Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Audio tehnika i za*ebano reshenje deljenja istog signala
STRANA 1 OD 1
bstaletic Audio tehnika i za*ebano reshenje deljenja istog signala 03.01.2010. 16:02 T23404

status: user
broj poruka: 1889
E ovako,

U back-panel zvuchne su u zeleni i plavi port ubodena 2 line outa, shto je sredjeno preko Realtek HD Audio Managera.
Ovo je link sa Realtek HD Audio Manager (zanemarite pink port):
http://img697.imageshack.us/img697/6951/89261311.jpg

Prvi je pojachalo sa pasivnim home-made zvuchnicima koji su 1.5 metara iza onoga ko sedi za rachunarom, a u drugi port su ubodeni mali aktivni rachunarski zvuchnici koji su sa strane monitora. Za igrice mi odgovaraju ovi mali aktivni (zbog polozhaja), a za muziku mi odgovaraju veliki pasivni (zbog kvaliteta zvuka koji oni daju). Problem nastaje kada hocu da slusham muziku i igram igrice u isto vreme, pa sam mislio da nekako taj signal koji ide iz rachunara `podelim` tako da zvuk iz igrica ide na aktivne a zvuk iz winamp-a (a verovatno od skoro aimp-a) ide na pasivne preko pojachala (odnosno kroz pojachalo). Rachunar nikako ne mozhe da prepozna zvuk iz igrice ili neke druge aplikacije.
Moje pitanje:
Da li postoji neka aplikacija kojom mogu da odredim kroz koji port (odnosno u ovom sluchaju line-out) ce da pushta zvuk iz koje aplikacije (odnosno program kojem cu da kazhem `Aj sad sve zvukove iz te i te aplikacije pushtaj kroz zeleni (ili neshto slichno) a iz ove ovamo pushtaj kroz plavi port)?

P.S. Potrazhio bih preko pametnog chika google-a ali ne znam kako da trazhim.
P.P.S. Za sve ovo je kriv moj cale jer me je navuko na audio tehniku.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 03.01.2010. 17:24 #176959

broj poruka: 9006
instaliraj još jednu zvučnu :)

adamadam hmmm 03.01.2010. 17:32 #176962

broj poruka: 397

nisam siguran, ali mislim da ne mozes kroz jednu zvucnu da provuces dva signala razlicita

ja sam jos davno uvek imao neku najjeftiniju zvucnu ubodenu pored ove integrisane i tako razdvajao zvukove koji su mi bili potrebni, (npr za zurke mi je tada trebalo itd)
bstaletic Hvala na odgovorima 03.01.2010. 17:37 #176963

Kad malo razmislim mozhda mogu da iskopam moju zvuchnu neintegrisanu od nekog i tako da reshim problem a ako ne onda za 2-3 godine cu da organizujem moje frendove da ispishemo jedan takav program. :)
tortojed Multistreaming? 03.01.2010. 20:37 #177018

broj poruka: 10999

Mozda ti ovo pomogne>

http://download.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/multistreamingplaybackforrealtek.pdf

bstaletic @Tortojed 04.01.2010. 13:24 #177281

Lepo izgleda, probacu vecheras pa javljam ako sam sredio.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs