U poslednja vremena desava mi se da mi kompjuter zamrkne sa uobicajnim brojem ikona na desktopu, a ujutro kada pogledam nema nekih na ekranu.Dosad sam zabelezio da nema PowerDVD,ProgDVB, i jutros mi maknut KM Player..Nista,samo stoji prazno mesto. Doktore, o cemu se radi?Preko noci ostavljam upaljen komp iskljucivo kad radi JDownloader.
A sta ti mislis sta ti jede ikonice??? Ne treba doktor da ti daje dijagnozu,pa znas to i sam-VIRUS!!! Skeniraj antivirusom ceo hard u SAFE MOD-u,i skeniraj sa Malwarebytes u safe mod-u...Ako to ne pomogne onda se javi,pa cemo ti reci neke ``drasticnije`` metode ubijanja stetocina...
KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: U poslednja vremena desava mi se da mi kompjuter zamrkne sa uobicajnim brojem ikona na desktopu, a ujutro kada pogledam nema nekih na ekranu.Dosad sam zabelezio da nema PowerDVD,ProgDVB, i jutros mi maknut KM Player..Nista,samo stoji prazno mesto. Doktore, o cemu se radi?Preko noci ostavljam upaljen komp iskljucivo kad radi JDownloader ::
Pa lako mi pretpostaviti, ali se nadam da nije jerbo mi sljaka ovi nod32,redovno azuriran,uz pomoc kljucica lekica...Bez krekovanja antivirusa naravno.Skenjirao sam ga s njim i sa spybotom.Cute ko zaliveni...Probacu sad antimalware..Inace mi je XP SP2, ne vidim nista sujmivo u procesima na tasku..
pa nisam ti ja bez razloga napisao velikm slovima SAFE MOD!!! Mora u safe modu,nadam se da znas kako se ulazi u safe mod... Nekad se neke stetocine vezuju za neki bitan windows-ov fajl,koji win koristi u normalnom radu,i tada se fajl ne moze obrisati,dobices obavestenje another application is using this...bla bla...a u safe mod-u se taj fajl ne koristi i virus se tada moze obrisati.... ajd` skeniraj pa vidi jel ga brise na taj nacin...ako ne....javi se pa ces dobiti uputstva za komplikovaniji i tezi nacin brisanja,ali radi 100%...i savet za ubuduce... otkaaci se sa neta dok skeniras u windowsu,neki virusi to iskoristavaju
:: :: Full scan, ne u safe modu..Mora li u safe modu?Gnjavi to dugo,nesto skidam na netu.. :: ::
Probaj Trojan Remover, dobar je program. Da li se neko susretao sa FsUsbService.exe, juche sam pored nekih trojan agenata pronashao i ovaj servis kod buraza na kompu. Chistio sam malwarebytesom a neshto je i Trojan Remover popravio. Video sam isti servis kod komshinice na rachunaru, isto je imala zaraze ali tada nisam imao vremena da chachkam, imao sam precha posla. Jedno je sigurno, prenosi se preko USB flasha i sinoc mi je kod buraza blokirao moj flash, nisam mogao da upishem podatke na flash. Kod mene isti flash radi. Chime i kako da se reshim ovoga? cash rules everything around me
da,da,taj virus koristi rootkit tehnike sakrivanja,i tezak je za uklanjanje...ali cudi me da tii je malwarebytes radio,jer taj virus blokira Malwarebytes i restartuje ti komp pri pokretanju Malwarebytes-a...Mozda je neka druga varijacija virusa od one koju ja znam... Ja bi preskenirao ceo komp u SAFE MOD-u sa svim raspolozivim programima SA UBODENIM FLASH-EVIMA TOKOM SKENIRANJA,i odmah nakon ciscenja formatirao sve flasheve u SAFE MOD-u sa programom HP USB DISK FORMAT TOOL...restart pa sken opet iz win-a sa ubodenim flash-evima
:: Probaj Trojan Remover, dobar je program. :: Da li se neko susretao sa FsUsbService.exe, juche sam pored nekih trojan agenata pronashao i ovaj servis kod buraza na kompu. Chistio sam malwarebytesom a neshto je i Trojan Remover popravio. Video sam isti servis kod komshinice na rachunaru, isto je imala zaraze ali tada nisam imao vremena da chachkam, imao sam precha posla. Jedno je sigurno, prenosi se preko USB flasha i sinoc mi je kod buraza blokirao moj flash, nisam mogao da upishem podatke na flash. Kod mene isti flash radi. Chime i kako da se reshim ovoga? :: cash rules everything around me :: ::
Znash kako, buraz nije imao nijedan program osim AV-a koji ga je obaveshtavao kada je ubacivao flash koji je donosio danima. On kaze kako ih je brisao, ali je sigurno negde uprskao. Malwarebytes sam skinuo kod njega sa neta i instalirao, preskenirao i nashao je nekog agenta i josh jedan threat. Pre Mb sam sa Trojan Removerom nashao neko chudo koje je izmenilo registry key i to sam ispravio. Kad budem opet kod njega probacu sa unhack me. Interesantno je da Malwarebytes i Trojan Remover, kao ni AV nishta ne nalaze a proces je ostao. Da su nashli opet isto, jer nisu mogli da obrishu ako ih Win koristi, onda bih ishao u Safe mode. Ovako mislim da nema potrebe, jer niti jedan program do sada ne vidi zarazu a taj FsbUsbservice. Exe je josh tu. Jedino da ga nadjem odakle se pokrece pa da ga ruchno obrishem iz Safe mode. Doneo sam flash od njega kod mene i nema nishta.
Skenirao u safe mode sa nodomtricetdva,spajbutom i malwarebytes...Nema,vele,nishta...Izgleda da ga je malwarebytes prvi put isterao. A ovo je nasao i ovde..HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\ForceClassicControlPanel (Hijack.ControlPanelStyle) -> Quarantined and deleted successfully. Oklen je ovo stiglo, kako da znam ubuduce?
onda si ga ubio k`o zeca...izgleda da su odradili da sa novijom verzijom Malwarebytes-a moze da ukloni tu napast i iz windowsa...Sa starijom verzijom nije moglo iz win-a...Sad pazi gde i na sta klikces na netu....Ta napast potice sa neta,tako se prenosi...
@jebivetar,probaj UnHackMe,taman da malo vezbas sa onim tutorijalom...I pazi sta brises na BOOT SCAN-u!!!
:: :: :: :: Skenirao u safe mode sa nodomtricetdva,spajbutom i malwarebytes...Nema,vele,nishta...Izgleda da ga je malwarebytes prvi put isterao. A ovo je nasao i ovde..HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\ForceClassicControlPanel (Hijack.ControlPanelStyle) -> Quarantined and deleted successfully. Oklen je ovo stiglo, kako da znam ubuduce?
:: hvala :: Nego zemo sa kim se ti kupas sad?Sa fokama perhaps :: :: Aloha :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: pichnuto...aj odo sad na zenba... :: :: :: :: :: :: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.