Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Free picture resize starter
STRANA 1 OD 1
cakleni Free picture resize starter 04.05.2010. 00:08 T26510

status: user
broj poruka: 320

Gorepomenuti programchitj mi je bas pomogao, posto mi je trebalo resenje hitno, a nisam imao instaliran photoshop, acdsee ili sl.
Oko 100 slika sa bahanalija 01. i 02. maja trebao sam da smanjim i uploadujem na net (facebook).
Slike su bile 10mpix pa sam ih uz pomoc wizarda iz programa smanjio sve zajedno (choporativno, vise foldera) na pristojan kvalitet za web.

A chime se vi sluzite?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 04.05.2010. 00:09 #210216

broj poruka: 12057

XnView, Free i izvanredan. Inače ima batch processing (Transformation) alat sa milion opcija.

imarkovic XnView 04.05.2010. 00:24 #210217

broj poruka: 19012
odlican je programcic, samo mu malo zameram sto za batch mora vise koraka i piljenja u opcije nego recimo u ACDsee-u gde se sve lepo vidi na prvi pogled, ali meni odgovara, posto su ukenjali totalno ACDsee sa ovim novim verzijama, batalio sam ga...

Equinoxe Re: XnView 04.05.2010. 00:28 #210218

Moraš mu to oprostiti obzirom da je moćniji, čak i sesije možeš snimati ako neka akcije ponavljaš više puta...neke stvari su bolje čak i od batch-a u Photoshop-u.

:: odlican je programcic, samo mu malo zameram sto za batch mora vise koraka i piljenja u opcije nego recimo u ACDsee-u gde se sve lepo vidi na prvi pogled, ali meni odgovara, posto su ukenjali totalno ACDsee sa ovim novim verzijama, batalio sam ga..
::
imarkovic >> 04.05.2010. 00:43 #210222

naravno, oprastam mu, jer sam se navikao, kad je nesto dobro, ja sebe nateram da se na to naviknem, ali bilo je na pocetku nerviranja, jer ima slicna batch opcija za resize, koja ti bukvalno skrati sliku na odredjenu rezoluciju, isece je, ne znam tacno kako se zove opcija, ali bio sam uporan i video da postoji i drugi vid resize-a, koji ti u stvari smanjuje rezoluciju slike, a ne da isece sliku po smanjenoj rezoluciji (crop-uje), ja recimo, koji sam solidno baratao sa ACD-om, jedva sam nasao tu opciju, a zamisli nekog ko se s time prvi put susrece, treba kosa da mu opadne dok nadje opciju... a posebno mi se svidja sto ima opciju za screen shot, tako da, program od mene dobija visoku ocenu :).

Equinoxe Re: 04.05.2010. 00:49 #210225

Meni prosto nije jasno kako je taj program besplatan, pa on je mama i tata samo ACDSee-u na primer koji košta 70$. Nadam se da će tako i ostati. Ima gomila programa ove vrste koji mu nisu ni do kolena a imaju solidne cene. Čak se odlično pokazao i na Ubuntu platformi, malo je ružnjikav tamo i treba mu malo fejsliftinga, ali to je najmanji problem.

imarkovic Re: Re: 04.05.2010. 00:52 #210226

U pravu si, ACD je puko` pored XnView-a, volim sto nije nasminkan kao ACD, kao i ostale programe koji nisu nasminkani, nego sto funkcionalniji...

:: Meni prosto nije jasno kako je taj program besplatan, pa on je mama i tata samo ACDSee-u na primer koji košta 70$. Nadam se da će tako i ostati. Ima gomila programa ove vrste koji mu nisu ni do kolena a imaju solidne cene. Čak se odlično pokazao i na Ubuntu platformi, malo je ružnjikav tamo i treba mu malo fejsliftinga, ali to je najmanji problem
Equinoxe Re: 04.05.2010. 00:57 #210228

Ma pusti ti njega on je Photo Manager.....zajeban dečko .....kataklizma.

banep RE 04.05.2010. 05:29 #210238

broj poruka: 537
Faststone image viewer. Besplatan a ima sve sto mi treba.

valiant Image Resizer Power toy 04.05.2010. 08:36 #210244

broj poruka: 545

Meni zavrsava posao,smanjis rezoluciju za par sekundi...

raic re 04.05.2010. 10:04 #210249

broj poruka: 9006
Ili ACDSee 7 ili Faststone. Sedmica acd ima dobar editor u power packu, odlican za osnovne stvari kad me mrzi da palim fotosop, a i brza je od onih sranja posle.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

brutos dobar, besplatan 04.05.2010. 10:40 #210256

broj poruka: 190
http://www.fookes.com/ezthumbs/

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs