Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
XnView - informacija o slici i modelu fotoaparata kojim je uradjena slika...??
STRANA 1 OD 1
imarkovic XnView - informacija o slici i modelu fotoaparata kojim je uradjena slika...?? 20.04.2010. 13:01 T26188

status: user
broj poruka: 19012
da li neko zna da li ovaj program uopste ima ovakvu opciju, kao npr. ACDsee, nisam provalio gde se nalazi...?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mighty Trebalo bi da je 20.04.2010. 14:33 #206541

broj poruka: 1670
desni klik na sliku, properties, idi gore na EXIF tab.
imarkovic >> 20.04.2010. 14:52 #206547

broj poruka: 19012
ma to je osnovna stvar, i naravno probao sam..nema veze, vidim ja da nema...ili je ova slika bas neka, tako midifikovana da se ne vidi..

::desni klik na sliku, properties, idi gore na EXIF tab.
mighty Ako je 20.04.2010. 15:12 #206559

broj poruka: 1670
slika bila otvorena u nekom programu koji ne čita EXIF pa snimljena ponovo, od toga nema ništa.

Mislim da tako radi recimo MS paint - otvoriš sliku, snimiš i zatvoriš, a da nsii ništa radio - nestane pola informacija tipa EXIF i sl.
tortojed Pa ako je modifikovana ili je skenirana, onda se ne vidi. 20.04.2010. 15:54 #206583

broj poruka: 10999
Moguce je editovati EXIF (pa samim tim izbrisati neke stavke...).

Pod `properties` u prvom odnosno drugom redu odozgo postoje stavke `camera manufacturer` i `camera model`.

tortojed Re: Ako je@Mighty 20.04.2010. 15:57 #206584

broj poruka: 10999
XNview je OZBILJAN program za osnovnu manipulaciju fotkama. On prikazuje EXIF. Aktuelna je verzija 1.97.2.

:: slika bila otvorena u nekom programu koji ne čita EXIF pa snimljena ponovo, od toga nema ništa
::
:: Mislim da tako radi recimo MS paint - otvoriš sliku, snimiš i zatvoriš, a da nsii ništa radio - nestane pola informacija tipa EXIF i sl
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs