Ne treba mi program koji prebacuje tekst nego bi mi trebao program koji ce da prebacuje skenirane zadatke iz matematike u word dokument. Probao sam sa Abby fine reader 9.0 ali ne prepoznaje nista (tipa integrali, koreni razlomacke crte i sl.) Hvala
U čemu je problem da uradiš sledeće: Iskeniraš, smanjiš to sa Photoshopom na primer (možeš i sa XnView/ACDSee sa resizeuješ) i to lepo import u Word.
Ako hoćeš baš elemente da imaš, poigraj se sa Wordovim equitation editorom, ali onda moraš ručno da ukuavaš zadatke, jer ne znam za program koji to skeniranjem pokupi u karakter.
Šta si instalirao od jezika za prepoznavanje, a šta si odabrao kao jezik kojim je prepoznavan text? Ako nisi izabrao matematičke znakove, i treba da si dobio q od ovce. Ako jesi dobro podesio Aabbyy FR, i sam sken je kvalitetan (bar 300dpi i dobro kontrastan), a ova ipak ne prepoznaje... onda se mani ćorava posla i počni da prekucavaš ili da radiš sa slikama zadataka (da ih ubacuješ kao skenirane slike), a ako imaš potrebe za redigovanjem i korekcijama, koristi text markice koje prebacuj preko slika..... za njihovu pozadinu izaberi belu boju.... grid-mrežu smanji na milimetar×milimetar da bi lakše pozicionirao text markice.... itd. itd... ako ti je sve komplikovano, a realno, na početku jeste, onda ili plati nekom da ti prekljuca ili to sam uradi. Ništa te neće bolje naterati da kljucaš sa 10 papaka ili da platiš drugome da ti to odradi.
Pod jezicim aza prepoznavanje imam one standardne. Jel se mogu instalirati neki drugi? Ja sam stavio numbers pod jezik za prepoznavanje jer je to jedino sto ima veze sa matom. Jos neki savet? Hvala
Nisam pratio dalje... ispao si iz privh 10. Pri instalaciji si morao da odabereš (zavisi i od generacije abbyy-a) jezike koji se instaliraju - mada, koliko se sećam, oni se svi instaliraju po default-u... umetne jezike ili math - hemiju bem` ga, svakako sa srpskim ili engleskim nećeš dobiti rezultate. Sa numbers... prepoznaće brojeve, ali ne i operande. Mada, mrka kapa, nikada ne bi to pokušavao da prebacim iako sam višegodišnji korisnik reader-a. Pravi problem sa abbyy-jem je kako prebacuje u word. Ako ti ono što on sažvaće odgovara u startu, onda ok, ali, ako dođe do promašaja u formatiranju (veoma često), e, onda MORAŠ biti expert za word (nisam ih video mnogo, možda dva-tri u životu) da bi shvatio na koji je sve način izvršeno formatiranje onoga što vidiš - veruj mi, abbyy ih zna sve, a zašto ih sve i koristi, bog bi ga dragi znao. Hoću da kažem, često od želje da se uštedi u vremenu, upadneš u dubiozu preformatiranja i preoblikovanja koje je vremenski duže nego da si sve u startu ručno prekljucao. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: :: Pod jezicim aza prepoznavanje imam one standardne. Jel se mogu instalirati neki drugi? Ja sam stavio numbers pod jezik za prepoznavanje jer je to jedino sto ima veze sa matom. Jos neki savet? Hval :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.