Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Unallocated space 8.00 GB???
STRANA 1 OD 1
imarkovic Unallocated space 8.00 GB??? 19.03.2010. 23:09 T25429

status: user
broj poruka: 19012
Da li neko ima predstavu sta bi ovo moglo da predstavlja, ako je neko resio, voleo bih da znam, sta je uopste ovo..
da napomenem, nemam nikakve citace kartica, ni zaboden FLASH, probao sam cak da krenem u instalaciju win-a BEZ HARDOVA, i izbacuje mi unallocated space 8GB, koji ne moze ni da se particionise, niti bilo sta s njim da se radi, kapiram da je nesto od ploce, samo sta? probao sam i FLASH i clr cmos-a, nije sad da mi smeta, ali zanima me sta bi to moglo da bude, a i nervira me..

evo slike:
http://i44.tinypic.com/9ir0yd.jpg

nisam nista menjao, ovo imam od pocetka, znaci oduvek, a nikad nisam znao sta je, pa me sad zainteresovalo.

Ploca je ASUS Maximus II Formula, opet da naglasim, nemam nikakav uredjaj sem graficke i zvucne zabodene u plocu, DVD je preko USB-a, ali nebitno.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
CyberConn Re: Unallocated space 8.00 GB??? 19.03.2010. 23:14 #198049

broj poruka: 205
da nisu gremlini

MIND CONTROL

:: Da li neko ima predstavu sta bi ovo moglo da predstavlja, ako je neko resio, voleo bih da znam, sta je uopste ovo.
:: da napomenem, nemam nikakve citace kartica, ni zaboden FLASH, probao sam cak da krenem u instalaciju win-a BEZ HARDOVA, i izbacuje mi unallocated space 8GB, koji ne moze ni da se particionise, niti bilo sta s njim da se radi, kapiram da je nesto od ploce, samo sta? probao sam i FLASH i clr cmos-a, nije sad da mi smeta, ali zanima me sta bi to moglo da bude, a i nervira me.
::
:: evo slike
:: http://i44.tinypic.com/9ir0yd.jp
:: nisam nista menjao, ovo imam od pocetka, znaci oduvek, a nikad nisam znao sta je, pa me sad zainteresovalo
:: Ploca je ASUS Maximus II Formula, opet da naglasim, nemam nikakav uredjaj sem graficke i zvucne zabodene u plocu, DVD je preko USB-a, ali nebitno.
imarkovic > CyberConn 19.03.2010. 23:17 #198052

gremlini su u mom kompu po default-u, nego cisto da vidim da li ovo ima jos neko sa Maximus2Formula plocom..

acosuper re: 19.03.2010. 23:52 #198057

broj poruka: 1207
to mora da strumfovi prave neku zbrku...xD

Jebivetar Koliko RAM memorije imash na plochi? 20.03.2010. 00:53 #198075

broj poruka: 2386
Pa nemaju svi Maximuse, fantastikuse, terabajte...Hoce to kad imash preko 2 TB.
Shto pitash, malo ti prostora pa ce zafaliti tih 8gb. Idi begaj!

http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

:: gremlini su u mom kompu po default-u, nego cisto da vidim da li ovo ima jos neko sa Maximus2Formula plocom.
Pisko Disk nije inicijalizovan, a kamoli da je healthy i online... 20.03.2010. 01:01 #198078

broj poruka: 6650
Ukakeo si nešto prilikom formatiranja ili prvog priključenja diska jer ti je syeban MBR / GPT diska, tj. nije baš syeban no pokazuje što ne postoji... a sve je vezano da prenosive medije tj. dinamičke diskove, uostalom, objašnjenje pojmova a time i rešenje imaš na sledećem linku:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc738101(WS.10).aspx#BKMK_NOTINIT

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Not Initialized

The Not Initialized status occurs when a disk does not contain a valid signature. After you install a new disk, Windows XP Professional or the Windows Server 2003 family of operating systems must write a master boot record (MBR) or GUID partition table (GPT) before you can create partitions on the disk. When you first start Disk Management after installing a new disk, a wizard appears that provides a list of the new disks detected. If you cancel the wizard before the disk signature is written, the disk status remains Not Initialized until you right-click the disk and then click Initialize Disk. The disk status briefly changes to Initializing and then Online status.
imarkovic > Jebivetar 20.03.2010. 01:10 #198079

imam 4G rama, nije zbog toga, nisi ispratio sta sam napisao, tih 8G mi se pojave cak i onda kada mi ni jedan hard disk nije prikacen...

@Pisko
ni ti me nisi ispratio, nije uopste stvar do nekog hard diska, promenio sam ja 5 diska od kada imam ovu plocu, kazem, oduvek sam imao ovih 8giga...

philli re 20.03.2010. 08:33 #198126

broj poruka: 65
Da nemas kojim slucajem na ploci express gate SSD? Neke ploce su dolazile sa ugradjenim SSD-om na kome je express gate, dok se kod nekih instalira na HDD. Ploce na kojima je ugradjen SSD mogu da rade bez HDD-a, ali opet tih 8GB mi je cudno tj. mnogo za express gate. Mada na Asus sajtu nisam video da reklamiraju express gate kao opciju za tvoju plocu.

imarkovic > philli 20.03.2010. 10:05 #198141

ma jok, neam taj express gate...nista, neka ga, ko zna sta je to...

btw, uklonio sam bubicu, tako sto sam usao u device manager-u, i posto ga prijavljuje kao `DISK 0`, isao sam desni klik i `uninstall`, nestalo je kao rukom odneseno..

Pisko Jebo te post 21.03.2010. 07:15 #198333

broj poruka: 6650
Davno me nije iznerviralo neko sranje kao ovo što si ti pitao jer nema odgovora. Pročitah ponovo, i sad mi samo ostaje da, u nedostatku pravih dokaza, a po navadi i nepisanom pravilu ovog foruma, ispljujem proizvođača hardvera..... LM ko to ono beše? Da vidimo....
Asus? Pa oni imaju najveći broj kvarova, pa ja sam imao 24 ploče do sada i sve sam zamenio, uvek sam kad ostari, kupio drugu, nikada se ni jedna nije zauvek zadržala.... Maximus? Nije Ultra-Super-Maximus, nego samo Maximus? cccc, sirotinjo i bogu si teška.... Verzija II? Pa u verziji III svi bug-ovi su ispravljeni... ne znam stvarno što neko kupuje krševe... i tako.
Ali, koliko god da se zayebavam, stvarno mislim da je greška proizvođača pa bio on Asus, Intel, Yugo coral i skala ili Beko.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

imarkovic Re: 21.03.2010. 10:06 #198345

pa, i jeste tacno, kupim Maximus2Formula, ocekivajuci da sve radi besprekorno, i ono....A nije ni sad da je nesto neispravno, nego eto, niotkuda tih 8GB, resih, tako sto sam disable-ova disk0(taj) u device-u i sad ga nema u mngmt konzoli..

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs