Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Provera aktivnosti aplikacija...
STRANA 1 OD 1
strela75 Provera aktivnosti aplikacija... 27.11.2009. 10:06 T22278

status: user
broj poruka: 1590
Interesuje me kako bih mogao da vidim sta mi sve razvlaci resurse internet konekcije?

Kako se koji program instalira, tako u vecini slucajeva odmah dobijemo ukljucenu opciju automatski update. Pa kad se namnozi broj programa + mogucnost virusa => zaglupljen komp, koji za pola sata veze sa internetom uploaduje 338677, a downloaduje 515426 (valjda Kb).

Da li postoji aplikacija sa kojom bih video sta to u pozadini koristi internet konekciju?
Malopre sam tek primetio da Kaspersky2010 po instalaciji ima ukljucenu opciju `Participate in security network`. Tako da sam i u tome ucestvovao do malopre (nije problem - licenciran je KIS, ali...).

Inace, Kaspersky, Spyware terminator i SpyBot S&D daju negativne rezultate na viruse (koliko im je verovati je drugo pitanje). A internet konekcija ludi li ludi.

Molim za pomoc.

Unapred hvala.

Pozdrav.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: Provera aktivnosti aplikacija... 27.11.2009. 10:18 #162394

broj poruka: 9459
Netlimiter.Tu se sve lepo vidi sta ti arci konekciju i koliko.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Interesuje me kako bih mogao da vidim sta mi sve razvlaci resurse internet konekcije
::
:: Kako se koji program instalira, tako u vecini slucajeva odmah dobijemo ukljucenu opciju automatski update. Pa kad se namnozi broj programa + mogucnost virusa => zaglupljen komp, koji za pola sata veze sa internetom uploaduje 338677, a downloaduje 515426 (valjda Kb)
:: Da li postoji aplikacija sa kojom bih video sta to u pozadini koristi internet konekciju
:: Malopre sam tek primetio da Kaspersky2010 po instalaciji ima ukljucenu opciju `Participate in security network`. Tako da sam i u tome ucestvovao do malopre (nije problem - licenciran je KIS, ali...)
:: Inace, Kaspersky, Spyware terminator i SpyBot S&D daju negativne rezultate na viruse (koliko im je verovati je drugo pitanje). A internet konekcija ludi li ludi
:: Molim za pomoc
:: Unapred hvala
:: Pozdrav
ramzesIII po meni jako zanimljiva tema 27.11.2009. 10:34 #162399

broj poruka: 1017
Godinama sam imao kucni kompjuter bez interneta, kao i svi mi stariji, he he,
ali kad sam poceo da koristim internet, performanse su mi na svakom racunaru prepolovljene.
Nije da zalim konekciju ili provajdera nego celokupna konfiguracija znaci radi losije ????
A cisto da vidim sta kazu ovi malo jaci programeri, dodacu da sam na eset smart security ukljucio nesto kao `interactiv security` znaci slicno sa tvojim `kaspersky participate ` i skoro svaki program je pri startovanju pozivao neku stranicu (ili racunar) na webu
pola sam ih propustio, pola nisam ??? nemam pojma ni ja, Valjda bi logici trebalo sve da ih blokiram da radi brze, ali nisam :(

strela75 @ramzesIII 27.11.2009. 10:54 #162404

Ja sam iskljucio tu opciju. Nema potrebe da je drzim ukljucenom. Zasto bih dozvolio da neki program skuplja informacije i salje tamo negde (nije iskljuceno da i ovako ne salje).

Odavno sam shvatio da internet daje privid anonimnosti, jer aplikacije rade sta hoce u pozadini. Mi mozemo da samo nagadjamo sta rade. Pocevsi od Gnjindousa pa nadalje (i to mi nije problem jer je licenciran i Win i office, ali zasto to dozvoliti).

Pozdrav.
bstaletic @ramzesIII 27.11.2009. 10:54 #162405

broj poruka: 1889
To za blokiranje je sasvim normalna stvar. On te pita za svaku aplikaciju da li hocesh da je pustish da se kachi na internet i u kom smeru je pushtash.
coldcry @strela75 27.11.2009. 15:20 #162470

broj poruka: 174
Svaki poznatiji softverski firewall ima kontrolu aplikacija , ja cu navesti neke od njih:

Comodo
Online Armor free
Outpost Firewall free
Zone Alarm free
Itd.

strela75 Izgleda da sam popasao nestoooo... 27.11.2009. 15:25 #162472

Molim vas da mi na osnovu informacije na slici kazete da li je normalno da se upaljen komp konektuje na adresu 192.168.1.98 - to je ocito neko konektovan preko wireless-a u mrezi koju koristim. Kako proveriti sta se to konektuje i zasto toliko oduzima resurse?

Ako mu dam `Kill connection` odmah se otvara nova IP adresa istog pocetka, samo na kraju ide dodatak `:445` (ili neki drugi broj). Kao da je neki virus (nezaustavljivo). Pri tom komp je samo upaljen, nista nije upaljeno od programa, da se na njima radi, a odmah uspostavlja vezu.

Hajde Serlok Holmsi, ponudite neko resenje. Kako se osloboditi napasti?

Pozdrav.
imarkovic @strela75 27.11.2009. 15:25 #162473

broj poruka: 19012
imas i processExplorer (FileHippo.com).

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs