Ako ne znaš kako funkcioniše Registry baza i šta, kako i gde se upisuje, onda nijedan program. Bilo koji software koga pustiš da ti sam sređuje Registry kad tad će ti zeznuti sistem. Pretpostavljam da ne znaš, čim si ovako postavio pitanje. Moj savet ti je da ostaviš Registry na miru. Posebno što nisi naveo koji operativni sistem koristiš. Ako imaš Windows 7, on se sam sasvim lepo brine o Registry-ju.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: :: Šta preporučujete kao dobro rešenje za čišćenje registri baza?
i sve će ti biti jasno. Samo da dodam da je najbolja zaštita i za sistem i za registry bazu pravljenje backup-a sistemske particije bar jednom nedeljno. Za to je tata Acronis True Image Home.
sa WINASO programom, koristim ga duuuuugo vremena za ciscenje registri baze i nikad problem nije napravio, cak sta vise mnogo puta doveo sistem u red. instalirao sam ga na mnogo kompjutera i optimizovao sisteme. najbolji efekat se oseti kad se upotrebi na sistemu na kojem nije radjena optimizacija registra, koriscenje nakon toga je samo odrzavanje. moja preporuka za WINASO program.
Ne korisiti nikakav claner za registry bazu. Dosta programa upisuje prazan key, ili key neke druge vrste gde ti cleaner-i smatraju da su nepotrebni, ali itekako su potrebni. Za primer Nero, on ostavlja prazan key.
Najbolje ciscenje registry baze je rucno ciscenje, a to podrazumeva da znas proizvodjaca softvera npr. Kaspersky. Po deinstalaciji istog programa, rucno se brisui preostali key-evi po registry bazi, tako sto se radi search (kaspersky) i kada naidje na key sa desne strane onda se brise `otvoren` foldercic sa leve strane registry editora. Ili ako naidje na levoj strani taj isti se brise.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.