Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Image dual boot OS-a sa Acronis-om
STRANA 1 OD 1
pasduh Image dual boot OS-a sa Acronis-om 09.11.2009. 20:25 T21736

status: user
broj poruka: 451
Dakle želim da uradim image dualboot sistema (Win7 i XP) uz pomoć Acronisa pa me zanima da li je moguće uraditi image svakog sistema pojedinačno ili mora da se odradi zajednički image. Ako je moguće odraditi pojedinačno da li to onda znači da mogu i uraditi vraćanje samo jednog image-a npr. Win7 bez XP-a na hdd ili to sve nije moguće. Nadam se da sam dovoljno jasan a ukoliko nisam pucajte .

Hvala unapred.

pozzzz

one way or another
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 09.11.2009. 20:59 #156919

broj poruka: 12057

Primarnu boot barticiju bi bilo najbolje celu, a drugu sa drugim OS-om, možeš i folder po folder sa sve sakrivenih fajlovima u root particiji.

Odgovor ne može biti precizan, ako ne kažeš na kojoj je particiji šta, šta ti je na kojoj bitno itd.

pasduh bax2003 09.11.2009. 21:34 #156930

Na primarnoj C: particiji se nalazi Win7 a na D: particiji XP. Oba sistema imaju istu namenu tj. nose isti software. Win7 sam juče prvi put instalirao pa sam nabacio i XP `reda radi` jer nemam ličnog iskustva sa sedmicom i ne znam kako se ponaša.

Možda bi ti bilo jednostavnije da mi kažeš da li mi je dovoljna i sedmica bez da zadržim XP pošto i nisam neki napredni korisnik tj. komp mi služi za uobičajene stvari surf, multimedija i poneka igrica. Mislio sam da XP zadržim samo do prvog SP-a za Win7 ali ako funkcioniše dobro i bez njega bio bi mi sasvim dovoljan. E da još samo da li x86 ili x64 Win7 ?

one way or another

Equinoxe Re: 09.11.2009. 21:37 #156931

Vidi najlakše ti je da kad instaliraš oba OS-a i relativno ih prilagodiš sebi, instaliraš šta ti treba, i onda Acronis obe particije. I savetujem ti da nikad ne držiš bitne podatke na particijama gde su operativni sistemi.

pasduh Re: Re: 09.11.2009. 21:43 #156932

I to što kažeš obe particije pa sam miran i ne razbijam glavu, šta da radim kad ponekad volim da komplikujem .
Još jednom hvala bax.

one way or another

::
:: Vidi najlakše ti je da kad instaliraš oba OS-a i relativno ih prilagodiš sebi, instaliraš šta ti treba, i onda Acronis obe particije. I savetujem ti da nikad ne držiš bitne podatke na particijama gde su operativni sistemi
Equinoxe @pasduh 09.11.2009. 22:01 #156937

Nema na čemu i nikad ne komplikuj ako ne moraš, naročito ne sebi.

Antilohije malo offtopic ali... 10.11.2009. 01:55 #157003

broj poruka: 688
... mani se tog win7, to je po meni nepotrebno sminkanje kao i vista. Ja ga jos uvek koristim samo u virtualnoj masini i ispitujem kao pacov zatrovanu slaninu, a i znam dosta njih koji su se naprasno `vratili` na xp. Najbolji su mi ovi likovi koji ushiceno traze 7 pa posle da im vratim xp.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs