`CANNOT START`, onog trenutka kada bi trebalo da se ucita desktop, izbaci ovu poruku i tada ne radi ni `task manager`, samo se zakuca na pozadini i to je to, nece cak ni u SAFE MODE da udje.
Da napomenem, ovo se desava sa instaliranjem proverenog XP windows-a sa SP3, SP2, full format, itd., dakle kada zavrsim sa instalacijama programa\drajvera, i bez pravila, koju god graficku da stavim (ATi, nVidia), koji god drajver da instaliram, zezne me uvek sa istom porukom... Citao sam na netu, po forumima, ljudi predlazu task manager, pa komande za registry, a ja apstolutno nemam task manager, niti mogu da udjem u neki nalog, a ni u safe mode...
konf: ploca Soltek, pojma neam koja oznaka, za 462 socket, 133mhz SD CPU AMD 1.7 Athlon, ATi 7000, Seagate 80G, ostalo nebitno...
Ovaj problem sa EXPLORER-om mi se desava evo vec treci put i stvarno mi nije jasan, resavao sam ga tako sto sam instalirao Win7, medjutim, na ovu konfu, iz nekog razloga Win7 trazi drajver za CD-rom, i nece da nastavi, i to mi je totalno suludo, a xp bezuspesno pokusavam da podignem (instalacija prodje bez ikakvih problema) da mi ne izbaci error za explorer.exe, nakon cega pukne i mogu da se slikam s njim..
Ajoj co`ece, kakvi li su to gremlini... Pretpostavljam da je disk sa koga instaliras xp, tvoj i znas da je ok verzija? Si probao da podignes mini xp da vidis da li ce on da radi? Mozda je cdrom na samrti pa nakon instalacije neki fajlovi su corrupted? Nista mi ne pada na pamet...sad cu i ja da googlam.... ___________________________________________________________ First Blood
Fora je sto vec treci put imam identican problem na 3 razlicite konfiguracije i to me najvise kopka, a ne nalazim resenje, nije CD-rom, probao drugi (proveren), a i primetio bih u toku instalacije da je pred smrt, a nije ni XP, jer je podignut mnogo puta, plus je skinut sa originala, jbg..probao sam i memoriju, hard disk, napajanje, pa i procesor drugi..Googlao sam, i ima dosta ljudi sa problemom explorer-a, ali kao resenje im predlazu task manager...
:: Ajoj co`ece, kakvi li su to gremlini.. :: Pretpostavljam da je disk sa koga instaliras xp, tvoj i znas da je ok verzija? Si probao da podignes mini xp da vidis da li ce on da radi? Mozda je cdrom na samrti pa nakon instalacije neki fajlovi su corrupted :: Nista mi ne pada na pamet...sad cu i ja da googlam... :: __________________________________________________________ :: First Blood :: :: https://www.quakelive.co :: https://www.quake-rebellion.co :: ::
Nece u safe mode, ne reaguje na kontrolaltdilit, nije citac, nije disk. Instaliraj vistu, vidi sta ona kaze... Mislim ako si vec sve probao, onda je ploca odlepila nesto...ali ne vidim kako to utice na explorer.exe proces... update BIOS-a....? Mislim sad vec redom navodim ono sto nisi uradio...jer je cudno... ___________________________________________________________ First Blood
samo neki od programa pravi problem,konflikt,kako god..Probaj najnovije verzije programa i drajvera i verovatno vise nece biti problema,koji antiVirus je u pitanju?
`dakle kada zavrsim sa instalacijama programa\drajvera,` Aha tek sad ovo videh, a zameram ljudima kad ne procitaju kako treba,ccc, debil!
Drajver/program, konflikt neki...instaliraj drajver po drajver sacekaj neko vreme nakon instalacije svakog, vidi kako se ponasa...Ako bez instaliranih programa radi, onda ga zeza neki program, pa sa njima isto tako...jedan po jedan. It`s a dirty work, but someone got to do it ___________________________________________________________ First Blood
Mislim ja na sve, kazem, nece uopste ni u jedan profil pa ni admin, desava se posle instalacije, ali nebitno, testirao sam ja i na taj nacin, npr, kada instaliram XP, on prepozna sve drajvere (ATi 7000, ne treba drajver, sam ga vidi XP), i sve je to ok, elem, svi su drajveri podignuti, nakon prvog ucitavanja, ja restartujem komp, ucita win normalno...instaliram Aviru....restartujem...ucita opet normalno...instaliram office...restartujem....ucita normalno...instaliram winamp...restartujem...opa, error explorer.exe, ja reko, ma ovo mi je neki winamp koji ne valja (mada imam NOD32 4.0.474, valjda bi primetio), nista, ponovo sve ispocetka, ponovim ove korake, samo sto instaliram PRVO winamp, i kurva nece posle restarta da izbaci gresku, ja onda izbrisem taj noviji sto sam stavio i instaliram onaj winamp koji mi je kao bio problematican, restartujem i gle, najnormalnije se ucita bez greske, nista, krenem ja dalje, i npr. probam da instaliram Aviru, kad ono, nece da se instalira, izbacuje neke greske koje prvi put u zivotu vidim..e, posle toga restartujem, i opet error, i tako opet i opet, i svaki put na razlicite nacine, koji god program da instaliram, ne postoji pravilo kada se javlja greska, uvek je razlicito i bas tripuje, zar ne...? Da napomenem da sam probao sve razlicite programe da instaliram (iako nisam morao to da radim), ukljucujuci i AV, stavio sam NOD32, ma isto se desava...
:: :: Da li se to dešava posle instalacije nečega, ili u čistom XP-u :: :: Ne možeš ni u :: Username: administrato :: Password: no pas :: :: :: **************************** :: Besposlen pop i goveda krsti... :: ::
Mozda nema veze ali probaj sa kasperskym. Ja sam skoro imao problem i mislio sam da je instalacija XP-a problem ali problem je bio do par virusa koje ni ESS ni Avast nisu videli. Jedan se krio u cracku od winrara a za ostale se ne secam. Elem KAV je resio to sve i sad mi i dalje radi taj win bez problema. Ima moja tema gde sam objasnjavao kako sam se patio i pitao za savete.
_____________________________________________________________ Give us your brain for two hours and you will never be the same again.....
Prvi nacin: Nazoves Milana Tarota, mozda on zna u cemu je problem, i vjerovatno ce ti pomoci...
Drugi nacin je da instaliras Vistu sa diskete, kao Chuck Norris...
Inace problem je bas neobican, rekao bih da je nesto mozda do HDD-a ili RAM-a, ali posto kazes da si probao na vise razlicitih konfiguracija nemam predstavu sta bi moglo da bude...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Tvoj cd rom sa koga instaliraš, zaražen je nekim smećem. Manje ili skoro neverovatno je da je nečitljiv u nekom delu (corrupted) jer bi onda zakucao u instaliranju. Malo si me pokolebao, sa SP3, pa SP2... da li je to situacija sa dva odvojena instalaciona CD-a sa XP-om, onda mi je malo neverovatnije da su oba zaražena istim smećem, ali moguće je. Drugo ništa mi ne pada na pamet, ako nešto nisi prevideo u postu i promašio (ne mislim da lažeš nas, nego sam sebe, nesvesno, ono- ne vidiš šumu od drveća). Preskeniraj sa nekim dobrim avp-om te diskove... mada, radi se o cab fajlovima koji su dobro komprimovani i pitanje je šta uopšte i do koje mere može da ih preskenira.
Ovakav problem najcesce prave virusi, ali ja ne znam sa cega instairas programe posle instalacije XP-a. Da li nesto instaliras sa USB-a ili koristis iskljucivo CD-ove? Na zalost, postoje neki virusi i crvi koji se zavuku u krekove tako da oni naprave ovakve probeme.
ne znam da li sam pomenuo, ali probao sam jedno 5 razlicitih verzija XP-a, SP2, SP3, SP3 performance, SP2 performance, Tiny, na svim se istom manifestuje...nista, kontaktiracu Milanceta :) Eh, bre Pisko, pa zar CD-rom zarazen virusom??? Uradio sam i skeniranje diska sa AV-om sa Hirens-a iz XP mini OS-a...a diskove necu da skeniram, niti ima potrebe, jer sam se sa njima nainstalirao sistema i sistema, narezani su pre 3god, tako da...
@mikac, pazi, instaliram sa FLASH-a, na tom kompu sam instalirao programe (besplatne) nakon instaliranja na jednom laptopu, koji je kasnije radio besprekorno, tako da, nije ni to.
:: Promeni ti za svaki slucaj instalaciju, mozda ti je ostecen disk ko ce ga znati ? Nestomnogo cudno se desava kod tebe :) :: :: Pozdrav!
.. morao sam u međuvremenu da krkam kolače i gledam utakmice... pa da pohvalim moderatore, nije mi se prethodni post obrisao tj. izlogovao me i pogubio se kao što smo se mesecima pre žalili... LM. ponovo pročitah.... ono što isprva prevideh... instaliraš i programe... krekovane naravno... Vidiš, pošto ti se isključivo ukoka explorer.exe, tj. malware-troyan-njesra koje se (po meni 100%) veže uz explorer i učitava se uz njega, to znači da ga sam windows čuva a da antivirus ne uspeva da ga očisti jer ga, kao explorer.exe, čuva sam windows... ne ostaje ti ništa drugo, do, da nađeš šta od programa sadrži taj virus pa da probaš instalaciju BEZ toga, ili, da hdd preskeniraš nakačenog na drugi računar, dok se smeće još nije diglo. Eventualno sa hiren`sa, ali nisam probao taj av i njegove definicije, ali ako nađe iz DOS-a i očisti - super. Mada će ostati nepoznato odakle dolazi to zlo.
Imaš problem i nešto ne vidiš, previđaš, i tačka. Šta se sad buniš, moramo na sve da mislimo kad si brzoplet! .... šta reče, formatiraš particiju - disk? Skroz? Nema zla u MBR-u? ... ostaviš xp sam da radi bez instalacija bilo kog programa pa čak i dodatnih drajvera? Radi li sam po sebi, bez zakucavanja? I to da NIKADA nije uboden ni jedan uređaj koji potpada pod auturun funkciju windowsa xp? (fleš, fotoaparat, mobilni, cd-ovi, dvd-ovi koji nisu instalacioni... baš ništa)? ... i onda idemo na programe, šta li to instaliraš, kakav ti je taj fleš, da nije on zaražen? Nakon kojih programa počinje da se dešava? Moraš ići postepeno, a ne redno instaliranje tipa ovo moje next-next... jer tako uvek dolaziš na isto a nema odgovora. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Vodi, nisam ni mislio da dolazi sa sistemom, nego sa nekim od programa koje kasnije instaliras. Na HB definicije i nisu najsvezije, tako da ga ne mozes smatrati 100% pouzdanim za skidanje virusa i crva. Nije da ne pomaze, ali u ovom slucaju izgleda da je nemocan. Pisko ti je predlozio da ako mozes zakacis taj disk na neku drugu masini i preskeniras ga nekim od AV-ova. To bi moglo da pomogne. Ako je nesto instalirano vise puta bez problema sa nekih diskova ili fleseva, ne znaci da je bas sve u redu. To sam na vrlo tezak nacin shvatio jos pre dvadesetak godina, kada sam instalirao Auto Cad koji je instaliran na nezna se koliko racunara pre i posle mog racunara, ali se samo kod mene virus aktivirao. Zasto, ni sam Bog ne zna.
Drugar je cesto instalirao razne LastXP (svidjalo mu se valjda sto `sve` ima na jednom mestu-tj. nema potrebe za raznim drajverima) i isti problem je imao kod verzije 19. Ispostavilo se da su pojedine instalacije narocito sa krekom imale trojance koje NOD 4 nije detektovala. Problem resen sa Malwarebytes-om i ZoneAlarm-om. Cini mi se da je ipak stavio LastXP 22 i sve mu besprekorno radi evo vec skoro godinu dana. AIMP2 koristi za mjuzu, mali a efikasan.
Vrlo je moguce da instalacioni fajl Win-a sadrzi neke karakondzule.
21.06.2010. 00:14
status: user broj poruka: 10999
Primio sam k` znanju tvoju tvrdnju da je ovaj `proveren`. Primio, ali sa rezervom. Zasto? Zato sto se meni desilo nesto slicno, pre jedno godinu dana. Naime, covek me je zvao da mu instaliram custom version of XP (SP3), to jest, sa nekim `dodacima` (nestandarni GUI, dodatne teme...). CD je bio kupljen na nekoj pijaci. Nisam imao vremena da ga natenane testiram, instalisao sam sistem, antivirusi (!Avast - rezident i Kaspersky cleaner) u prvi mah nisu pokazali nista) a onda, nakon nekoliko restarta i instalisanja nekolicine sitnih programa (koji su stvarno `cisti` - Adobe Reader, 7Zip...) pocela je igranka bez prestanka. Te zamrzava odmah po butovanju. Te butuje kako treba pa onda programi koji tek sto su instalisani prave `greske` prilikom pokretanja... Zatim, bez ikakvih dodatnih instalisanja/deinstalisanja !Avast pocne da upozorava kao londonske sirene tokom Bitke za Britaniju. Onda opet preskeniram C: pomocu Kaspera i ovaj nadje nekih 150-160 zarazenih fajlova (sve pusti trojanci i keylogger-i), itd. itd. - - - - - - - - - - - explorer.exe je direktni eksponent kernel-a (jezgra sistema) i svako ozbiljnije otkazivanje neke vazne karike u lancu komandi prouzrokovace nepravilnu inicijalizaciju explorer-a.
drugari, secate li se one ATi 7000 sto sam pomenuo, evo sta se desilo s njom, drugar pao sa stolice i uhvatio se za stomak: http://i48.tinypic.com/mh7voj.jpg inace, jos uvek radim na problemu.... Tortojede, brate moj mili, po nVidia-i, evo, da ponovim, probao sam jedno 5 razlicitih kopija WinXP-a, NIJE do toga....
exefix_xp.com size: 10.5 KB (10,752 bytes) size on disk: 12.0 KB (12,288 bytes) Identican problem. Skini ovaj programcic za .exe i rijesio si stvar( mada mi lici da imas viruse, jer se ne poklapaju sve cinjenice). Cisto radi reda probaj zamjeniti tastaturu, jer ti se vec to desavalo na 3 konfiguracije. Ako nisi rijesio problem, onda je problem u MBR-u na HDD-u. Formatiraj ga bit po bit( za 80 gb trajace 8 sati !), pa posle instaliraj. Programe skidaj sa filehippo.com. Dakle na sledeci nacin: -otkaci racunar sa net-a, pa nakon instalacije WinXPSP3 originalnog uradi sledece: desni klik na my computer> properties > advanced > profil performance - settings > advanced > virtual memory - change > no paging file. desni klik na my computer> properties > system restore > turn off system restore on all system drives cekiraj. dvoklik desnim klikom ma My Computer > Tools > Folder Options > View > oznaci opciju - Show hidden files and folders i decekiraj Hide Protected operating system Files( Recomended). Sada provjeri na particijama da li imaju ista sto ne bi trebalo. Nemoj instalirati nista od drajvera, nego skini sa net-a prvo Aviru, directx, pa drajvere. Mada sve mirise na hard disk, ako nisu virusi na WinXP SP3 ili tvom disku - flesu. Nemoj ubacivati ni jedan disk niti prikljucivati tvoj hdd. Ako ni to ne pomogne, skini dijagnosticki disk Windows XP Extra Small USB Flash Edition 2009 updated 30Jun09( zadnji koji je radio manoj_299 !). Samo ISO narezi na CD ( 258.038 KB) i podigni sistem sa njega. Ako imas bar 384 MB memorije podici ces sistem. Nemoj prikljucivati HDD, cisto da budes siguran da nije do njega. Ako ni ovo ne pomogne, definitivno je nesto hardverski neispravno. A ako je problem do optickog uredjaja, narezi ga na USB flash i digni sistem sa njega, da iskljucis i tu stvar. operator
nemoguce da nam se obojici slucajno desi istovremeno. upravo sam reinstalirao sistem zbog toga :( elem, nesto me zajebavao iexplorer 8 (na Q.. ga nosam), pa sam resio da ga reinstaliram. otisao u add/remove programs-windows components-odcekirao ga, next-restart i kad sam ukucao pass da udjem u win, cujem dobro poznati DNG! zvuk i poruku `explorer.exe cannot start` ili tako nesto, fali mi IEjebemligakoj.DLL i nema sanse da udjemu win :( ni safemod, ni lastknown, ni repair, nista... :( pregazio win, instalirao neophodne drivere i brze-bolje ubacio hirens/napravio image. idem na sljaku, pa cu popodne da vidim da li ce opet da zajebava. ako je virus, izgleda da se provlaci pored noda. NARODE, PRAVITE IMAGE SISTEMA!!!
______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Ama, nije virus, rekao sam vec da sam proverio, uostalom, kako moze da na jednom kompu sa istog flash-a ne prepozna virus, a na drugom prepozna.. @operator ma sve sam ja to vec uradio, kakav exefix.exe, nisi pazljivo citao, NE MOGU DA UDJEM U WINDOWS!!! nije ni tabela na hard disku, probao sa drugim hard diskom, a da probam drugu tastaturu, brate, cenim sto zelis da pomognes, ali veruj mi da nije to u pitanju... Elem, moj zakljucak je da je bilo ipak do procesora (ne znam po kojoj logici), ali tako ispada, jer sam probao da ga stavim na drugu plocu i isto se desava, a sa drugim procesorom na toj ploci radi normalno, bez greske, i to mi je stvarno neverovatno... @mixx, koji procesor imas? probaj, zameni procesor, cisto da rezimiramo... hvala svima
:: exefix_xp.co :: size: 10.5 KB (10,752 bytes :: size on disk: 12.0 KB (12,288 bytes :: Identican problem. Skini ovaj programcic za .exe i rijesio si stvar( mada mi lici da imas viruse, jer se ne poklapaju sve cinjenice). Cisto radi reda probaj zamjeniti tastaturu, jer ti se vec to desavalo na 3 konfiguracije :: Ako nisi rijesio problem, onda je problem u MBR-u na HDD-u. Formatiraj ga bit po bit( za 80 gb trajace 8 sati !), pa posle instaliraj. Programe skidaj sa filehippo.com. :: Dakle na sledeci nacin :: -otkaci racunar sa net-a, pa nakon instalacije WinXPSP3 originalnog uradi sledece :: desni klik na my computer> properties > advanced > profil performance - settings > advanced > virtual memory - change > no paging file :: desni klik na my computer> properties > system restore > turn off system restore on all system drives cekiraj :: dvoklik desnim klikom ma My Computer > Tools > Folder Options > View > oznaci opciju - Show hidden files and folders i decekiraj Hide Protected operating system Files( Recomended) :: Sada provjeri na particijama da li imaju ista sto ne bi trebalo :: Nemoj instalirati nista od drajvera, nego skini sa net-a prvo Aviru, directx, pa drajvere :: Mada sve mirise na hard disk, ako nisu virusi na WinXP SP3 ili tvom disku - flesu. Nemoj ubacivati ni jedan disk niti prikljucivati tvoj hdd :: Ako ni to ne pomogne, skini dijagnosticki disk Windows XP Extra Small USB Flash Edition 2009 updated 30Jun09( zadnji koji je radio manoj_299 !). Samo ISO narezi na CD ( 258.038 KB) i podigni sistem sa njega. Ako imas bar 384 MB memorije podici ces sistem. Nemoj prikljucivati HDD, cisto da budes siguran da nije do njega. Ako ni ovo ne pomogne, definitivno je nesto hardverski neispravno. A ako je problem do optickog uredjaja, narezi ga na USB flash i digni sistem sa njega, da iskljucis i tu stvar :: operator :: :: ::
______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: @mixx, probaj, zameni procesor, cisto da rezimiramo.. :: hvala svim :: ::
e vazi, bas cu to sad da uradim, lol. posalji mi jedan pIIx4, ustvari, bolje dva za svaki slucaj :) pazi, moze da bude neverovatna slucajnost da se zabagovao isto kao tebi, videcu da ga izdrndam malo popodne kad odem kuci, probacu da ponovim sve isto da vidim da li cu da ga zabagujem ponovo, da budem nacisto EDIT: sad vidim da kazes da si probao i drugi proc? znaci ipak nije proc ili si se sludeo od silnog cimanja pa si prevideo?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.