Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Program za registry
STRANA 1 OD 1
skid Program za registry 11.06.2010. 22:54 T27432

status: user
broj poruka: 179
Pozdrav svima.
Potreban mi je program za čišćenje registry baze u WIN 7 64 bit, a da nije za stručnjake. Znači nisam ih do sada koristio preterano, ali nisam ni laik koji nezna koji nezna šta ne treba da izbriše.
Hvala unapred
Skid
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: Program za registry 11.06.2010. 23:02 #221888

broj poruka: 9459
Da sam na tvom mestu ja bih batalio tu rabotu,jer se pouzdano zna da programi takve vrste naprave vecu stetu nego sto pomognu.
Tesko je napraviti program koji moze da predvidi neispravan kljuc,tako da moze da obrise neki koji ti je od vitalne funkcije oS-a...

Ubuduce koristi jedan od naprednijih uninstalera,recimo youruninstaller,tako ces sa njim biti siguran jer ce osim razbacanih fajlova obrisati i reg.kljuceve koji je sam program upisao.Tako nemas potrebe za nepouzdanim reg klinerima.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Pozdrav svima
:: Potreban mi je program za čišćenje registry baze u WIN 7 64 bit, a da nije za stručnjake. Znači nisam ih do sada koristio preterano, ali nisam ni laik koji nezna koji nezna šta ne treba da izbriše
:: Hvala unapre
:: Skid
skid Program za registry 11.06.2010. 23:07 #221890

Hvala na brzom odgovoru. Znam da ti programi nisu 100% pouzdani (zato ih nisam ni koristio) ali nemogu sad da uradim reinstalaciju jer sam ponovo prolongrao kupovinu drugog diska. Imam gomilu podataka koje bih sačuvao ali nemam drugi HDD. zbog toga sam mislio da uradim jedno čišćenje.
Skid

imarkovic Re: Program za registry 11.06.2010. 23:09 #221893

broj poruka: 19012
takodje ti ne preporucujem programe u tu svrhu, bez obzira sto znas sta treba a sta ne, ali CCleaner je najbolji.

ja ga recimo upalim samo, ali samo ako skontam da u registry-ju ima neki problem (sto je stvarno retkost, jer vodim racuna sta instaliram od softvera), to je tipa jednom u 8meseci...
primer: ako recimo ostane rep od nekog programa\igre koju sam obrisao, recimo stoji u add\remove programs listi, iako je nema, udjem u registry i obrisem sve vezano za istu, i tako ne moram da koristim nikakav program...

:: Pozdrav svima
:: Potreban mi je program za čišćenje registry baze u WIN 7 64 bit, a da nije za stručnjake. Znači nisam ih do sada koristio preterano, ali nisam ni laik koji nezna koji nezna šta ne treba da izbriše
:: Hvala unapre
:: Skid
gilopile Re: Program za registry 11.06.2010. 23:11 #221895

Sta da ti kazem...zazmuri i klikni na svoju odgovornost Registry Mechanic 9.0!

Nekada sam koristio taj program,nije mi napravio veci rusvajz,samo mi je odregistrovao par programa.

:: Hvala na brzom odgovoru. Znam da ti programi nisu 100% pouzdani (zato ih nisam ni koristio) ali nemogu sad da uradim reinstalaciju jer sam ponovo prolongrao kupovinu drugog diska. Imam gomilu podataka koje bih sačuvao ali nemam drugi HDD. zbog toga sam mislio da uradim jedno čišćenje
:: Ski
::
skid Re: Program za registry 11.06.2010. 23:14 #221896

OK. Hvala na savetima. Probaću CC Cleaner, jer sam ga nekad davno probao, pa šta mi bog da. Hvala u svakom slučaju.
Skid

imarkovic Re: Re: Program za registry 11.06.2010. 23:20 #221899

a sta je konkretno tvoj problem? mozda mozemo na neki drugi nacin da pomognemo...

:: OK. Hvala na savetima. Probaću CC Cleaner, jer sam ga nekad davno probao, pa šta mi bog da. Hvala u svakom slučaju
gilopile Ne uspeh da editujem... 11.06.2010. 23:20 #221900

Mada,ako ti je sistem stvarno zalenjio,trebalo bi malo proceprkati i po startup-u,jer kao sto kazes da imas gomilu programa,tako da se mozda veci deo njih bez potrbe pokrece sa OS-om i task-ise.

Imas u tom ccleaner-u i startup,pa vidi sta se sve pokrece sa os-om,pa ono sto ti nije potrebno u task-u,jednostavno odstikliraj.Moze se ustedeti,osim brzeg pokretanja win-a i pozamasan broj free ram-a

DmasteRNo1 WinTools.net Ultimate 10 11.06.2010. 23:30 #221902

broj poruka: 6102
Možeš da da probaš i ovaj program. Koristim ga već nekoliko godina (pre pojave Ultimate verzije koristio sam Professional) i do sada mi nije skenjao ništa ni u XP-u, ni u Win7.

Phenom II X3 720BE
OCZ Vendetta 2
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Creative X-Fi Xtreme Audio PCIe
CM Storm Sniper AMD Edition
Chieftec CFT-650-14CS

Panta019 Provereno nema obicaj da zabrlja... 11.06.2010. 23:36 #221905

broj poruka: 1583
...Windows 7 manager 64bit samo sto nije za dz ali moze da se i to ispravi.

http://www.yamicsoft.com/windows7manager/index.html

Zaposlenje : Ministar za ljudski genocid.

BassivitY Ccleaner i revo uninstaler 11.06.2010. 23:39 #221906

broj poruka: 911
to su mi dvaosnovna programa sto se tice ciscenja kompa ...sve sto brisem sa kompa brisem preko reo uninstalera i odmah mu maknem ostale fajlove ,foldere i sve iz registry baze sto ima veze sa tim sto brisem ...a ccleaner zna se za sta sluzi ,koristim ga par godina i ponekad registry cleaner koji je u njemu ,i nikad nisam imao probleme ,samo kao sto neko vec rece ,jednom mi je skinuo patch sa nod32 za licencu ,al to je bilo davno ...inace ,programce it ponudi da napravis bekap registry baze pa ako nesto ne daj boze sjebe ,mozes da vratis kako je bilo ...

CARPE DIEM

skid @gilopile 11.06.2010. 23:40 #221907

Da sistem se zalenji, ali nije zbog startup-a jer posle instalacije svakog programa proverim u msconfig da li se program startuje sa win-om ( odnosno neki njegov servis ) ili ne. Od podataka nemam mnogo instaliranih programa, vec neke podatke sa posla i dosta skinutog materijala ( ne bi me pokrpilo ni 50 DVD-a ). Ali kroz sistem za godinu i po dana je proslo mnogo igara i kojekakvih gluposti, pa kapiram da se registry zabagovao.
Skid

imarkovic Re: @gilopile 11.06.2010. 23:49 #221908

ako mislis da ce ti programi da ti ubrzaju sistem, grdno se varas...

:: Da sistem se zalenji, ali nije zbog startup-a jer posle instalacije svakog programa proverim u msconfig da li se program startuje sa win-om ( odnosno neki njegov servis ) ili ne. Od podataka nemam mnogo instaliranih programa, vec neke podatke sa posla i dosta skinutog materijala ( ne bi me pokrpilo ni 50 DVD-a ). Ali kroz sistem za godinu i po dana je proslo mnogo igara i kojekakvih gluposti, pa kapiram da se registry zabagovao
Gare87 Re: Re: Program za registry 11.06.2010. 23:54 #221910

broj poruka: 4710
Samo da ti dam jedan tip, ne moras rucno da trazis kad ti zaostane nesto vezano za igru u registry, uzmi revo uninstaler, program je odlican, ja sa njim kad ocu nesto kompletno da obrisem, kao sto je neka igra i svi njeni dodatni programi, pokrenem i on sve sam nadje sto je vezano za igru i podeblja crnim slovima i samo ga brisnes.

pozdrav

:: takodje ti ne preporucujem programe u tu svrhu, bez obzira sto znas sta treba a sta ne, ali CCleaner je najbolji
:: ja ga recimo upalim samo, ali samo ako skontam da u registry-ju ima neki problem (sto je stvarno retkost, jer vodim racuna sta instaliram od softvera), to je tipa jednom u 8meseci..
:: primer: ako recimo ostane rep od nekog programa\igre koju sam obrisao, recimo stoji u add\remove programs listi, iako je nema, udjem u registry i obrisem sve vezano za istu, i tako ne moram da koristim nikakav program..
:: :: Pozdrav svima
:: :: Potreban mi je program za čišćenje registry baze u WIN 7 64 bit, a da nije za stručnjake. Znači nisam ih do sada koristio preterano, ali nisam ni laik koji nezna koji nezna šta ne treba da izbriše
:: :: Hvala unapre
:: :: Skid
BassivitY da ne treba mozda defragment harda ? 12.06.2010. 01:28 #221920

broj poruka: 911
mogao bi da defragmentujes hard ako to do sada nisi radio ...zavisno od velicine harda/particije ,verovatno ce da potraje ...ali bi trebalo da ti malo osvezi komp ...
imas u windowsu disk defragmenter [start-accessories-system tools] ,mada mozes i da skines neki drugi defragmenter ...ja koristim pirifoemov ,od iste ekipe koja je napisala ccleaner ...meni je odlican

http://www.filehippo.com/download_defraggler

tesko da ce registry da ti ubrza komp ...

CARPE DIEM

H-nitro re 12.06.2010. 03:08 #221940

broj poruka: 1975
ja koristim cccleaner svaki drugi dan i za registar i radi mi savrseno komp vec 3 god

Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`

My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS8

bunjevac Program za registry 12.06.2010. 07:12 #221962

broj poruka: 578

Your uninstaler 2010 za čišćenje registrya i tune up utilities
Pisko Crap klistir 13.06.2010. 00:15 #222226

broj poruka: 6650
Gledajte, nepobitno je da klistiranjem svojih creva, pogotovo ako to radite često, ili svaki dan, izbacujete iz sebe štetne materije prožderane u toku dana a koje bi mogle da vam urnišu čmar, zgotove neki kancer debelog crevceta ili bar neki ulcus na 12 colova....
Može ricinus, može čaša običnog zejtina, oko 2dl, može sapunica u vodi ili čisto da se proždere sapun ko je to u stanju, imaju i medicinska sredstva za klistiranje, koja se kroz levak upucavaju direktno u grkljan, a ima i nešto što se tura u čmar... ko šta voli i kakve su mu sexualne sklonosti, može da proba i praktikuje.
Sad, tu nešto palamuditi šta je od ovih sredstava ili programa za to bolje, zaludno je, jer, kako nekom ko voli da ga ubaci odostraga, da reklamiraš obični ricinus koji i nema neki okus? A, efekat je isti: sa gownima, bivaju izbačene i hranjive materije....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

gilopile Re: Crap klistir 13.06.2010. 04:32 #222303

:: Gledajte, nepobitno je da klistiranjem svojih creva, pogotovo ako to radite često, ili svaki dan, izbacujete iz sebe štetne materije prožderane u toku dana a koje bi mogle da vam urnišu čmar, zgotove neki kancer debelog crevceta ili bar neki ulcus na 12 colova...
:: Može ricinus, može čaša običnog zejtina, oko 2dl, može sapunica u vodi ili čisto da se proždere sapun ko je to u stanju, imaju i medicinska sredstva za klistiranje, koja se kroz levak upucavaju direktno u grkljan, a ima i nešto što se tura u čmar... ko šta voli i kakve su mu sexualne sklonosti, može da proba i praktikuje
:: Sad, tu nešto palamuditi šta je od ovih sredstava ili programa za to bolje, zaludno je, jer, kako nekom ko voli da ga ubaci odostraga, da reklamiraš obični ricinus koji i nema neki okus? A, efekat je isti: sa gownima, bivaju izbačene i hranjive materije...
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Pisko Šteta 13.06.2010. 21:06 #222463

broj poruka: 6650
Ispada iz top ten-a i neće biti pročitano... nekako se ciklično svaki mesec-dva pojavi neko sa pitanjima kako da urniše registry (koji uglavnom do tada radi kako treba), pa ću zaboraviti da linkujem ovaj odgovor kad se pojavi novo isto pitanje...ma nema veze. Možda me opet uhvati inspiracija, slično mislim u sličnim situacijama.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

raic Vidim Pisko 13.06.2010. 21:12 #222465

broj poruka: 9006
Da je i tebi poznat drevni metod gutanja puščanog zrna da se pročiste creva, ako ti se ne zaglavi u crevima bićeš danima lak kao perce.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs