Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Zakljucan laptop
STRANA 1 OD 1
nmuric Zakljucan laptop 14.04.2010. 00:11 T26023

status: user
broj poruka: 13
Kad ukljucim javlja mi gresku
Please enter built-in hdd user passwords
Kako ovo da skinem.
Da li moze HDD da formatiram na drugom kompjuteru
Molim odgovor na forumu ali i na nmuric@t-com.me
UNAPRIJED HVALA
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Spike re 14.04.2010. 00:57 #204510

broj poruka: 223
resetuj bios
Equinoxe Re: 14.04.2010. 01:16 #204514

broj poruka: 12057

Šifra se ne stavlja sama od sebe, dakle greška (sumnjam) ili kradeno, pa prodato za manje nego što vredi. Treće nema.

Mixx tesko 14.04.2010. 07:44 #204547

broj poruka: 2931
ja sam se svojevremeno cimao sa nekim zakljucanim hardom od laptopa, i na kraju odustao. lm, sifra se upisuje u firmware hard diska, tako da sta god da radis u biosu laptopa nema veze sa tim. ne mozes da ga flesujes drugim firmverom, i za to ce ti traziti pass. promeni hard

nmuric Nije ukraden 16.04.2010. 17:12 #205378

broj poruka: 13
Ovaj laptop mi je donio prijatelj da mu otkljucam, neznam odakle mu laptop, pretpostavljam da NIJE UKRADEN jer poznajem mog prijatelja, odnosno da ga moj prijatelj kupio, a kako je zakljucan neznam.
DA LI MOZE NEKIM PROGRAMOM DA SE IZBRISE FIRMWARE HDD-a? npr. Partition Manager i slicno

codeus .. 16.04.2010. 17:39 #205391

broj poruka: 4054

dude ... hdd ata password ako je ukljucen i neznas sifru ... i nisi specijalista za hard diskove sa gomilom skupog hardwera & softwera .. jedino sto mozes je da ga izvadis i bacis najdalje sto mozes ... ili pljunes 100eura za skidanje sifre (neisplativo) ..

hdd-u sa ukljucenom ata shifrom ... nemozes nista .. sa nijednim free softwerom .. hdd se nalazi u lock stanju i jedini deo fw-a koji radi je onaj koji trazi sifru .. i u tom stanju prima svega par komandi .. uglavnom za unos /zakljucavanje/otkljucavanje i to svega par pokusaja nakon chega se zaglupi i potreban je hard reset .. (on/off power) ... itd itd ..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs