Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
%$&#$%& svchost
STRANA 1 OD 1
Sub-Z %$&#$%& svchost 27.02.2010. 22:32 T24915

status: user
broj poruka: 1621
Pre dva dana mi je ionako jadan komp počeo dodatno da usproava...vidim da mi svchost.exe konstantno koristi 100% cpu(ili ostatak procenta do 100). Pošto je Duron sakat po rođenju, možete da mislite koliko je to USPORENJE(pišem sa lapa, a burazu sam javio iz Pionira da upali komp jer stižem za pola h). Pošto ćale na kompu ima milion raznih doc i aplikacija, format i os(XP SP2) reinstall su poslednja opcija. Probao sam Norton scan iz Safe moda(restore off), pronašao je par hacktoolova koje sam obrisao. SpyBot nije hteo da radi. Probao sam i RegCure, našao je ok 1k errora i sve je ispravio. Čudno je što je cpu usage na normali sa disable-ovanim LAN-om(sbb preko wan-a sa wifi rutera). Takođe, pri startup-u mi izbacuje Norton auto-protect disabled iz čista mira. Probao sam da pustim i fix svchost.bat ali nikako da ga nadjem...Pomagajte, ljudi, u iskušenju sam da ga bacim s terase....HVALA SVIMA
Fiat iustitia, et pereat mundus
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MyDoom Norton.... 27.02.2010. 22:36 #192651

broj poruka: 553
Mislim sta reci vise :) Tehnicka podrska za windows ce ti prvo reci ako imas norton da ga obrises pa da se javis opet :)

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

Pesmice za dobro jutro... :))
http://www.youtube.com/watch?v=imYr8YjXXlQ
http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B4

doca80 Re: %$&#$%& svchost 27.02.2010. 22:39 #192652

broj poruka: 3053
znas,rece meni jednom davno jedna devojka,da bi volela da se je*e ali da joj ne udje,da kad se uda muz misli da je nevina...E ja sam joj lepo dokazao da to NIJE MOGUCE!!! Ako `oces da se heftas,mora da ti udje,makar malo Znaci ne moze i jare i pare...obori taj sistem,ali nakon sto bekapujes podatke...Sta bi radio da ti hard crkne??? Ne mogu da verujem da ljudi i dalje ne prave bekape i veruju da su hardovi pravljeni da traju 20 godina...

KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA

:: Pre dva dana mi je ionako jadan komp počeo dodatno da usproava...vidim da mi svchost.exe konstantno koristi 100% cpu(ili ostatak procenta do 100). Pošto je Duron sakat po rođenju, možete da mislite koliko je to USPORENJE(pišem sa lapa, a burazu sam javio iz Pionira da upali komp jer stižem za pola h). Pošto ćale na kompu ima milion raznih doc i aplikacija, format i os(XP SP2) reinstall su poslednja opcija. Probao sam Norton scan iz Safe moda(restore off), pronašao je par hacktoolova koje sam obrisao. SpyBot nije hteo da radi. Probao sam i RegCure, našao je ok 1k errora i sve je ispravio. Čudno je što je cpu usage na normali sa disable-ovanim LAN-om(sbb preko wan-a sa wifi rutera). Takođe, pri startup-u mi izbacuje Norton auto-protect disabled iz čista mira. Probao sam da pustim i fix svchost.bat ali nikako da ga nadjem...Pomagajte, ljudi, u iskušenju sam da ga bacim s terase....HVALA SVIM
:: Fiat iustitia, et pereat mundus
::
Sub-Z Re: Re: %$&#$%& svchost 27.02.2010. 22:47 #192654

Normalno da imam backup...na više mesta. Pošto je komp na izdisaju, ne bakće mi se sa svim tim, pa posle instalacija svih drajvera i programa...Na kraju krajeva, pitao sam za pomoć oko svchosta, a ne predavane o backupu....

:: znas,rece meni jednom davno jedna devojka,da bi volela da se je*e ali da joj ne udje,da kad se uda muz misli da je nevina...E ja sam joj lepo dokazao da to NIJE MOGUCE!!! Ako `oces da se heftas,mora da ti udje,makar malo Znaci ne moze i jare i pare...obori taj sistem,ali nakon sto bekapujes podatke...Sta bi radio da ti hard crkne??? Ne mogu da verujem da ljudi i dalje ne prave bekape i veruju da su hardovi pravljeni da traju 20 godina..
:: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: :: Pre dva dana mi je ionako jadan komp počeo dodatno da usproava...vidim da mi svchost.exe konstantno koristi 100% cpu(ili ostatak procenta do 100). Pošto je Duron sakat po rođenju, možete da mislite koliko je to USPORENJE(pišem sa lapa, a burazu sam javio iz Pionira da upali komp jer stižem za pola h). Pošto ćale na kompu ima milion raznih doc i aplikacija, format i os(XP SP2) reinstall su poslednja opcija. Probao sam Norton scan iz Safe moda(restore off), pronašao je par hacktoolova koje sam obrisao. SpyBot nije hteo da radi. Probao sam i RegCure, našao je ok 1k errora i sve je ispravio. Čudno je što je cpu usage na normali sa disable-ovanim LAN-om(sbb preko wan-a sa wifi rutera). Takođe, pri startup-u mi izbacuje Norton auto-protect disabled iz čista mira. Probao sam da pustim i fix svchost.bat ali nikako da ga nadjem...Pomagajte, ljudi, u iskušenju sam da ga bacim s terase....HVALA SVIM
:: :: Fiat iustitia, et pereat mundus
:: ::
doca80 Re: Re: Re: %$&#$%& svchost 27.02.2010. 22:50 #192657

pa dobio si odgovor na pitanje,ali kroz predavanje o bekapu...nisi skontao...imas virus koji napada svchost...neces ga se resiti a da ne sjebes totalno svchost,pa ide nestabilnost sistema,restarti....oboris sistem i resis sve probleme...

:: Normalno da imam backup...na više mesta. Pošto je komp na izdisaju, ne bakće mi se sa svim tim, pa posle instalacija svih drajvera i programa...Na kraju krajeva, pitao sam za pomoć oko svchosta, a ne predavane o backupu...
:
MyDoom Samo obrisi Norton covece... 27.02.2010. 22:57 #192661

broj poruka: 553

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

Pesmice za dobro jutro... :))
http://www.youtube.com/watch?v=imYr8YjXXlQ
http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B4
http://www.youtube.com/watch?v=HNJC2_WZg_g

H-nitro re 27.02.2010. 23:12 #192666

broj poruka: 1975
Samo ne znam kakve veze ima svhosta sa tim???
ajde ovako iskljuci spoolsv.exe on obicno pravi problem kad je cpu zauzet 100% i onda idi u services.msc i iskljuci print spooler ja mislim da se tako zove i reci menja li se sta...

Rise above the pain master the crane

tortojed Siroti ljudi - mnogi jos nisu naucili sta je to Norton, odnosno... 27.02.2010. 23:50 #192686

broj poruka: 10999
koja se to gnusna banda krije pod imenom `$ymantec`. Toboznji AV je sam po sebi V.

xenox Probaj 28.02.2010. 09:35 #192734

broj poruka: 1404

sa avira rescue cd-om...

Sumnjma da je bas pravi svchost... Potrazi da ga nemas jos negde - user folder, nekakav recycle ili slican sakriven folder....

Pisko Re: Siroti ljudi - mnogi jos nisu naucili sta je to Norton, odnosno... 28.02.2010. 10:13 #192738

broj poruka: 6650
Doctor MORONTON!!!

E, pa ovog morontona nikad da se rešimo, ostalo ljudima u sećanju iz vremena pentium jedinica i to ti je. A iz istog vremena i ista kategorija ljudi, verovatno, upada u provaliju upotrebom Partition Magic-a, nekad čuvenog programa za particionisanje... dok ga nije otkupio i `unapredio` Moronton....

Savet: realno, veoma teško ćeš u pokrenutom windowsu iščistiti pravu gamad, onu slabiju, da... pokušaj da deinstaliraš morontona, i instaliraš jedan od predloženih AV programa (pa posle ponovi, nakon deinstlacije tog prvog, i sa drugim) a i Malware-om, sn`d om... skeniranje ali iz SAFE MOD-a. Sve drugo se svodi na skeniranje tvog hdd-a preko npr. najnovijeg hiren`s boot cd-a, on-line skeniranje ako ga zloća dozvoli, ili, iz drugog računara na koji se nakači tvoj hdd. Naravno, taj drugi računar ne bi smeo da se `štiti` tako nečim kao što je moronton....
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: koja se to gnusna banda krije pod imenom `$ymantec`. Toboznji AV je sam po sebi V
Sub-Z Šutnuo sam Nortona(manuelno, nije hteo da se uninst.) 28.02.2010. 14:11 #192767

Isključio sam sopplsv i print spooler, same shit. Sad skidam Aviru i Hiren pa videćemo...hvala

gang1978 Re: Šutnuo sam Nortona(manuelno, nije hteo da se uninst.) 28.02.2010. 14:59 #192777

broj poruka: 1661
pa to u zagradi ti je dovoljno da shvatis sta ti je napravilo problem..nece da se uninstal-ira

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO

:: Isključio sam sopplsv i print spooler, same shit. Sad skidam Aviru i Hiren pa videćemo...hval
Pop93 Probaj da iskljucis Automatic u-p-d-a-t-es 28.02.2010. 15:02 #192780

broj poruka: 46
U slucaju da ti je ukljuceno. Meni je to pravilo problem sa 100% CPU usage svchosta.

______________________________________________________________ ASRock K7S41GX / Codegen 500W / Athlon XP 2000+ / RAM: 1GB DDR KINGSTON / HIS ATI Radeon 9250 AGP 128MB DDR / WD1600AAJB 7200 RPM 8MB

Sub-Z Tragedija... 28.02.2010. 15:34 #192790

Kad se uključi komp(ili startujem neku app), pojavi se Symantec installer i počinje install. HAHAHAHA. Samo ne znam odakle, pobrisao sam sve vezano za sym/norton....i još mi traži da ubacim cd....Sad skeniram malware bytesom u safe modu, zasad 4 infected pa videćemo...

Sub-Z Re: Probaj da iskljucis Automatic u-p-d-a-t-es 28.02.2010. 15:38 #192791

Isključeni su....

:: U slucaju da ti je ukljuceno. Meni je to pravilo problem sa 100% CPU usage svchosta
:: ______________________________________________________________ ASRock K7S41GX / Codegen 500W / Athlon XP 2000+ / RAM: 1GB DDR KINGSTON / HIS ATI Radeon 9250 AGP 128MB DDR / WD1600AAJB 7200 RPM 8MB
Sub-Z u-p-d-a-t-e 28.02.2010. 17:32 #192809

Pustio sam Aviru sa boot cda, sve čisto. svchost i dalje vuče 100%, a glupi norton hoće dase instalira kada kliknem na rbin(!!!!!?????!!!!!). WTF

Sub-Z Našao sam problem 28.02.2010. 19:08 #192828

U pitanju je svchost.exe, PID 948-Generic host process for WIN32 services....Kad ga isključim, komp se restartuje. Probao sam win update iz safe moda ništa. Ljudi kazu da driveri za štampač znaju da prave problem(HP konkretno)...ja imam Canon Lide 20 i LBP2900 šerovan na lanu....ne znam da li to možda pravi probleme...Neka ideja?

H-nitro re 28.02.2010. 19:46 #192833

spoonslv i jeste za stampac, on drzi pripremu za stampu u cube pa zato ume da pravi problem nemozes da stampas ako je taj servis iskljucen probaj da reinstaliras driver i iskljucis o5 spoonslv.exe bar je to pravilo problem ljudima po forumima i meni...

Sub-Z Re: re 28.02.2010. 23:00 #192860

Uradio sam kao što si mi rekao, novi driver sa sajta i enable spoolsv. Lepo radi printer sharing, ali je svchost opet na 100%. Čudno je to što kada lupim end process, resetuje se komp, a kada stavim suspend (preko Procexp) sve radi normalno. Videću da li ostaje tako posle reseta....

:: spoonslv i jeste za stampac, on drzi pripremu za stampu u cube pa zato ume da pravi problem nemozes da stampas ako je taj servis iskljucen probaj da reinstaliras driver i iskljucis o5 spoonslv.exe bar je to pravilo problem ljudima po forumima i meni..
:: Rise above the pain master the crane
H-nitro re 01.03.2010. 00:24 #192874

evo ti resenja samo javi da li radi pls...

http://www.technibble.com/how-to-fix-svchost-using-100-cpu-memory-leak/

Sub-Z To sam prvo probao.... 01.03.2010. 08:52 #192896

Ne valja link za fix svchost.bat(što je izgleda i najbitnije u celoj priči, a nigde drugde ga nema)...instalirao sam razne win update i ništa...

doca80 Re: To sam prvo probao.... 01.03.2010. 09:32 #192900

eto,jel vidis da nekad treba poslusati druge koji znaju sta pricaju...Lepo sam ti rekao da neces popraviti taj problem,susretao sam se tim,rekao sam ti da oboris win i zavrsis sa problemom...ali tebe je mrzelo da odvojis 2 sata za to...a sad se cimas dva dana,i opet nisi nista uradio... i svakako ces morati da obaras win...treba slusati starije

:: Ne valja link za fix svchost.bat(što je izgleda i najbitnije u celoj priči, a nigde drugde ga nema)...instalirao sam razne win update i ništa..
Vlaovicm Kratko ... 01.03.2010. 10:18 #192902

broj poruka: 359
... i jednostavno: http://www.combofix.org/ :)

Sub-Z Re: Re: To sam prvo probao.... 01.03.2010. 15:43 #192933

Doco, Doco...ti si ovde glavni šerif(jes` malo pleonazam al` nema veze)...:-))) Ne reinstalira mi se sistem jer nemam baš iskustva s tim, ja sam više hardveraški tip...ne bih nešto da zeznem, vreme nije problem. Starije uvek slušam, a ovde je više u pitanju iskustvo nego godine(kojih imam dovoljno)...Poz

:: eto,jel vidis da nekad treba poslusati druge koji znaju sta pricaju...Lepo sam ti rekao da neces popraviti taj problem,susretao sam se tim,rekao sam ti da oboris win i zavrsis sa problemom...ali tebe je mrzelo da odvojis 2 sata za to...a sad se cimas dva dana,i opet nisi nista uradio... i svakako ces morati da obaras win...treba slusati starije
:: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: :: Ne valja link za fix svchost.bat(što je izgleda i najbitnije u celoj priči, a nigde drugde ga nema)...instalirao sam razne win update i ništa..
:: :: Fiat iustitia, et pereat mundus
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs