Ovako vektor odradjen u Illustratoru CS4, otvoren u Photoshopu CS4 i snimljen kao PSD jel rasterizovan ili ne ? Dalje kada snimim Illustratorski vektor u JPEG (naravno taj vektor otvoren u Photoshopu pa iz njega snimljen u JPEG) taj vektor se rasterizuje ali koliko se gubi u kvalitetu, isto pitanje vazi ako se i u PSD rasterizuje ? I jos jedno pitanjce :) kako da kreiram thumbnail, kazu da treba da bude 80x80 px u JPEG formatu, jel to slika koja ce da sluzi kao prikaz neke moje animacije search engine-u ? Hvala svima koji su mi u prethodnim temama u vezi Illustratora i Photoshop-a pomogli. Unapred zahvalan!
ako hoces da sacuvas vektor u visokom kvalitetu a ne mora da bude vektor onda sibaj u TIFF ili PDF (tu ti cak i ostaje u vektoru) ako sam omasio temu izvini ali pola nisam razumeo :))))
Pa znao sam da me niko nece razumeti :). Posto kada se vektor (zumira) a samim tim i menja rezolucija ostaje isti kvalitet, dok je kod rastera totalno druga stvar. Evo sad sam prso, odradio recimo fajl u Illustratoru prebacim ga u Photoshop nalazi samo 1 layer, a u illustratoru ih imaju 2, kako da snimim iz Illustratora direktno u PSD ili JPEG posto mi dole nema ponudjeno ? Za JPEG mi nije preveliki problem jer taj format ne cuva layere pa mogu iz Illustratorski fajl da otvorim u Photoshop pa iz Photoshop-a ga snimim u JPEG. A sto se tice tog thumbnail-a evo sta mi se trazi: A Thumbnail: A small thumbnail image to represent the item in search and browse listings i takodje kaze da treba da bude 80x80 px JPEG. A drugi formati ne ulaze u obzir samo PSD koji nekako sa layerima moram da napravim i JPEG. Unapred hvala :).
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.