Pozdrav svima. Potreban mi je program za čišćenje registry baze u WIN 7 64 bit, a da nije za stručnjake. Znači nisam ih do sada koristio preterano, ali nisam ni laik koji nezna koji nezna šta ne treba da izbriše. Hvala unapred Skid
Da sam na tvom mestu ja bih batalio tu rabotu,jer se pouzdano zna da programi takve vrste naprave vecu stetu nego sto pomognu. Tesko je napraviti program koji moze da predvidi neispravan kljuc,tako da moze da obrise neki koji ti je od vitalne funkcije oS-a...
Ubuduce koristi jedan od naprednijih uninstalera,recimo youruninstaller,tako ces sa njim biti siguran jer ce osim razbacanih fajlova obrisati i reg.kljuceve koji je sam program upisao.Tako nemas potrebe za nepouzdanim reg klinerima.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Pozdrav svima :: Potreban mi je program za čišćenje registry baze u WIN 7 64 bit, a da nije za stručnjake. Znači nisam ih do sada koristio preterano, ali nisam ni laik koji nezna koji nezna šta ne treba da izbriše :: Hvala unapre :: Skid
Hvala na brzom odgovoru. Znam da ti programi nisu 100% pouzdani (zato ih nisam ni koristio) ali nemogu sad da uradim reinstalaciju jer sam ponovo prolongrao kupovinu drugog diska. Imam gomilu podataka koje bih sačuvao ali nemam drugi HDD. zbog toga sam mislio da uradim jedno čišćenje. Skid
takodje ti ne preporucujem programe u tu svrhu, bez obzira sto znas sta treba a sta ne, ali CCleaner je najbolji.
ja ga recimo upalim samo, ali samo ako skontam da u registry-ju ima neki problem (sto je stvarno retkost, jer vodim racuna sta instaliram od softvera), to je tipa jednom u 8meseci... primer: ako recimo ostane rep od nekog programa\igre koju sam obrisao, recimo stoji u add\remove programs listi, iako je nema, udjem u registry i obrisem sve vezano za istu, i tako ne moram da koristim nikakav program...
:: Pozdrav svima :: Potreban mi je program za čišćenje registry baze u WIN 7 64 bit, a da nije za stručnjake. Znači nisam ih do sada koristio preterano, ali nisam ni laik koji nezna koji nezna šta ne treba da izbriše :: Hvala unapre :: Skid
Sta da ti kazem...zazmuri i klikni na svoju odgovornost Registry Mechanic 9.0!
Nekada sam koristio taj program,nije mi napravio veci rusvajz,samo mi je odregistrovao par programa.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Hvala na brzom odgovoru. Znam da ti programi nisu 100% pouzdani (zato ih nisam ni koristio) ali nemogu sad da uradim reinstalaciju jer sam ponovo prolongrao kupovinu drugog diska. Imam gomilu podataka koje bih sačuvao ali nemam drugi HDD. zbog toga sam mislio da uradim jedno čišćenje :: Ski :: ::
Mada,ako ti je sistem stvarno zalenjio,trebalo bi malo proceprkati i po startup-u,jer kao sto kazes da imas gomilu programa,tako da se mozda veci deo njih bez potrbe pokrece sa OS-om i task-ise.
Imas u tom ccleaner-u i startup,pa vidi sta se sve pokrece sa os-om,pa ono sto ti nije potrebno u task-u,jednostavno odstikliraj.Moze se ustedeti,osim brzeg pokretanja win-a i pozamasan broj free ram-a
Možeš da da probaš i ovaj program. Koristim ga već nekoliko godina (pre pojave Ultimate verzije koristio sam Professional) i do sada mi nije skenjao ništa ni u XP-u, ni u Win7.
to su mi dvaosnovna programa sto se tice ciscenja kompa ...sve sto brisem sa kompa brisem preko reo uninstalera i odmah mu maknem ostale fajlove ,foldere i sve iz registry baze sto ima veze sa tim sto brisem ...a ccleaner zna se za sta sluzi ,koristim ga par godina i ponekad registry cleaner koji je u njemu ,i nikad nisam imao probleme ,samo kao sto neko vec rece ,jednom mi je skinuo patch sa nod32 za licencu ,al to je bilo davno ...inace ,programce it ponudi da napravis bekap registry baze pa ako nesto ne daj boze sjebe ,mozes da vratis kako je bilo ...
Da sistem se zalenji, ali nije zbog startup-a jer posle instalacije svakog programa proverim u msconfig da li se program startuje sa win-om ( odnosno neki njegov servis ) ili ne. Od podataka nemam mnogo instaliranih programa, vec neke podatke sa posla i dosta skinutog materijala ( ne bi me pokrpilo ni 50 DVD-a ). Ali kroz sistem za godinu i po dana je proslo mnogo igara i kojekakvih gluposti, pa kapiram da se registry zabagovao. Skid
ako mislis da ce ti programi da ti ubrzaju sistem, grdno se varas...
:: Da sistem se zalenji, ali nije zbog startup-a jer posle instalacije svakog programa proverim u msconfig da li se program startuje sa win-om ( odnosno neki njegov servis ) ili ne. Od podataka nemam mnogo instaliranih programa, vec neke podatke sa posla i dosta skinutog materijala ( ne bi me pokrpilo ni 50 DVD-a ). Ali kroz sistem za godinu i po dana je proslo mnogo igara i kojekakvih gluposti, pa kapiram da se registry zabagovao :: Ski :: ::
Samo da ti dam jedan tip, ne moras rucno da trazis kad ti zaostane nesto vezano za igru u registry, uzmi revo uninstaler, program je odlican, ja sa njim kad ocu nesto kompletno da obrisem, kao sto je neka igra i svi njeni dodatni programi, pokrenem i on sve sam nadje sto je vezano za igru i podeblja crnim slovima i samo ga brisnes.
pozdrav
:: takodje ti ne preporucujem programe u tu svrhu, bez obzira sto znas sta treba a sta ne, ali CCleaner je najbolji :: :: ja ga recimo upalim samo, ali samo ako skontam da u registry-ju ima neki problem (sto je stvarno retkost, jer vodim racuna sta instaliram od softvera), to je tipa jednom u 8meseci.. :: primer: ako recimo ostane rep od nekog programa\igre koju sam obrisao, recimo stoji u add\remove programs listi, iako je nema, udjem u registry i obrisem sve vezano za istu, i tako ne moram da koristim nikakav program.. :: :: :: :: Pozdrav svima :: :: Potreban mi je program za čišćenje registry baze u WIN 7 64 bit, a da nije za stručnjake. Znači nisam ih do sada koristio preterano, ali nisam ni laik koji nezna koji nezna šta ne treba da izbriše :: :: Hvala unapre :: :: Skid
mogao bi da defragmentujes hard ako to do sada nisi radio ...zavisno od velicine harda/particije ,verovatno ce da potraje ...ali bi trebalo da ti malo osvezi komp ... imas u windowsu disk defragmenter [start-accessories-system tools] ,mada mozes i da skines neki drugi defragmenter ...ja koristim pirifoemov ,od iste ekipe koja je napisala ccleaner ...meni je odlican
Gledajte, nepobitno je da klistiranjem svojih creva, pogotovo ako to radite često, ili svaki dan, izbacujete iz sebe štetne materije prožderane u toku dana a koje bi mogle da vam urnišu čmar, zgotove neki kancer debelog crevceta ili bar neki ulcus na 12 colova.... Može ricinus, može čaša običnog zejtina, oko 2dl, može sapunica u vodi ili čisto da se proždere sapun ko je to u stanju, imaju i medicinska sredstva za klistiranje, koja se kroz levak upucavaju direktno u grkljan, a ima i nešto što se tura u čmar... ko šta voli i kakve su mu sexualne sklonosti, može da proba i praktikuje. Sad, tu nešto palamuditi šta je od ovih sredstava ili programa za to bolje, zaludno je, jer, kako nekom ko voli da ga ubaci odostraga, da reklamiraš obični ricinus koji i nema neki okus? A, efekat je isti: sa gownima, bivaju izbačene i hranjive materije....
:: Gledajte, nepobitno je da klistiranjem svojih creva, pogotovo ako to radite često, ili svaki dan, izbacujete iz sebe štetne materije prožderane u toku dana a koje bi mogle da vam urnišu čmar, zgotove neki kancer debelog crevceta ili bar neki ulcus na 12 colova... :: Može ricinus, može čaša običnog zejtina, oko 2dl, može sapunica u vodi ili čisto da se proždere sapun ko je to u stanju, imaju i medicinska sredstva za klistiranje, koja se kroz levak upucavaju direktno u grkljan, a ima i nešto što se tura u čmar... ko šta voli i kakve su mu sexualne sklonosti, može da proba i praktikuje :: Sad, tu nešto palamuditi šta je od ovih sredstava ili programa za to bolje, zaludno je, jer, kako nekom ko voli da ga ubaci odostraga, da reklamiraš obični ricinus koji i nema neki okus? A, efekat je isti: sa gownima, bivaju izbačene i hranjive materije... :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Ispada iz top ten-a i neće biti pročitano... nekako se ciklično svaki mesec-dva pojavi neko sa pitanjima kako da urniše registry (koji uglavnom do tada radi kako treba), pa ću zaboraviti da linkujem ovaj odgovor kad se pojavi novo isto pitanje...ma nema veze. Možda me opet uhvati inspiracija, slično mislim u sličnim situacijama.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.