Evo trenutno skidam 3 torenta paralelno i idu oko 15 kB/s svaki. Imam SBB paket onaj najjeftiniji flat od 4Mb/s, sto znaci da tu jos ima itekako prostora za druge stvari, medutim u trenutku kad mi je ukljucen Mi Torrent, makar skidao samo jedan fajl, i makar to bilo i brzinom od 0.1kB/s, meni je net toliko spor da jedva ucitava stranice na Pc Berzi, na primer... dakle surf je gotovo nemoguc... Pretpostavljam da je do nekih podesavanja, al nisam nasao bilo sta sto mi lici da bi resilo problem kad bi promenio...
E da, OS je Win 7, verzija Mi torenta je 1.8.5 build 17414
Eee, nisam ja dzabe busio zidove na dva mesta i provlacio kabl kroz ceo stan da bi povezao komp i burazeru... Moglo je to i bezicno, al neka ga, kabl je zakon...:) Jedino Sbb moze da krade... :)
Da nemas mozda instaliran Kaspersky AV? U tom slucaju moguce je da dolazi do sudaranja torrent klijenta i KAV sto dovodi du enormnog usporavanja neta. Meni je to bio problem (za uTorrent). Jedan ili drugi kada rade sve je OK, ali zajedno haos. Probaj da privremeno iskljucis KAV, cisto testa radi. Ovo se izgleda desava na nekim sistemima. Kako i zasto pojma nemam, niti kako se reseva, ako nadjes javi:)
Ma jedini problem ti je tu upload...Resenje ti je da ga ogranicis,ali mislim da ako smanjis upload da ces i smanjiti brzinu downloada...Makar je tako u BitComet kojeg ja koristim za skidanje torrent fajlova...
Nije da je upload povezan sa download-om vec je u pitanju cista logika i vrlo prosta stvar. Ti kada otvaras neku stranicu ili sta god da radis na netu, tvoja masina mora da salje te podatke sta ti zelis (a to ti je upload..). Spor je bio zato sto si ti taj koji je sporo slao podatke.
ne mogu da se setim gde, ali pre sam negde procitao, nemoj me drzati za rec, nije 100% tacno da provajderi s` vremena na vreme posto ne mogu nista protiv skidanja nedozvoljeno kopiranih sadrzaja sa neta, odnosno ne mogu da zabrane, moze ze desiti da uspore konekciju kada koristis torrent. Meni se to desavalo na telekomu jedno vreme. Ali kazem ti ne mora da znaci da je istina...
:: ne mogu da se setim gde, ali pre sam negde procitao, nemoj me drzati za rec, nije 100% tacno da provajderi s` vremena na vreme posto ne mogu nista protiv skidanja nedozvoljeno kopiranih sadrzaja sa neta, odnosno ne mogu da zabrane, moze ze desiti da uspore konekciju kada koristis torrent. Meni se to desavalo na telekomu jedno vreme. Ali kazem ti ne mora da znaci da je istina...
Pa ne kazem da je povezan,nego kazem da u Bit Cometu cim smanjis upload on te automatski upozori da ce ti smanjiti i download...Mozda je tako i kod ostalih torrent programa...
This is usually part when people start screaming
:: Nije da je upload povezan sa download-om vec je u pitanju cista logika i vrlo prosta stvar :: Ti kada otvaras neku stranicu ili sta god da radis na netu, tvoja masina mora da salje te podatke sta ti zelis (a to ti je upload..) :: Spor je bio zato sto si ti taj koji je sporo slao podatke :: :: ::
OCZ je rekao pravu stvar. Kad ti je ugusen upload torentom, ne mozes da posaljes zahtev web serveru, i ako posaljes isti, ne mozes da mu posaljes ack(aknolidzment) da si paket primio.
Prvo se izvinjavam nisam zapazio da je rekao sbb, drugo ne moze bas toliko da bude sporo, da se pola sata ucitava stranica, osim ako paralelno dok on skida i ne uploaduje nekom peer-u, e to je onda drugacije, tada moze veoma sporo da otvara stranice, uostalom neka ogranici upload u programu i stvar ce biti ublazena. I mislim da je najbolje da predje na utorrent jer je najbolje odradjen i sto se tice podesavanja i funkcionisanja i izgleda
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.