Kako da na XP-u otvorim DVD koji sam narezao na Visti???
STRANA 1 OD 1
stefaneka
Kako da na XP-u otvorim DVD koji sam narezao na Visti???
15.02.2010. 20:46
T24575
status: user broj poruka: 13
Ovako: pre par godina sam imao Vistu, a sada imam opet XP. Nasao sam neki DVD koji mi sad treba za nesto ali ne mogu da ga otvorim tj ucita se disk ali kao da je prazan... Znam da sam ga narezao u Visti po principu drag and drop. I znam da tako narezan disk ne moze da se otvori na XP-u. Trazio sam na google-u neki software koji moze to da sredi ali nisam uspeo da nadjem. Da li je neko uspeo ili zna da li moze ipak nekako da se otvori na XP-u ili moram da nadjem nekog ko ima Vistu ili Windows 7 pa da tamo otvorim???
Hoću reći, kog đavola se iz Windowsa direktno narezivao disk? Mada, ukoliko disk ili drajv nisu završili karijeru, morao bi da može da se iščita u bilo kom OS-u.
verovatno je narezan po UDF standardu, a XP cita ISO... probaj da ga otvoris na Visti ili 7 i onda narezi po UDF/ISO, videces, mada je to recimo u Neru standardna opcija, i ima da sljaka.
Ovaj DVD sam narezao pre oko 3 godine. Jednostavno, u Visti mozes da ubacujes fileove na disk kao na USB. Uvek koristim Nero za rezanje ali tad znam da nisam koristio. Na dvd-u ima sve i svasta, gomila foldera i svacega ( nije neki odredjeni tip )... Zasto sam tako narezao- ne znam, ali jbg tako je...Na Visti je radio. Ali, pobegao sam od tog zla i ne napustam vise XP ( dobro, za sada ne napustam... :D )... Probao sam da resim problem ako je do UDF file system-a ia na microsoftovom sajtu sam isao ono FIX... Ispratio sam sve do kraja i pisalo je da ne moze da ga popravi... Stvarno ne znam sta da radim...
Mozes i da skines lepo neki program za pravljenje virtuelne masine i da dignes Vistu unutar programa. Iskopiras lepo sta ti treba i izbrises virtuelnu masinu...
Sve sto ti treba je Vista ili W7 image i program sa linka...
Rezao na bilo kom sistemu (za Mac nisam siguran) prepoznace ga na Xp-u. Vi pricate da je Vista krs, a Win 7 je u svemu slican kao i Vista, cak je i brzina veoma slicna, kao da su odradili Vistu sa malo drugacijim interfejsom i malo (maksimum 1%) boljim performansama. Ocisti disk eventualno okreni ga da nema nekih cudesa po njemu da ga neko nije grebao, verovatno mozes da se oprostis od tog diska.
Jbg, sad si se nalupao... W7 je dosta brzi od Viste, i daleko optimizovaniji... __________________ Scourge of PCBerza
:: Rezao na bilo kom sistemu (za Mac nisam siguran) prepoznace ga na Xp-u. Vi pricate da je Vista krs, a Win 7 je u svemu slican kao i Vista, cak je i brzina veoma slicna, kao da su odradili Vistu sa malo drugacijim interfejsom i malo (maksimum 1%) boljim performansama. Ocisti disk eventualno okreni ga da nema nekih cudesa po njemu da ga neko nije grebao, verovatno mozes da se oprostis od tog diska :: :: Pozdrav!
Veruj mi nije mnogo, koristio sam Vistu 2 godine, i presao na Win 7 sve je ostalo isto, eventualno neko kovanje u Pes-u ali ta Vista je bila stara vise od godinu dana, dok je na clean Win 7 to nestalo.
Pozdrav!
:: Jbg, sad si se nalupao... W7 je dosta brzi od Viste, i daleko optimizovaniji.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Rezao na bilo kom sistemu (za Mac nisam siguran) prepoznace ga na Xp-u. Vi pricate da je Vista krs, a Win 7 je u svemu slican kao i Vista, cak je i brzina veoma slicna, kao da su odradili Vistu sa malo drugacijim interfejsom i malo (maksimum 1%) boljim performansama. Ocisti disk eventualno okreni ga da nema nekih cudesa po njemu da ga neko nije grebao, verovatno mozes da se oprostis od tog diska :: :: :: :: Pozdrav!
Vidi koja je verzija udf formata jer ih ima vise ima 2,5 verzija je u win7 2,01 je default.Vidi da nadjes zadnju verziju koja bi trebalo da cita sve prethodne.Procackaj malo po https://www.roxio.com
Ali moj rezac radi kako treba. samo ovaj dvd ne moze da procita... ja mislim da nije do dvd-a jer sam cuo da kad se onako reze u visti, moze da bude problema kasnije... zato ni moj dvd player ne cita diskove koji su tako dorezivani... probacu na nekom novijem OS-u kod nekoga...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.