i power iso, i daemon i ostale, nego sam krenuo instalaciju neroa 9 na Win 7, i ni na kraj pameti mi nije bilo da nema image drive, pa sam onda krenuo instalaciju neroa 7, koja vrisnula `because of known incompatibility issues` za koje naravno nisam znao....
A samo sam `teo da mount-ujem jedan iso fajl i provedem noc opusteno lemajuci crne zmajove... sve u svemu noc je bila dugaaaaacka i zanimljiva... zavrshio sam je potragom za softwerom koji ce da ukloni puknutu instalaciju neroa 7...
Sa PC nikad nisi sam! Ii nikad ti nije dosadno!
Interesuje me samo koliko samoubistava je isti prouzrokovao od pronalaska do danas....
nemoj pogresno da me razumes ali da li je moguce da ljudi i dalje koriste NERA, heheheheh, za rezanje mi je gBurner 2MB, a za iso i ostale virtualne djakonije mi je ultra iso isto 2MB i sve leti na sedmici
najnovijim softverom/hardverom, pa sam se vodio onom starom poslovicom `if aint broken, dont fix it` tj. nisam teo da trazim preko leba pogache...Nero image je odradjivao posao, a alcohol 120 i daemon su umeli da mi prave sranja na XP, narocito kad moram da ih instaliram oba odjednom.... a i na poslu mi je bilo najjednostavnije da ljudima instaliram/objasnim kako da ubace image u nero-ov image drive...ovi ostali virtual drives su visha matematika za njih...
Sad cu bash da instaliram Nero lite, iz sentimentalno prakticnih razloga, i verovatno daemon 4.35, a ako omane idemo na ultra/power iso....
Hteo sam i ranije da kazem da nije u redu da se koriste nepoznati izrazi nekog tamo engleskog jezika. Ali vidim da svi to potenciraju. Meni se ne svidja u kom pravcu to ide. Neko se cak dosetio da postavi stranicu na engleskom jeziku. Pa ako si toliko pametan prvo lepo prevedi sve to pa onda postavi kao temu. Ovo je srpski IT forum , a ne cas engleskog jezika.
Gde ces prostiji program za mountovanje od DTools-s? Levi klik na ikonicu DT-a, pa mount, i pronadje se fajl, i mount, i mount ako ima vise CD/DVD-ova, i unmount za izbacivanje.
:: :: najnovijim softverom/hardverom, pa sam se vodio onom starom poslovicom `if aint broken, dont fix it :: tj. nisam teo da trazim preko leba pogache...Nero image je odradjivao posao, a alcohol 120 i daemon su umeli da mi prave sranja na XP, narocito kad moram da ih instaliram oba odjednom... :: a i na poslu mi je bilo najjednostavnije da ljudima instaliram/objasnim kako da ubace image u nero-ov image drive...ovi ostali virtual drives su visha matematika za njih.. :: :: Sad cu bash da instaliram Nero lite, iz sentimentalno prakticnih razloga, i verovatno daemon 4.35, a ako omane idemo na ultra/power iso... ::
kao prvo, ovo veze nema sa ovom temom. kao drugo shto da se ne koristi engleski?? jel ti kriminalna aktivnost!? mozda ja ocu da koristim engleski i to je to, ovo je PC Berza Forum, a na Srpski Forum, ili ja ne vidim dobro da se zove PC Berza!?
p.s. inache vezano za temu, de se seti zivota ti da koristis nero 7!? ja taj nero posle onog 6.6 nisam koristio jedno 4 godina :S, ako i dalje vleshira novi nero, snimi ove programe koji ljudi predlazu, ko shto je meni pravio nero problem na xp!! poz
:: Hteo sam i ranije da kazem da nije u redu da se koriste nepoznati izrazi nekog tamo engleskog jezika. Ali vidim da svi to potenciraju. Meni se ne svidja u kom pravcu to ide. Neko se cak dosetio da postavi stranicu na engleskom jeziku. Pa ako si toliko pametan prvo lepo prevedi sve to pa onda postavi kao temu. Ovo je srpski IT forum , a ne cas engleskog jezika :: :: ::
koji sam imao, inache koristim 6.6.01, nego sam teo na brzinu da ga instaliram, a da ne jurim novije verzije po netu...na kraju sam zavrshio jureci sve moguce programe za rezanje i citajuci teme sa foruma o win7 i rezanju.... Na kraju nijedan nero9 nisam uspeo da nadjem koji shljaka
Sad cu izgleda zavrsiti posao sa Ashampoo, jedino njemu radi antibiotik....
A sto se tice engleskog i stranih jezika, nisam pristalica prevodjenja po svaku cenu na nash jezik, jer josh uvek ne postoji konsenzus strucne javnosti i jezichara kako prevoditi pojedine termine. Zahvaljujuci tome svaki prevodioc knjige o racunarima ima svoje termine za istu englesku rech, sto unosi dodatni haos, kao stoo je stavka `pritisne poruke` u mom mobilnom...zivo me zanima sta su u stvari....zipovane?
Pretpostavljam da si ovim mislio zato sto sam ispustio par slova, jel to ima veze sa nechim opet?? Kao prvo, osvetljenje je slabo(a i zabole me da ukljuchim svetlo), kao drugo to kucam na slepo i sad kad bih svaku rech ispravljao po sto puta kad bih napisao post?? Ako ti je do gramatike odi na knjizevnost nemoj ovde da se majesh. poz
:: Za tebe Gare ne vazi... Ti slobodno nastavi da koristis engleski ide ti mnogo bolje nego srpski :: :: ::
mislim da malkice preterujes sa ovom konstatacijom, uopste nije tako strasno sto se to upotrebljava, moze da bude samo plus, u pravcu neke edukacije, ne vidim nista lose u tome da neko ponekad ubaci englesku frazu u nas jezik, obzirom da se studira nesto stranog porekla sa stranim nazivom, glupo je sad sve zivo prevoditi na srpski, a svi znamo o cemu se radi, primera radi, jednostavno, tako smo navikli...ovo jeste srpski forum, ali necemo sad da ga dovodimo do nekih politickih malverzacija ili nacionalizma...
::Hteo sam i ranije da kazem da nije u redu da se koriste nepoznati izrazi nekog tamo engleskog jezika. Ali vidim da svi to potenciraju. Meni se ne ::svidja u kom pravcu to ide. Neko se cak dosetio da postavi stranicu na engleskom jeziku. Pa ako si toliko pametan prvo lepo prevedi sve to pa onda ::postavi kao temu. Ovo je srpski IT forum , a ne cas engleskog jezika.
Ali zasto..pa ja mislim da bi lepse zvucalo na srpskom. `Ako nije pokvareno, nemoj popravljati` Naravno ovo je bukvalni prevod mozda ce neko bolje da ga prevede. Ali da skratim pricu mislim da je tebi u interesu da te svaki korisnik u potpunosti razume. Naravno tvoja tema je na srpskom, ali si spomenuo poslovicu koja pretpostavljam nije nasa pa zato bi bio red da je napises na engleskom i u produzetku u zagradi prevod na nas jezik. A sto se tice strucne javnosti pa ako oni ne mogu da se sloze oko prevoda kako zamisljas prosecnog korisnika sa povrsnim znanjem engleskog jezika da to uradi.
zato sto sam je prvi put u zivotu cuo na engleskom, i spada u jednu od par pametnih stvari koje sam cuo, a da poticu od `milih i dragih` nam Amera...druga njihova poslovica koju smatram genijalnom je `shit happens`, tj sranja se deshavaju....Moze se svrstati u haiku... Sa raunarskom terminologijom je problem sto se razvila nedavno i brzo, z nashim jezicarima treba100g da se dogovore oko terminologije...sa tehnickim naukama je lakse jer su terminiprevedeni na srpski josh pre 100-200 i vishe godina... A i subjektivno gledano, svi DOS-ovi i Windowsi na kojima sam ucio su bili na engleskom, i da mi sad neko i da windows na srpskom, ja pola stvari ne bih umeo da nadjem.... Nadam se da ce bar Win7 koji kolko shvatam ima i na srpskom, konacno dovesti do toga da se struchnjaci skupe i ispeglaju termin nologiju... DOS i Windows na francuskom i nemackom postoje odavno, a mi po obicaju cekamo 50 godina, pa onda nesto prihvatimo da je potrebno za dalji razvoj zemlje i drushtva...
Znam da si je otkucao sa pretpostavkom da ce je vecina shvatiti, ali nece svi. Naravno da trebas da koristis engleske izraze za nazive programa, pesama, filmova... Evo jedan glup primer film pod nazivom` Knowing` bi malo glupo zvucao na nasem jeziku, zar ne. Drugi primer je `Windows` koji nema svrhe prevoditi na nas jezik. Veruj mi druze i meni smetaju neki prevodi sa engleskog na srpski tipa `Internet pregledac` , ali za sve ostale stvari bolje je koristiti jezik koji cemo svi razumeti.Pusti ti ove korisnike pc berze (komercijaliste) sa potpisima `The Way It`s Meant To Be Played`
Cisto da se ukljucim na ovo prepucavanje jer ne shvatam poentu zasto je engleski jezik toliko los?Zasto?Da se ne odricemo mozda naseg kulturnog nasledja? Engleski jezik je put u svet,sva vrata su sirom otvorena poznavajuci ovaj jezik. Sad ispade da je prokletstvo ako neko tezi da bude sto upoznatiji sa kojekakvim izrazima,frazama,recima?!Engleski je buducnost bez obzira gde se nalazimo,u Srbiji ili u Mongoliji,danas skoro svaka nacija zna engleski jezik.. @ColdCry Ja koliko sam mogao da shvatim tebe generalno taj engleski pecka jer ga ne znas dovoljno pa ti smeta..Ispravi me ako gresim ali ne vidim razlog zasto bi ti smetalo necije izrazavanje na drugom jeziku?!
Meni engleski jezik smeta samo zato sto je to kolonijalni jezik koga vecina ljudske populacije govori. Ako ti smatras da je ovo kolonijalni forum onda nastavi da ga koristis.
Pogresna klasifikacija..To je samo tvoje pogresno vidjenje.. Za mene i bilo kog coveka sirokog shvatanja engleski je jedan vid obrazovanja i edukacije,duhovnog znanja,ne nesto cega se treba stideti vec nesto sa cime se produhovljujes!Jedan stupanj u lestvici tj korak napred. Forum nema veze sa ovim ni najmanje..Na svim stranim forumima se engleski koristi,zasto bi forum pc berze bio izuzet?Mi smo jedinstveni po nasem srpskom jeziku?! Da vidim da te bace negde u... pa da vidim sta bi uradio sa svojim srpskim jezikom bez znanja ni jednog stranog jezika tj engleskog?! Ne treba nista nacionalizovati a ti to radis!
Pa zasto je onda forum ware_ b_ nacionalizovao engleski jezik. Da pojednostavim... da li ti skyfire poznajes neku osobu na ovom forumu koja ne govori srpski jezik?
ja i dalje koristim nero 6 na xp-u a sto se nera 9 tice i 8 i 9 samo zbog vece podrske rezaca i zbog BR diskova ne znam sta je tolika revolucija ili sto je bolji od napr ashampoo
Nero je odlican program za rezanje, pod uslovom da je u pitanju
23.02.2010. 23:09
status: user broj poruka: 10999
`skracena` verzija (lite ili micro edition). Narocito je zgodna njegova sekcija zaduzena za `pravljenje` DVD-a `u letu`, to jest, DVD fajlove koji postoje na HDD-u (oslobodjene zastite protiv kopiranja) reze tako da budu kompatibilni sa svim stand alone plejerima. Mada, ovo za nijansu pouzdanije obavlja isti mehanizam u Ashampoo-u, bar takva su moja iskustva.
Re: Nero je odlican program za rezanje, pod uslovom da je u pitanju
23.02.2010. 23:11
status: user broj poruka: 9121
100% se slazem sa tobom, nero micro odradjuje mi posao vec poduze vreme :).
Pozdrav!
:: :: `skracena` verzija (lite ili micro edition). Narocito je zgodna njegova sekcija zaduzena za `pravljenje` DVD-a `u letu`, to jest, DVD fajlove koji postoje na HDD-u (oslobodjene zastite protiv kopiranja) reze tako da budu kompatibilni sa svim stand alone plejerima :: Mada, ovo za nijansu pouzdanije obavlja isti mehanizam u Ashampoo-u, bar takva su moja iskustva :: ::
Zanimljivo (uh, zamalo da napisem `interesantno`!) da ti `kolonijalnost` engleskog jezika nije stvarala moralno-politicke dileme kada si odlucivao o svom nadimku (joj, zamalo da napisem `nick-u`, kuku meni!)?!
:: Meni engleski jezik smeta samo zato sto je to kolonijalni jezik koga vecina ljudske populacije govori. Ako ti smatras da je ovo kolonijalni forum onda nastavi da ga koristis :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.