Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Google Picasa
STRANA 1 OD 1
gile23 Google Picasa 13.03.2010. 23:44 T25271

status: user
broj poruka: 9121
Verovatno ste svi culi za ovaj fantastican program. Imao sam potrebu da ga probam i instalirah ga, i mogu reci da odavno bolji i laksi picture viewer (organizer) nisam odavno probao. Ako imate gmail account, mozete napraviti web album, licno da kazem, odavno bolji program nisam probao. Spoljasnji dizajn samog programa i opcije koje ima su odlicno odradjene, kome treba picture viewer, Google Picasa topla preporuka !

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
uroshnet re 14.03.2010. 00:04 #196380

broj poruka: 1033
Slazem se sa tobom, probao sam ga jos pre par meseci. Mogu reci da i neke opcije za modifikacije slika uopste nisu lose za takav free program.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 14.03.2010. 00:39 #196387

broj poruka: 9121
Ovaj je odlican, sto je free, ima opcije, dobru online podrsku (kao sto je kreiranje web albuma) i jos mnogo dobrih stvari :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Eh da sasvim suprotno misljenje... 14.03.2010. 09:53 #196449

broj poruka: 7769
Kod mene na racunaru se zadrzao jedno 12 sati posto goru navigaciju korz program i hdd nisam skoro video.
Nakon toga je neslavno zavrsio.

Ako trazite nesto za DZ dajte sansu XnView, na preporuju Bax2003 sam ga probao i mogu reci da je jednako dobar kao sto je bio dobar AcdSEE v4.00 po meni najbolji od najboljih.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Pisko Suckers! - NAIVČINE 14.03.2010. 11:49 #196474

broj poruka: 6650
Na Zapadu nema besplatne večere. A ovde, još i kaparu moraš da daš....

Picasa, kao i ostali google proizvodi, nemenjeni su sveobuhvanom i ekskluzivnom prikupljanju podataka o nama. Doduše, bar je to besplatno po nas, drugi nam to još i naplaćuju proturajući kroz EULA članove, to moram da priznam. Trenutno je nemam na računarima, ali sam je koristio, pravio web album itd, itd...
Ključno što mi se ne sviđa je način kako njuška po hard disku, a TO JE osnovno zašta su ga napravili i podelili za dž. Šta god vi podesili, on skenira ceo hdd indeksirajući sve fotografije, video klipove i ko zna šta još i pri tome pravi `kolekcije` na koje malo imate uticaja.... Drugo, previše je agresivan, tj. ne `ebe podešavanja korisnika pa ćete, malo-malo videti da je opet baš ON sam sebe izabrao za default viewer-a, ako baš ne na desktopu, onda kad ste na net-u. I onda to sve integriše sa facošupom, gde lupate i objašnjavate s kim ste sve ikada bili na vezi i šta mislite kad vam je mozak na pola, pa sa gmail-om, gde se vidi i ono privatnije uz to vezano i za biznis... pa sa google rezultatima pretraga i traženim pojmovima, gde se vidi šta vas interesuje i na kraju picasa koja će da iskopa sve sa vaših hdd-ova i ikad ubačenih prenosnih medija, jer ste, zaboga, mogli do zanimljivih slika doći i van interneta koji googlić već kontroliše.... Nabijem ih na ....
Ostaje naravno, i ovaj on-line office, ne bi li odali poslovne i bankarske tajne i projekte. Jedino što mi se stvarno sviđa od googleta je program za 3d crtanje.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

BlueSkyNIS Re: 14.03.2010. 12:18 #196486

broj poruka: 860
Pisko, šta li tek misliš o oblačnom računaru (cloud computing) ka čemu manje-više streme nekoliko moćnika? hahaha

Windows-free with Fedora 10

uroshnet @ Pisko 14.03.2010. 12:21 #196487

broj poruka: 1033
Mora da si mnogo ogorcen na njih kad tako pricas...
Pa jbg onda da sednemo kuci pocupamo sve kablove iz kompa i picimo po kalkulatoru... :)
Ustvari ugasimo svi racunare pa nam nece niko gledati privatne slike, upalimo lepo tv i uzivamo uz kablovsku, ustvari da i tu mogu da nam snime sta smo gledali... :))) U jbt pa ne preostaje nam nista drugo nego da se upucamo, tako cemo biti sigurni... :)))

Brate sve to mozes da podesis da te ne smara... Uz malo mozga i softwera... Bez uvrede.
Ovbo gore je sala... nadam se da te nece naljutiti...
Pisko Ne... 14.03.2010. 15:11 #196541

broj poruka: 6650
Ne možeš srediti ni sa mnogo mozga, upravo, treba ti ga da bi shvatio šta ti pričam: nije napravljeno da može da se sredi. Nema džaba, i gotovo. Cena korišćenja tog softvera je opraštanje od privatnosti i blanko dozvola za njuškanje po računaru. Ako naivno veruješ da si nekim `setovanjem` to isključio, onemogućio..... tvoja stvar. Računar radi i kad mu isključiš monitor na dugmić, ako razumeš šta hoću da kažem.

Ne ljutim se, a i nisam ogorčen na Google, mnogo poštenije to radi od većine. Ja koristm google-ove programe, trenutno ne picasu, ne znam zašto ono.... a da, zbog samostalnog odlučivanja da bude default iako joj ja to ne dopuštam. (Konkretno, kod uvoza slika sa fotoaparata...). Koristim gmail, imam facošup nalog, imam web stranu napravljenu google-ovim alatom i slike postavljene picasom... ali to ne znači da nisam svestan šta google radi, i da to ne može da radi besplatno.
Da prevedem svoj prethodni `gorki` post: ja sam protiv veličanja i oduševljenja ovim programom jer ima i drugu, tamnu stranu medalje- probleme sa privatnošću i neposlušnost - nepoštovanje setovanja korisnika ZARAD skupljanja podataka....!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs