Obozavam total commander, mrzim windows explorer i prezirem my computer Ali cinjenica je da mi se fajlovi kopiraju brze sa copy-paste u ova dva retardirana file menagera nego sa commander-ovim copy. I to nekad znacajno brze. Jel ima neka caka da se podesi da se ta nepravda ispravi... znam da i u commander-u moze da radi ta opcija copy paste ali zelim sa klasicnim copy
Proces kopiranja/prebacivanja je zaista RETARDIRAN ako...
25.10.2009. 02:33
status: user broj poruka: 10999
koristis copy/cut-paste. Medjutim, ako si shell-komandama pribrojao `copy to` i `move to`, odnosno `copy to folder` i `move to folder`, onda ce ove operacije da budu obavljene veoma glatko cak i iz `my computer` (vec nakon jednog klika desnim prekidacem na misu dobijas dialog box u kojem odredjujes destinaciju prethodno selektovanog fajla/foldera). - - - - - - - - - - - - - - - - - U vezi Total Commander-a: nisam primetio da sporije obavlja ove operacije (poslednja verzija je 7.5). Preporucujem ti da probas i Q-dir (besplatni fajl menadzer kojeg je projektovao izvesni Goran, nase gore list sa prebivalistem u Germaniji).
Najbrže je iz DOS odzivnika, pa onda svi ostali. TC poziva explorerovu funkciju men` se čini, koliko se sećam ako ukokaš u procesima explorer, ni TC ne radi (stvarno me mrzi sad da proveravam, ovako rano)... ali nebitno. Imaš u konfiguraciji - valjda opcijama podešavanje u TC-u, pa imaš copy-delete kopiranje i brisanje. Postoje ekspertska podešavanja... gde bi eksperimentom postigao da ti se brže kopiraju ILI manji ILI veći fajlovi nego sada... mada mislim da je caka - ne važi za kopiranje već samo za isecanje i premeštanje fajlova (cut-move): čekirati da se ponaša kao windows explorer - da zanemari komentare i ostalo što je, to i piše u opisu komande, brže. Ne kaže da je i gluplje, ali tako ispadne. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Speed Commander slican je ako ne i isti kao total commander , koristi kontext menije i sistem kopiranja fajlvoa kao u windows exploreru a F5 F6 itd rade isto kao u total commanderu a imas i x64 verziju speed commandera da skines ako ti treba. Ja ga teram u 7ci i prezadovoljan sam kako radi.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.