Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Koji registry program?
STRANA 1 OD 1
Scyter Koji registry program? 21.11.2009. 09:31 T22098

status: user
broj poruka: 8138
Koji registry mi predlazete za ciscenje OS-a?I,na koliko je potrebno cistiti registry?

Hvala unapred na odgovorima.

The Way It`s Meant To Be Played
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Frantic84 Tune Up utilities 21.11.2009. 10:07 #160577

broj poruka: 587
Ja koristim 2009 jer sam navikao na njega,a mozes da skines i 2010...
Najbolji je!
Open source software rules!!!

Pisko Bila tema kolega 21.11.2009. 10:07 #160578

broj poruka: 6650
Ali poodavno. Ja neću da ti preporučim ni jedan od programa (ima ih u stvari, samo par koji to nekako rade).
I dalje ostajem pri tvrdnji da u većini slučajeva, ti programi jedu gowna, tj. daju false pozitivne rezultate čišćenja, a, korisnici bivaju zadivljeni brojem `očišćenih` stavki i utripovani kako je sad mnogo toga `rasterećeno`, `raščišćeno` i slično... Dalje, zadivljeni korisnici žive u uverenju kako su u Microsoftu preglupi da shvate šta imaju u windowsu i kako on radi i da tu svakako komšija Mića treba da izbaci višak delova, koji ničemu ne služe, a uz to, i ne rade.
Realno, kada ima potrebe? Uglavnom, kod neuspešnih deinstalacija, neuspešnih krekovanja i aktiviranja - kada je potrebno izbaciti iz registra neki skriveni counter ili zapis koji ne dozvoljava produženje trial perioda ili neuspešnih pokušaja registracije programa.
Ili, kad odeš kod mladog i blesavog komšije Paje, koji pod deinstalacijom shvata brisanje foldera sa nazivom programa i onda ima ršum i pitchwaiz u registru.
Ako te pak, kolega, mori poriv da ruješ i čačkaš po windowsu jer on sam po sebi, nikada neće da se seti da te na to primora, zreo si za reinstalaciju sistema.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Pisko Dodatak 21.11.2009. 10:13 #160579

broj poruka: 6650
Da, zaboravih: registar zapis je tekstualni zapis veličine..... neznatne. Tako da skidanjem `praznih` ne dobijaš ništa pogotovo u srazmeri sa veličinama hdd-a.
Stvarni dobitak može biti u tome, da se ne pokreću i proveravaju svi zapisi prilikom boot-ovanja, ali, kažem, to je uglavnom posledica šuger instalacija i deinstalacija.
Uglavnom, ako baš nemaš neke probleme, onda je mnogo veća verovatnoća da popiješ BSOD, raspad sistema ili neki drugi Gremlin problem nego da ti išta `poprave` ili `ubrzaju`.
Kontrola servisa, boot sekvence i rezistentnih programa u pozadini, pravi su put za realno ubrzanje i optimizaciju sistema.... ali, napraviš acronis sliku i igraj se (proveri lepo brzinu boot-a pre i posle čišćenja, brzinu otvaranja programa ali, zanemari subjektivni osećaj, jer brojem očišćenih stavki čovek bude zblesavljen kako se nešto dramatično dogodilo).
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

uroshnet re: 21.11.2009. 13:28 #160620

broj poruka: 1033
CCleaner meni zavrsava posao + imas tamo da cistis temp, temp internet files i jos dosta opcija...

mkukic CCleaner 2.25.1025 21.11.2009. 13:58 #160625

broj poruka: 2591
Takodje koristim ovaj program duze i vremena i jako sam zadovoljan sa njim!

****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Scyter Re: 21.11.2009. 14:07 #160627

broj poruka: 8138
Dugogodisnji sam korisnik CCleaner-a,odlican program.Ali,mene zanimamaju programi tipa Registry Mechanic,koji se koriste samo za ciscenje registry-ja.Koji je najpouzdaniji program?Znam da ni jedan nije 100% pouzdan,jer kao sto kaze Pisko,nekad jave pogresne rezultate,pa na kraju obrisu neki sistemski fajl.Registry Mechanic sam koristio dugo vremena,dok nisam shvatio da je program g****.Od sam cu da cistim registry svakog meseca,smatram da je to normalan period.Ranije sam cistio registry svakog 3-4 dana.Silio sam OS samo tako.

The Way It`s Meant To Be Played

Equinoxe Re: 21.11.2009. 14:42 #160629

broj poruka: 12057

Nijedan. Eventualno CC za čišćenje History-a, kako browsera, tako i history liste fajlova otvorenih u aplikacijama. Ali to nije nešto što naročito škodi njegovoj brzini i fragmentaciji.

gile23 ... 21.11.2009. 17:16 #160661

broj poruka: 9121
Nikad cistio registry, jedino sto je bitno da radis je defragment, ostalo zajebi, programi tipa speed up zajebi, uvek sranje neko naprave, ako hoces speed up, defragment i novi sistem i sto manje procesa aktivnih.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs