ako oce dobro da ti iscita default klokove to obicno znaci da je kompatibilan
a ako je kompatibilan, svejedno cime si mu menjao klokove.
ccc je tu ogranicen, mislim + - 5% , ostalim alatkama mozes da menjas kolko oces i to je jedino sto je opasno, da ne preteras, al sve dok ides polako karta ce da ti izbacuje strafte i slicno mnogo pre one frekvencije na kojoj bi eventualno crkla. a i karte uglavnom crkavaju od klokovanja onima koji su radili i volt modove
Ma grafichku ne bih mnogo przhio (shta vishe reko bi mu find optimal). Nego mi je proshli put posle instalacije prso xp ko lajsna i danas sam ga digo ponovo. A shta mislish o ovom gigabyte-ovom za procesor?
:: ako oce dobro da ti iscita default klokove to obicno znaci da je kompatibila :: :: a ako je kompatibilan, svejedno cime si mu menjao klokove :: :: ccc je tu ogranicen, mislim + - 5% , ostalim alatkama mozes da menjas kolko oces i to je jedino sto je opasno, da ne preteras, al sve dok ides polako karta ce da ti izbacuje strafte i slicno mnogo pre one frekvencije na kojoj bi eventualno crkla. a i karte uglavnom crkavaju od klokovanja onima koji su radili i volt modov :: :: ::
Meni strafte iskacu na def.-u 4850, ali ja bih rekao da se to desava zbog temperature koja je oko 100-ke :).
Pozdrav!
:: ako oce dobro da ti iscita default klokove to obicno znaci da je kompatibila :: :: a ako je kompatibilan, svejedno cime si mu menjao klokove :: :: ccc je tu ogranicen, mislim + - 5% , ostalim alatkama mozes da menjas kolko oces i to je jedino sto je opasno, da ne preteras, al sve dok ides polako karta ce da ti izbacuje strafte i slicno mnogo pre one frekvencije na kojoj bi eventualno crkla. a i karte uglavnom crkavaju od klokovanja onima koji su radili i volt modov :: :: ::
Kazhe ako nemozhe da se boot-uje ili je nestabila samo clear cmos i u biosu load def. Jedino pitanje je kako uraditi clear cmos? Jbg prvi ozbiljan oc. :) Sad videh da se razlikuje kod razlichitih matichnih, moja je GA-P55-UD3
imaš pored baterije najverovatnije jedan džamper, vidi u uputstvu od ploče. isključiš napajanje, pomeriš taj džamper u drugi položaj na par sekundi, pa ga vratiš nazad. većina ploča uradi to automatski ako triput ne uspe da izbaci post
imam poverenja u svaki od te firme cija je karta, znaci msi karta msi after burn, asus karta, asus oc utility, za radeon imaju ati tool, i evga ima svoj program i gigabyte i xfx tako da je najbolje po meni od oficialnog proizvodjaca isti i program koristiti
zato sto je ludak skinuo kuler.... jbt pa jel to ona pasivna???:) sto to nijesi stavio bolan neku 80mm da puha u nju,ili je jednostavno olesi od kloka pa salji na servis,mislim garanciju,mozda ubodes neku 5750..
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.