dzabe, opet ce da se nadje neko da pita da li mu je kung-fu 400w dovoljno da potera.... blabla... ps.lite verzija nema opterecenje po granama sto moze da bude jako bitno, a i ne svidja mi se sto ostavlja malu rezervu snage (izmedju minimum i recomended) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
ima jedna dobra opcija `overclock my cpu` vise nego korisna. prilicno tacno procenjuje potrosnju overklokovanog/ voltovanog procesora. korisno kad pametni intel da za celu generaciju procesora isti tdp ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: ima jedna dobra opcija `overclock my cpu` vise nego korisna. prilicno tacno procenjuje potrosnju overklokovanog/ voltovanog procesora. korisno kad pametni intel da za celu generaciju procesora isti td :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: ::
zar nije 252w (doduse 945, nema 940)? a sta kaze tvoja racunica, ja kontam da je blizu 250, doduse nemam licnog iskustva sa pIIx4? ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: jako fino, moj PII 940 na 3000 trosi 125W dok na 4300MHz i 1.6V 271W, sto je mnogo mnogo j :: :: .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: :: :: :: ima jedna dobra opcija `overclock my cpu` vise nego korisna. prilicno tacno procenjuje potrosnju overklokovanog/ voltovanog procesora. korisno kad pametni intel da za celu generaciju procesora isti td :: :: _____________________________________________________________________ :: :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: ::
a ima i jos jedna zanimljivost pored oc my cpu - Capacitor Aging, ako stavite na 25% (i tako simulirate eps, jbg nema opcija da pustis 170w u mrezu), dobijaju se krajnje zanimljivi rezultati...
Moje misljenje je da taj ` Overclock My CPU` ne radi kako treba, tj. bar ne za sve vrste procesora! Zasto ?
Pa eto, i saxija je naveo primjer, a i ja kada sam uneo vrijednosti na koje je bio podesen moj Q6600, i sve je to previse W, mislim cime ohladiti 270W ?
CM V10 sa peltierom skida nesto preko 200W!
Ja sa ovim ASUS kulerom sto imam ne bi mogao ohladiti 300W (toliko mi pokazuje za Q6600) ni pomocu trikova...
Ova opcija moze pomoci, za neke procesore, za neke ocigledno ne...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
treba proveriti za svaki tip jezgra, verovatno ima univerzalnu formulu napon x takt x neki-tamo-koeficijent-za-to-i-to-jezgro :) za AIIx2 (regor) radi dobro, proverio sam ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Moje misljenje je da taj ` Overclock My CPU` ne radi kako treba, tj. bar ne za sve vrste procesora :: Zasto ? :: :: Pa eto, i saxija je naveo primjer, a i ja kada sam uneo vrijednosti na koje je bio podesen moj Q6600, i sve je to previse W, mislim cime ohladiti 270W ? :: :: CM V10 sa peltierom skida nesto preko 200W :: :: Ja sa ovim ASUS kulerom sto imam ne bi mogao ohladiti 300W (toliko mi pokazuje za Q6600) ni pomocu trikova.. :: :: Ova opcija moze pomoci, za neke procesore, za neke ocigledno ne.. :: :: Sto se tice Corsair-a, LOL :: :: :: https://www.tinyurl.com/ye5z6b :: :: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha :: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat! :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.