Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Nepoznati folderi...
STRANA 1 OD 1
Starcevac Nepoznati folderi... 23.06.2010. 15:01 T27671

status: user
broj poruka: 318
Pozdrav svima.

Imam podeljen hard disk na dve particije C i D. Na C mi je standardno Vindovs, programi, a na D muzika, slike, i ostali dokumenti.

Pre nekoliko dana su mi se na D pojavilo 9 foldera sa nebuloznim nazivima tipa: 254b89af0o5t0k5269855 itd. Svi folderi imaju razlicite nazive, ali su iste sadržine.
Kada udjem u bilo koji od njih, ima nekoliko podfoldera naziva tipa: 1025-1050, 2010-2030..., i ima HotFixInstaller.exe

Pokušao sam da ih obrišem, ali nema šanse.Svi imaju po 3.33 MB. Kada krenem da obrišem ne može da obriše neki rtf. fajl i piše: Please remove the write protection.

Pošto preko Total komandera ne mogu da ga obrišem, jel ima neko drugi način da se oni obrišu, npr. neki program, nešto.

P.S. Nemojte samo da mi kažete da formatiram disk jer to ne mogu.
https://www.mojtip.com
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic Pre svega nemash razloga da ih brishesh 23.06.2010. 15:12 #224883

broj poruka: 1889
To su folderi u koje su se raspakovale neke self-extract arhive.
A ako ti je bash stalo da ih fiknesh onda to mozhe ovako:
1) Instaliraj Tune-up i njegovim file shreder-om ih unishti.
2) Instaliraj Malware bytes i njegovim file assassin-om ih unishti.
3) Isti postupak mozhesh primeniti i sa ostalim programima koji to imaju u sebi (verovatno, ove sam probao).

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

Starcevac Hvala na odgovoru 23.06.2010. 15:16 #224886

To sam pitao iz razloga što sam ranije imao slučaj da mi `neko na neki način` razmeštava foldere.

Ja ih vratim kako je bilo, isključim računar, sutradan uključim računar i ponovo sve izmešano, ali svaki put na drugačiji način.

Ako je sve u redu, onda nek stoje.

https://www.mojtip.com

Mixx ... 23.06.2010. 19:32 #224941

broj poruka: 2931
a sto cackas kad ne znas sta je? znam za milijardu slucajeva gde su ljudi tako sjebali sistem ili napravili zestoka sranja na kompu tako! imas par fajlova po par megabajta, pa sta? sto ne udjes u windows folder i obrises sve sto ne znas sta je, kako si krenuo...
ako paranoises da ti neko cacka komp kad nisi tu, stavi password.

Mortificat Re 23.06.2010. 21:26 #224966

broj poruka: 3519
Ima dosta fajlova u Windowsu koji su hidden, a sistemski su, pa ako nisi siguran, nemoj ih dirati.

Be the change you want to see in the world.

Starcevac Re: ... 23.06.2010. 23:23 #224985

:: a sto cackas kad ne znas sta je? znam za milijardu slucajeva gde su ljudi tako sjebali sistem ili napravili zestoka sranja na kompu tako! imas par fajlova po par megabajta, pa sta? sto ne udjes u windows folder i obrises sve sto ne znas sta je, kako si krenuo..
:: ako paranoises da ti neko cacka komp kad nisi tu, stavi password
:: _____________________________________________________________________
:: Chuck Noris is a pussy
::
::

Šhvatio sam ovo kao da mi se dereš da nemam pojma o računarima. Ako si dobro čitao rekao sam da je to na particiji D, a ne na C gde je Vindovs.

Ovo nisu skriveni fajlovi i pojavili su se pre par dana.

U svakom slučaju, hvala još jednom bstaleticu na odgovoru, ne treba ništa više od toga da se kaže.
Jebivetar Virus, moze biti 23.06.2010. 23:53 #224990

broj poruka: 2386
naleteo sam skoro na jednom kompu, i flash USB-ovima koji su zarazeni istim virusom koji je pravio nevidljive(sistemske foldere, one shto u oznacheni sa znakom uzvika) i u koje je kopirao sadrzaje(fajlove) foldera koji su se nalazili na USB flash i hard disku. ALI samo kada taj virus obrishem, ne bitno da li su u pitanju slike ili neshto drugo.
Verovatno ti je rachunar zarazen.
Pogledaj procese i vidi imali neki koji je sumnjiv, skeniraj sa AV programom ili sa Malwarebytes, mozda sa Trojan Remover-om.

http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

Mixx ... 24.06.2010. 08:56 #225083

broj poruka: 2931
u pravu si, jesam previse drcno odgovorio, izvini.
stvar je u tome sto ja odavde ne mogu da znam koliko ko zna o temi, a kazem ti, znam gomilu slucajeva gde su ljudi upravo tako zajebali stvar. u svakom slucaju, vazi pravilo: ne popravljaj ako nije pokvareno.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs