pomocu kojeg se ubacuje u sliku pomocu watermarka potpis, datum itd... Da li to moze u Photoshop-u i kako ? Guglao sam, ima programa, ali... ili su demo ili `lekici` ne pomognu !
Probaj sa Watermark Master,moze i na video zpisu da pravi watermark!
Nemam trenutno photoshop,ali mislim da postoji plugin za njega.
Edit: Ma,ustvari pogledaj mail!
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: pomocu kojeg se ubacuje u sliku pomocu watermarka potpis, datum itd.. :: Da li to moze u Photoshop-u i kako :: Guglao sam, ima programa, ali... ili su demo ili `lekici` ne pomognu !
Ucitas sliku u photoshop, kliknes na T (za tekst), izaberi belu boju ili sivkastu, klikni gde hoces na sliku dok je T aktvirian, i ukucaj tekst. Pojavice ti se novi layer pod Layer prozorom, sa velikim slovom T. Klikni 2 puta na njega i pojavice ti se prozor Layer Style. klikni na Bevel and Emboss. U size stavi vrednost 3, ili koju vec hoces zbog debljine slova(objekta), a sa depth pojacavas dubinu emboss-a. Klikni u tom istom prozoru na Blending options default. Pod Blend mode stavi na normal i ispod toga setaj opacity na koliko ti odgovara da dobijes providnost. Kada zavrsis klikni na OK. Rotiraj, siri i postavi tekst gde hoces.
Sledece ti ostaje da pod opcijom layer u photoshopu kliknes na merge visible, i na kraju da odradis Save As, nikako save da ti slucajno ne prepise preko originalne slike. Samo izaberi JPG/JPEG pre nego sto ili vec koji format hoces i to je to.
:: Imas objasnjeno ovde :: :: http://www.developertutorials.com/tutorials/photoshop/making-your-own-watermark-with-photoshop-8-03-07/page1.htm :: :: il :: :: http://video.about.com/graphicssoft/Watermark-Images-in-Photoshop.ht :: :: Edit :: Evo nabrzaka sam uradio watermarking, da vidis kako izgleda :: :: http://i49.tinypic.com/dcfmkp.jp :: :: Ajde da ti ipak napisem :: :: Ucitas sliku u photoshop, kliknes na T (za tekst), izaberi belu boju ili sivkastu, klikni gde hoces na sliku dok je T aktvirian, i ukucaj tekst. Pojavice ti se novi layer pod Layer prozorom, sa velikim slovom T. Klikni 2 puta na njega i pojavice ti se prozor Layer Style. klikni na Bevel and Emboss. U size stavi vrednost 3, ili koju vec hoces zbog debljine slova(objekta), a sa depth pojacavas dubinu emboss-a. Klikni u tom istom prozoru na Blending options default. Pod Blend mode stavi na normal i ispod toga setaj opacity na koliko ti odgovara da dobijes providnost :: Kada zavrsis klikni na OK. Rotiraj, siri i postavi tekst gde hoces :: :: Sledece ti ostaje da pod opcijom layer u photoshopu kliknes na merge visible, i na kraju da odradis Save As, nikako save da ti slucajno ne prepise preko originalne slike. Samo izaberi JPG/JPEG pre nego sto ili vec koji format hoces i to je to.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.