Ceo dan trazim winNC program (program za programiranje CNC masina). Nasao sam na oficijelnom sajtu trial verziju, ali full nema nigde, googlao sam ceo dan i nisam nasao validan link.
@raic napisem program u ovome (G kod) pustim simulaciju, koliko ja znam to ne moze u pro engineer-u. Znam da ima neka CAM tehnologija (tako sam cuo) izmodeliras komad, samo biras koji alat hoces i to je to, to ima Soldworks 2010 :).
@snacke1984 nije to to, to je winNC file manager, zato sam gore naglasio da je za CNC masine :).
Proinženjer ima simulaciju i prevođenje za većinu mašina. mislim da možeš da radiš i sa g-kodom, ne sećam se, nisam baš preterano mnogo radio s njim. Ima i sklapanje, simulaciju rada sklopa i testiranje na opterećenja. Da, ima i modeliranje, iako mi nije baš ostalo u lepoj uspomeni.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ne znam za full verziju, ali ova moja schools to nema :).
Pozdrav!
:: Proinženjer ima simulaciju i prevođenje za većinu mašina. mislim da možeš da radiš i sa g-kodom, ne sećam se, nisam baš preterano mnogo radio s njim. Ima i sklapanje, simulaciju rada sklopa i testiranje na opterećenja. Da, ima i modeliranje, iako mi nije baš ostalo u lepoj uspomeni. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Skines UGII 6 i imas sve sto ti treba. Jedino moras da prilagodis postprocesor masini, odnosno upravljackoj jedinici. To radis da ne bi kasnije morao da vrsis prepravke programa. Mislim recimo na nacin unosa koordinata, neke upravljacke jedinice prihvataju koordinate pisane u mikronima, a druge prihvataju koordinate u milimetrima sa decimalnom tackom. Takodje moras podesiti prvu liniju u zavisnosti od upravljacke jedinice i nacina uzimanja, odnosno izmene alata.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.