Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Ghost Image!
STRANA 1 OD 1
jaydee Ghost Image! 14.05.2010. 13:26 T26758

status: user
broj poruka: 95

Zdravo postovano drustvo,

u search-u sam nasao sarene teme u vezi Ghost-a, kreiranje ghost image i slicnog. Interesuje me jedna bitna stvar u vezi kreiranja image-a.

Kako da sacuvam sistem kako ja zelim i da taj image bude kompatibilan na bilo kojoj masini na koju se ``preslika``???
Ja sam uradio image bez drivera i cak oni koje sam win instalira ja uninstaliram i opet negde hoce da radi a negde nece. Najcesce se javlja problem na AMD masinama jer je ghost radjen na racunaru sa Inteovim CPU-om gde u 80% slucajeva radi kao sat.

Dajte mi bilo kakav predlog, a ja vec kopam po rudniku gugla. :)

Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pesicnik re 14.05.2010. 13:41 #213294

broj poruka: 209

Ghost ne služi da imaš isti sistem na n različitih mašina. Konfiguracija mora biti identična (u najvećem broju slučajeva).
imarkovic > jaydee 14.05.2010. 13:41 #213295

broj poruka: 19012
pa normalno je da moras za svaku masinu ponaosob da pravis image, ako hoces da ti sve radi kako treba, bez bagova, itd., ne mozes da pravis image za jednu masinu i da ocekujes da to radi bez problema jos na 10 razlicitih masina, to zaboravi, bilo da je intel, ili AMD, to funkcionise samo u slucaju da su iste komponente, drajveri itd..
Nema potrebe da brises windows-eve drajvere, ne vidim ni jedan jedini razlog zasto bi to radio, nemoj to da radis.
Dakle, kad hoces da napravis image, imas par jednostavnih opcija, i to, `hard2hard`,`partition2image`, `image from hard`, ili sl., uglavnom ako hoces samo sa C particije ides `partition2image`, sa kompresijom, ili bez kompresije, i to je cela filozofija..

-ShonE- re 14.05.2010. 19:18 #213380

broj poruka: 3529
Da bi imao najkompitabilnije resenje sto se image-a tice, moras da napravis nekoliko image-a za nekoliko razlicitih chipset-ova, to ti je jedini nacini da imas u svakom trenutku image koji ce da radi na `velikom` broju masina iz slicne grupe chipse-a.

Otprilike ovako nesto:
-jedan image za AMD NForce chipsets
-jedan image za AMD nove chipset-ove(7xx)
-jedan image za intel xxxx chipsets

itd......

To je jedini nacin, i na ovaj nacin napravis recimo desetak image-a, narezes ih na diskove i vozi, u principu na ovaj nacin funkcionise veliki broj pc servisa kod nas. .)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
aleksander Acronis 14.05.2010. 19:20 #213382

broj poruka: 148
Acronis True Image 2010 ti je bolji od Ghosta, ali nazalost kad su isuvise razliciti HDD kontroleri na plocama onda ti image neradi.

imarkovic > aleksander 14.05.2010. 19:45 #213390

broj poruka: 19012
nije bolji, nego jednostavniji za koriscenje i ima malo sire mogucnost, po meni, bolji je ipak Ghost kad je Ghost-ovanje u pitanju...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs