Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Kako da na XP-u otvorim DVD koji sam narezao na Visti???
STRANA 1 OD 1
stefaneka Kako da na XP-u otvorim DVD koji sam narezao na Visti??? 15.02.2010. 20:46 T24575

status: user
broj poruka: 13
Ovako: pre par godina sam imao Vistu, a sada imam opet XP. Nasao sam neki DVD koji mi sad treba za nesto ali ne mogu da ga otvorim tj ucita se disk ali kao da je prazan... Znam da sam ga narezao u Visti po principu drag and drop. I znam da tako narezan disk ne moze da se otvori na XP-u. Trazio sam na google-u neki software koji moze to da sredi ali nisam uspeo da nadjem. Da li je neko uspeo ili zna da li moze ipak nekako da se otvori na XP-u ili moram da nadjem nekog ko ima Vistu ili Windows 7 pa da tamo otvorim???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Covek ako ti je citao dvd u XP-u 15.02.2010. 21:18 #189343

broj poruka: 7723
trebao bi da ga ucita i na Win7 ,Vista ,Ubuntu ,XP itd,,Nesto ti nije u redu sa DVD citacem ili DVD medij nije u redu ,vidi da nije zaprljan.
DmasteRNo1 Šta bi sa Nerom ili Ashampoo Burning Studiom 15.02.2010. 21:45 #189356

broj poruka: 6102
Hoću reći, kog đavola se iz Windowsa direktno narezivao disk? Mada, ukoliko disk ili drajv nisu završili karijeru, morao bi da može da se iščita u bilo kom OS-u.

Phenom II X3 720BE
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
WD5000AAKS + Samsung SpinPoint F3 HD502HJ
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Samsung 2232BW
Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Edition
Chieftec CFT-650-14CS

Equinoxe Re: 15.02.2010. 21:59 #189363

broj poruka: 12057

Da li si uopšte probao da otovriš u užasu od Viste taj DVD koji si u njoj narezao ?

Šta si narezao ? File > 2 GB ? UDF ?

Miletic ... 15.02.2010. 22:00 #189364

broj poruka: 221
verovatno je narezan po UDF standardu, a XP cita ISO... probaj da ga otvoris na Visti ili 7 i onda narezi po UDF/ISO, videces, mada je to recimo u Neru standardna opcija, i ima da sljaka.
darkoc78 re: 15.02.2010. 22:23 #189368

broj poruka: 467
xp cita i udf bez problema tako da to nije, meni vise lici na los disk ili problem sa uredjajem ili kombinacija ta dva
stefaneka RE: 15.02.2010. 22:24 #189369

Ovaj DVD sam narezao pre oko 3 godine. Jednostavno, u Visti mozes da ubacujes fileove na disk kao na USB. Uvek koristim Nero za rezanje ali tad znam da nisam koristio. Na dvd-u ima sve i svasta, gomila foldera i svacega ( nije neki odredjeni tip )... Zasto sam tako narezao- ne znam, ali jbg tako je...Na Visti je radio. Ali, pobegao sam od tog zla i ne napustam vise XP ( dobro, za sada ne napustam... :D )... Probao sam da resim problem ako je do UDF file system-a ia na microsoftovom sajtu sam isao ono FIX... Ispratio sam sve do kraja i pisalo je da ne moze da ga popravi... Stvarno ne znam sta da radim...

obradmi Tebi treba ako si u XP Adaptec udf driver 15.02.2010. 22:37 #189373

Microsoft je kupio licencu od njih za taj softver ,pa ga ugradio u Vista.Ili mozes da skines Adaptec program za rezanje koji u sebi sadrzi taj driver.

http://download.cnet.com/Adaptec-UDF-Reader-Driver/3640-2100_4-9497911.html

Skini odatle ,ali po meni to je glupost rezati sa time ,jer si ogranicen na njihov softver.
neXus2000 Hmmmm..... 15.02.2010. 22:38 #189374

broj poruka: 3350
IsoBuster?
stefaneka ... 15.02.2010. 22:47 #189380

@obradmi: probao sam sad to i nista... isto...
@neXus2000: isobuster ne pomaze jer disk vidi kao prazan...

coldcry Re:Kako da na XP-u otvorim DVD koji sam narezao na Visti??? 15.02.2010. 22:48 #189381

broj poruka: 174

Ovo je neko trik pitanje

Ja cu da dam najracionalniji odgovor

My computer - slovo tvog roma/desni klik i izaberi Open

tortojed Da se ne radi o nekom vidu zastite (enkripcija)? Ako ti je na... 15.02.2010. 22:54 #189385

broj poruka: 10999

Vi$ti nesto od toga bilo ukljuceno pa si neki materijal prebacio na DVD, ode mast u propast.
Daum ... 15.02.2010. 22:56 #189387

broj poruka: 12796
Mozes i da skines lepo neki program za pravljenje virtuelne masine i da dignes Vistu unutar programa. Iskopiras lepo sta ti treba i izbrises virtuelnu masinu...

Sve sto ti treba je Vista ili W7 image i program sa linka...

http://www.virtualbox.org/

gile23 ... 15.02.2010. 22:59 #189390

broj poruka: 9121
Rezao na bilo kom sistemu (za Mac nisam siguran) prepoznace ga na Xp-u. Vi pricate da je Vista krs, a Win 7 je u svemu slican kao i Vista, cak je i brzina veoma slicna, kao da su odradili Vistu sa malo drugacijim interfejsom i malo (maksimum 1%) boljim performansama. Ocisti disk eventualno okreni ga da nema nekih cudesa po njemu da ga neko nije grebao, verovatno mozes da se oprostis od tog diska.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: ... 15.02.2010. 23:21 #189397

broj poruka: 12796
Jbg, sad si se nalupao... W7 je dosta brzi od Viste, i daleko optimizovaniji...

:: Rezao na bilo kom sistemu (za Mac nisam siguran) prepoznace ga na Xp-u. Vi pricate da je Vista krs, a Win 7 je u svemu slican kao i Vista, cak je i brzina veoma slicna, kao da su odradili Vistu sa malo drugacijim interfejsom i malo (maksimum 1%) boljim performansama. Ocisti disk eventualno okreni ga da nema nekih cudesa po njemu da ga neko nije grebao, verovatno mozes da se oprostis od tog diska
::
:: Pozdrav!
gile23 Re: Re: ... 15.02.2010. 23:24 #189399

broj poruka: 9121
Veruj mi nije mnogo, koristio sam Vistu 2 godine, i presao na Win 7 sve je ostalo isto, eventualno neko kovanje u Pes-u ali ta Vista je bila stara vise od godinu dana, dok je na clean Win 7 to nestalo.

Pozdrav!

:: Jbg, sad si se nalupao... W7 je dosta brzi od Viste, i daleko optimizovaniji..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
::
:: :: Rezao na bilo kom sistemu (za Mac nisam siguran) prepoznace ga na Xp-u. Vi pricate da je Vista krs, a Win 7 je u svemu slican kao i Vista, cak je i brzina veoma slicna, kao da su odradili Vistu sa malo drugacijim interfejsom i malo (maksimum 1%) boljim performansama. Ocisti disk eventualno okreni ga da nema nekih cudesa po njemu da ga neko nije grebao, verovatno mozes da se oprostis od tog diska
:: ::
:: :: Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Re stefaneka 15.02.2010. 23:53 #189413

Vidi koja je verzija udf formata jer ih ima vise ima 2,5 verzija je u win7 2,01 je default.Vidi da nadjes zadnju verziju koja bi trebalo da cita sve prethodne.Procackaj malo po https://www.roxio.com
nomemory Kakva verzija... 16.02.2010. 00:24 #189421

broj poruka: 251
Folder k`o folder, pođi kod komšije, još bolje komšinice, ona će ga očitati, narezaće ti ga na flash-ku i svi zadovoljni. A Ti zamjeni optički drajv.

stefaneka ... 16.02.2010. 01:29 #189429

Ali moj rezac radi kako treba. samo ovaj dvd ne moze da procita... ja mislim da nije do dvd-a jer sam cuo da kad se onako reze u visti, moze da bude problema kasnije... zato ni moj dvd player ne cita diskove koji su tako dorezivani... probacu na nekom novijem OS-u kod nekoga...

ramzesIII sad si nas sve zaintrigirao? 16.02.2010. 14:37 #189503

broj poruka: 1017

sve odgovore koje su ti dali i ja bih probao.
nemam sta da dodam!
samo nam reci majke ti da li je bio dvd rom los ili dvd uredjaj?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs