Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Pomoc pls hitno
STRANA 1 OD 1
Juta90 Pomoc pls hitno 24.01.2010. 17:17 T23981

status: user
broj poruka: 232
Skinuo sam NFS Undercover ali imam jos par igrica koje zauzimaju oko 5gb. U pitanju je iso file. Probao sam preko win rara da ga kompresujem, ali smanjuje samo ~200mb. Da li je moguce smanjiti na velicinu koja bi odgovarala 1-om dvd-u, i kako to najlakse uraditi. Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Djolea ... 24.01.2010. 17:27 #183461

broj poruka: 14
Druze ja sam to resio tako sto sam rezao na Dual-layer dvd`ovima, oni su ti kapaciteta 8.5 gb. Znaci ukoliko imas rezac koji podrzava dual-layer mozes da zavrsis posao.
gile23 ... 24.01.2010. 17:30 #183462

broj poruka: 9121
Pokusaj ovako, desni klik na taj folder, add to archive, imas dole split to volumes i sini DVD, e sad rastavice ti na dva fajla, jedan ce ti biti velicine DVD-a, a drugi dosta manji, ako imas flash, a verovatno imas taj manji na flash i vozi :) ili sve na jedan dvd, posto imas vise igrica, i kako se raspakuje, part 1 i part 2, u isti folder pokrenes part 1 extract to sacekas da zavrsi i eto ga iso fajl.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
limunche re 24.01.2010. 17:31 #183463

broj poruka: 426
ja to podelim na 2 dela, win rarom, bez iakvih kompresija, znaci samo opcija store i izaberem da maks velicina bude 4.1 gb
onda narezem na 2 dvd-a
ovo sa DL diskom je bolje ali ko moze...

Juta90 re 24.01.2010. 17:51 #183469

Kad idem na split to volumes, ima samo dd 650, 700mb, zip-100...

Frantic84 Skini ... 24.01.2010. 17:52 #183470

broj poruka: 587
...ECM tools i provuci taj ISO kroz njega...
On od 700MB iSO fajla pravi ecm fajl od 250 MB i sluzi bas za pakovanje tih stvari...
Ako ga ne nadjes na netu,poslacu ti ga na mail...

Open source software rules!!!

Juta90 re 24.01.2010. 18:06 #183475

Kako se otvara posle taj fajl? Jel moze preko daemona? Kako da podelim u winraru, to bi mi odgovaralo, pa da lupim na 2 dvd-a. Kad idem split to volumes nema dvd, samo ima gore ponudjeni.
gilopile Re: Skini ... 24.01.2010. 18:20 #183477

broj poruka: 9459
Bas bi i meni trebao taj programcic,a nema ga na netu,ustvari ima,ali sa nepozeljnim useljenicima.
Ako ti nije tesko da mi posaljes:

giguligu@yahoo.com

Hvala unapred!

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: ...ECM tools i provuci taj ISO kroz njega..
:: On od 700MB iSO fajla pravi ecm fajl od 250 MB i sluzi bas za pakovanje tih stvari..
:: Ako ga ne nadjes na netu,poslacu ti ga na mail..
::
:: Open source software rules!!!
Juta90 re 24.01.2010. 18:46 #183486

yuta90@nadlanu.com.

Kako posle da otvorim fajl? Jel moze preko daemona?
Frantic84 ... 24.01.2010. 18:58 #183489

broj poruka: 587
Prvo ides na iso fajl pa open with... i izaberes ecm iz tog foldera gde si ga unrarovao,on ce da ga spakuje da iso bude manji i da stane na jedan dvd,a polse kad hoces da ga koristis (iso) taj ecm fajl otvoris pomocu open with pa iz foldera unesm i on ce da ga raspakuje u isti folder gde je i iso...
Znaci prekopiras ecm fajl sa dvda na komp uradis unecm i imas ponovo ceo iso fajl :D
ecm ne mozes da koristis na virtual drajvovima ali je dobro sto mozes da spakujes iso fajlove da zauzimaju manje mesta...
Inace spakuj iso,zauzimace manje od 4.4 GB,i uz taj ecm fajl stavi i ECT tools.rar i dvd je spreman da ga koristis bilo gde...
Znaci ECM nije image fajl vec jedan tip fajla koji se kjoristi samo za ecm tools,pa ce reze na dvd kao sto rezes film,just drag and drop :D

Open source software rules!!!

Juta90 re 24.01.2010. 19:10 #183494

Nece. Isao open with, pa stavio ecm, ali stvori mi fajl koji kao da ga nema. Kako ja mogu najlakse da podelim na 2 parta pa da narezem na 2 dvd-a?

gilopile @Frantic84 24.01.2010. 19:20 #183498

Hvala jos jednom,programcic je vrh!Spakovao mi iso fajl od 698Mb na 580Mb:))

gilopile Re: re 24.01.2010. 19:26 #183500

Ne znam kako kod tebe ne radi.Ako ti taj .iso fajl ne treba kao butabilan,onda ga otvori preko virtualnog drajva,pa podeli fajlove na 2 dvd-a.

:: Nece. Isao open with, pa stavio ecm, ali stvori mi fajl koji kao da ga nema. Kako ja mogu najlakse da podelim na 2 parta pa da narezem na 2 dvd-a
raic može i ovo 24.01.2010. 19:31 #183502

broj poruka: 9006
imaš po netu uputstva za popularnije igre kako da podeliš na dva dvd-ja instalaciju

recimo ima ovde

DVD9 to DVD5 Conversions
http://www.cd-2-dvd.com/modules.php?name=News&new_topic=6

ICEsd re 24.01.2010. 19:57 #183507

broj poruka: 2158

Komplikujete puno bez potrebe.

Skini noviju verziju winrar-a :

http://www.rarlab.com/download.htm

Pa sad desni klik na iso fajl, pa iazberi add to archive...
i tu izaberi :
Compression method:
Store

Split to volumes, bytes:
DVD+R:4481mb

Winrar ce da ti podeli 1 fajl na 2 fajla.Prvi fajl ce biti velicine 4481 mb , a drugi ce biti ostatak, ako imas fajl koji je veci od 2 dvd (4481 mb) on ce napraviti 3.

Racunaj na to da imas mesta i za nove fajlove na hard disku.Znaci duplu velicinu ISO fajla.(stari iso i novi rar fajlovi)

Mozes i da cekiras opecije Create SFX archive, ona ce da ti napravi 1 fajl da bude EXE a drugi normalan rar fajl.Kada pokrenes Exe fajl on ce sam krenuti dekompresiju, korisno kod racunara koji nemaju winrara ili korisnici neznaju da otpakuju rara fajl.
raic re 24.01.2010. 20:05 #183511

ma jbg, raspakovanje je smor, a i ako je moguće da se čitava stvar odradi elegantno što da ne, i još eliminišeš sledeću situaciju kad zajmiš nekom dvd-jeve:

- šta da radim s ovim rar fajlovima s dvd-ja?

- uzmeš winrar pa otpakuješ

- šta je winrar?

gilopile ... 24.01.2010. 20:11 #183516

Ma brate muka je to raspakovati posle,pogotovo sa dvd-a.Najjednostavnije je da otvori taj iso i izdvoji par .bin/.cab... fajlova na drugi dvd i gotovo.Posle ce iz ta dva dvd-a kopirati u jedan folder,pa setup.exe i gotovo.

raic evo kako izgleda proces za NFS Shift naprimer 24.01.2010. 20:18 #183517

1) Create two Temp folders on your hardrive.
Name the first folder: Disk1
Name the second folder: Disk2.
This will be the names (Label) of our DVD.

2) Copy all the contents from DVD to the Temp folder `Disk1`.

3) From `Disk1` move folder `Pakfiles` to `Disk2`.

4) From `Disk1` move file `Group6.cab` to `Disk2`.

5)From `Disk1` copy these folders to `Disk2`:

Autorun
DirectX
PhysX
Redistributable
Support

6) From `Disk1` copy these files to `Disk2`:

GDFBinary.dll
AutoRun.exe
EASetup.exe
shift.exe
autorun.inf

7) Edit autorun.inf on Disk2 like below:

[autorun]
open=0
Icon=shift.exe
Name=Need for Speed SHIFT Disk2

[Special]
Disk=2
ProductGuiID={BBF0A67B-5DBA-452F-9D2E-6F168BC226E4}

8) Download and Install ‘Orca’.
Once Orca is installed, Right Click the file ‘autorun.dat’ and from near the top of the menu choose ‘Edit with Orca’. (You may have to edit the properties of this file and untick the ‘read only’ attribute, but as it is copied to the harddrive it is probably already edited automatically) When opened you will see 2 window panes, go to the ‘Tables’ one on the left and scroll down to ‘Media’ Click on ‘Media’ this will show you the entries in the Right pane.
Change the ‘VolumeLabel’ in row 1-5 to: Disk1
Change the ‘VolumeLabel’ in row 6-12 to: Disk2
Then ‘Save’ it.

9) Create another folder/s for any updates, Serial, Patches and or Cracks etc.
NOTE: Name this/these folder/s whatever you want.

10) Burn the contents of the Temp folder `Disk1` to a DVD with the Label: Disk1

11) Burn the contents of the Temp folder `Disk2` to a DVD with the Label: Disk2

dobiješ standardnu instalaciju na dva dvd-ja, traži ti drugi disk kad treba, eleganci.
informativno, naravno. sad samo kolko ko oće da se cima, iako, deset minuta više sad ti je deset minuta manje posle svaki put kad instaliraš igru
ICEsd re evo kako izgleda proces za NFS Shift naprimer 25.01.2010. 01:44 #183606

broj poruka: 2158

ma super je to sve al ne radi sa svakom igrom a i rucno deljenje falova van iso fajla i instalacija sa hdd nece uvek da radi kako treba.

Jednostavno SFX arhivu napravis startujes je sa dvd-a i kad otpakuje 1 fajl trazice ti drugi disk tj. fajl da ubacis u drajv i gotovo, posle samo ISO mountujes i pokrenes instalaciju.

E sad za lenje mozes da npravis novi setup fajl u c++ pa ce on sve sam da radi (i opet nece biti zadovoljni) ali ne kapiram ja takve ljude imaju racunar al im izgleda mozak otisao na pasu pa ce sve da se svede na Microsoft i glupe i lenje amere.Mislim da je nekim ljudim i smor da procitaju ovo uputsvo a kamoli da iskoriste google i ostale pogodnosti koje citanje a ponekad i ucenje daje.
Daum Re: re 25.01.2010. 02:57 #183611

broj poruka: 12796
Pobogu, mozes rucno da ukucas velicinu arhiva na koju hoces da razdelis u bajtima...

:: Kad idem na split to volumes, ima samo dd 650, 700mb, zip-100..
TheBear Sta ste zakomplikovali 25.01.2010. 08:22 #183625

broj poruka: 6502
ko da je tesko jednom za 10 minuta otpakovati igru i instalirati....Pa nece da je otpakuje svaki dan.
Podeslis sa winrari na 2 diska, bolje na dva diska od 20 din. nego na dual leyer koji je preko 100 din. i jos plus zna da zabaguje kad se reze.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs