano otvaranje tabova, itd., ti neki sitni detaljcici ga cine drugacijim...
evo, obrati paznju na dugmice, slicni su sa operom:
I dalje mi se ne svidja shto su tabovi na vrhu i ne mogu da se spuste nize, da budu tachno iznad stranice, ili makar na dnu stranice. Ovako mi je otezan rad sa tabovima jer sam navikao na Operu i Lisicu. U stvari, nijedan toolbar nema customize opciju, da rasporedim dugmice, adress bar... Kada to urade mozda mi Chrome bude prva opcija kao browser.
eh, vidis, meni to BAS odgovara, ne bih zeleo nikad to da promene, jer kada su gore, najmanje smetaju, i po meni, bas je onako kako treba da bude :)
:: I dalje mi se ne svidja shto su tabovi na vrhu i ne mogu da se spuste nize, da budu tachno iznad stranice, ili makar na dnu stranice. Ovako mi je otezan rad sa tabovima jer sam navikao na Operu i Lisicu :: U stvari, nijedan toolbar nema customize opciju, da rasporedim dugmice, adress bar.. :: Kada to urade mozda mi Chrome bude prva opcija kao browser :: :: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: ::
Pa i jesu ga iskopirali, Chrome je nastao tako sto je iz svakog browser-a uzeo po neku ideju, to su i sami rekli, ali ne razumem sto nastavljaju da kopiraju?? na primer, u FF 3.7a6pre ako obratis paznju videces da su ivice okvira za kucanje sajtova zaobljene, pa je chrome sad upravo uradio isto, zaoblio je ivice, i premestio bookmark ikonicu unutar omniboxa, kao sto je kod FF-a. Bolje je bilo da nisu to menjali, to ga je na neki nacin cinilo drugacijim. I ono sto se u Chrome-u zove omnibox, odnosno spojeni search bar i adress bar, je mozillina ideja, koja je jos odavno nastala na blog-ovima, samo sto je nisu implementirali, pa je chrome to iskoristio.
:: mene je najvise iznervirao home button, ali brzo sam se navikao, navici ces se i ti, inace, kad pogledas, isto ti je, samo su izmenili redosled, a favorite su stavili tamo da ne zauzima mesto bzvz, jer ti i ne treba tako cesto, dugme GO je samo izmesteno desno, jeste malo daleko na wide monitorima, ali ja obicno kad ukucam adresu, opalim enter, bez misa, navika : :: a ne znam sto mislis da su iskopirali FF, izgled Chrome-a je kao prve verzije, samo su izmenili raspored dugmica, mene jedino vrlo malo podseca na Operu, ali tu su samo 4 osnovna tastera i tamo desno jos 2, izgled je jedinstven, ne bih rekao da su iskopirali, ni jedan browser recimo nema onakvo klizanje tabova kao Chrome, zatim animirano otvaranje tabova, itd., ti neki sitni detaljcici ga cine drugacijim.. :: :: evo, obrati paznju na dugmice, slicni su sa operom :: :: Opera: http://bit.ly/cAPG3 :: Chrome: http://bit.ly/cdCoG :: :: :: :: Ajoj koliko kopiraju lisicu, meni stvarno nije jasno sto su premestili bookmark ikonicu kao u FF, kao i izobljeni omnibox. Takodje je pocelo spajanje menu-a. Onda.. spojili su `stop` i `refresh` ikonicu u jednu, ali su obrisali `go` ikonicu, nadam se da ce je vratiti. Meni je lepsi onaj interfejs sto je i do sada bio :: :: :: :: http://www.downloadsquad.com/2010/06/25/google-chrome-new-simplified-menu :: :: :: :: http://news.softpedia.com/newsImage/Subtle-Changes-Simplify-Google-Chrome-s-User-Interface-2.jpg/
neka ima i ta opcija u customize opcijama, pa kako ko voli. Shta mi tu osiromashili izmene interfejsa pa nishta ne mogu da namestim kako hocu. I izbacuju svaki dan nove verzije, shta isprobavaju toliko da bude 1000000 raznih beta verzija?
Evo klipa zasto FF stavlja tabs on top, kao default opciju u buducem FF 4.0, ne zato sto kopira chrome, nego zato sto evolucija web-a ide u tom smeru. Ima objasnjenje lepo:
pa necu prihvatiti samo ono shto oni misle da je tako. Ne znaju shta pametnije i korisnije da izmisle! Eto dokle se stiglo. Ako niko od ovih jachih ne ostavi tabove da ih namestim gde JA hocu, odoh na IE ili Kameleon.
Mocices da namestas tabove u firefox-u kako god ti hoces, da l` gore ili dole...samo po default opciji ce biti gore. Pa ako si odgledao klip primetices da se sve lepo uklapa uz web aplikacije kad su tabovi na vrhu.
ne moze da otvori novi tab na dvoklik ili na tochkic misha. Svidja mi se shto kada markirash link na stranici imash da izaberesh da odmah ide na tu adresu, kao na Operi, s tim shto Chrome otvara u novom tabu i to je plus. Nisam zahtevan mnogo ali nije loshe imati veci izbor podeshavanja.
Svi će na kraju po mogućnostima a i izgledu, ličiti manje-više jedni na druge. Ako ne po defaultu, a ono sa add-ončićima. Ali, samo će veliki igrači moći da se nose sa Adobe fleš-om, a to su Microsoft, Google i Apple. Ostali će da budu ribe koje puše. Ovo govorim kao nesrećni ljubitelj Opere, koja kao i FF ima iste probleme sa flešom, swf-om i adobe-om. I, pomalo sa Javom, koja je tajno oružje za usporavanje pojedinih web-brosera.
Reci nam, koliko je neophodno apdejtovati novu verziju Jave, i imati je u sistemu. Izgleda da za Jdownloader se mora imati nova, chini mi se chak da on pokrece njen apdejt.
:: Svi će na kraju po mogućnostima a i izgledu, ličiti manje-više jedni na druge. Ako ne po defaultu, a ono sa add-ončićima. Ali, samo će veliki igrači moći da se nose sa Adobe fleš-om, a to su Microsoft, Google i Apple. Ostali će da budu ribe koje puše :: Ovo govorim kao nesrećni ljubitelj Opere, koja kao i FF ima iste probleme sa flešom, swf-om i adobe-om. I, pomalo sa Javom, koja je tajno oružje za usporavanje pojedinih web-brosera :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Koliko je bitno... ma, jasno je meni da će biti problema u oba slučaja, ali moj je stav da će sa update-ovanim softverom biti ipak neuporedivo manje problema, s tim da se može i vratiti na staro dok se ne ispravi. I to je moj stav za sve, generalno, za svaki upate. Malo sporije sa novim verzijama i samim update-om, ne treba srljati bezglavo i biti prvi po svaku cenu, ali, tu negde, kad se sve ispipa od strane najglasnijih žaba u bari. U slučajevima usporavanja web-browsera java-kodom i skriptama na stranicama (naravno, popularnim stranicama, kod onih bzwze to se i ne dešava), moje je mišljenje da ih ne izaziva zastarela verzija java koda koja je upotrebjena (ionako je reverse kompatibilna), već se skripte namerno pišu tako da ih jawa engine ugrađen u pojedina browsere, brže ili sporije obrađuje, uz manje ili veće zauzeće procesora i (obično enormne) količine potrebnog RAM-a.... kako bi se forsirao onaj - oni browser-i koji plate za to. Npr. ako hoćete da se facošup i Farma pokreću bez problema i trzanja, da ne kasnite onu jebenu sekundu-dve kod igranja i šta ti ja znam, ili da vam komp ne zakuca kod browsing-a, e.... proizvođači tog softwera imaju dva puta: da plate, da plate i dobiju unapred šta će biti promenjeno pa da se prilagode, ili, da reaguju nakon što problem nastupi (Opera i firefox, najčešće), svojom novom verzijom (redom najbrže na svetu, itd.. ali kratkotrajno). Ako jdownloader koji je sav jawa software, traži update.... daj mu.
Primetio sam da ovaj flash 10.1 radi losije od stare verzije. Zatvaranje tab-a na kome je pokrenut youtube klip zamrzne masinu na par sekundi. A ako kliknem na embeded youtube da ga otvori u novom tabu takodje se zamrzne na par sekundi. I to mi se pored FF-a desava i u chromu i u operi.... ovde nesto ne valja...moracu nazad na 10.0 verziju.
edit: ipak je do mene .... treba par puta godisnje resetovati racunar :P
TAKO DA SE NIKADA NECU NAVICI NA TAJ CHROME, MA KOLIKO BIO BRZ. JEDNOSTAVNO MI JE POTPUNO BEZLICAN, PROZIRAN, NEKOMFORAN I STALNO IMAM OSECAJ, KAD GOD SEDNEM ZA NJEGA, DA BLEJIM U PRAZAN LIST PAPIRA I PITAM SE...`STA SAD...?` DOWNLOAD BAR MU JE, BLAGO RECENO, OCAJAN.
U CITAVOJ TRCI, JEDINO MI SE CINI DA OPERA PO MALO GUBI DAH... NJU SAM MOGAO DA KORISTIM CITAVIH NEKOLIKO DANA, ALI ONA JE PA SUVISE KITNJASTA ZA MOJ UKUS...
Isti utisak kod mene, ali me uhvatilo ludilo da pokusham da se naviknem pa ceo dan surfujem njime. Tako je bilo i kod prelaza sa FF na Operu koja mi je omiljeni browser trenutno. Treba dosta vremena, chini mi se. Zna li neko kako da podesim da shto se tiche integrisanog google translate namestim da stranice na engleskom prevodi na srpski? Pokushavao sam upodeshavanjima ali Chrome brlja te ne moze da prepozna jezik stranice kako treba. Dodje mi da iskljuchim sranje, da se i ne pojavljuje.
:: TAKO DA SE NIKADA NECU NAVICI NA TAJ CHROME, MA KOLIKO BIO BRZ. JEDNOSTAVNO MI JE POTPUNO BEZLICAN, PROZIRAN, NEKOMFORAN I STALNO IMAM OSECAJ, KAD GOD SEDNEM ZA NJEGA, DA BLEJIM U PRAZAN LIST PAPIRA I PITAM SE...`STA SAD...?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.