Koliko ja znam, nema. Ali, ako je potreba da se samo pogleda a ne i edituje i menja, jednostavno dokumenta zapamti kao nešto drugo a ne .cdr fajl, ili iskoristi funkciju export u format slike, npr. jpeg, i onda će moći svagde da se pogleda.... Dozvoljava i da se dokumenat zapamti kao PDF, kao auto-cad fajl ili adobe ilustrator dokumenat.... a također dozvoljava izvoz u MS Office dokumente kao što je word ili excel, pa je to dovoljno.
pregledati cdr fajlove a da to firmu ne kosta nista....piskova varijanta otpada, jer recimo oni vec postoje u tom formatu a `ne postoji freeware koji bi ih konvertovao` u vidljivu formu nekog freewera....AUTOCAD ima svoju free verziju wieverw (2010) i slobodno se skida sa njihovog sajta....za dokumenta koja su godinama pravljena na nelegalnom softweru, fali mi jos ovo CDR.Wiev...IRFAN je samo substrat za jpeg, bmp, jpg...etc...etc (dzaba acdsee) .guglovo, kopao....al ja ne nadjoh....zato i pitam
Pa onda instalirajte Corel u trial režimu, ždraknite šta vam treba i deinstalirajte ga. To je legalno. Čini mi se da oko mesec dana traje trial. Ako je za stalnu upotrebu.... e onda se izujte i nema vam druge.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.