Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
rad preko neta
STRANA 1 OD 1
JOSILENKO rad preko neta 23.10.2009. 15:58 T21208

status: user
broj poruka: 1013
Hteo bi da radim posao vizuelne prirode (arhitektura, enterijeri...) preko neta sa nekim ljudima koji su fizicki dosta udaljeni, pa me zanimaju me 2 vrste programa:

1) da preko interneta u real time emitujem nekom drugom sta se vidi na mom desktopu
(verovatno u smanjenoj rezoluciji i bojama, zbog protoka), znaci da neko moze da vidi sta se radi na mom kompu

2) da mogu preko interneta da upravljam tudjim kompjuterom
(uz njegovu dozvolu naravno, znaci ne hakerisanje) u realtime, to jest da vidim njegov desktop, hdd, i da mu zadajem komande iz daljine (verovatno u smanjenoj rezoluciji i bojama, zbog protoka).

JOLE
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic Evo me opet pa vi vidite shta cete i kako cete 23.10.2009. 16:14 #151585

broj poruka: 1889
A odgovor na tvoje pitanje i pod 1 i pod 2 je TeamViewer.
Provereno radi koristim ga kuci za pristup rachunaru u ochevoj firmi i obrnuto ako zatreba.

Dakle kada se jednim rachunarom okachish na drugi ti gledanja osim rada korisnika koji je fizichki tamo mozhesh i da upravljash tim rachunarom.

Besplatan je za non-comercial usage!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Izvodljivo. 23.10.2009. 16:25 #151587

broj poruka: 2909
Mozes i jedno i drugo...
Imam druga u Sijetlu koji radi u kompaniji koja odrzava racunare drugim firmama....Nesto kao unajmljeni sistem i network administrator...Vise puta sam mu dozvolajvao da mi `ceprka` po racunaru kad su me mucile neke stvari koje nisam mogao da resim...

Princip je ovaj...On meni posalje neki fajl od 150KB koji se ne instalira (mislim da je to neka vrsta java aplikacije) kad je pokrenem izgubi se tapetica sa desktopa i Win radi sa 256 boja...On ima totalni pristup mom racunaru,kao da je prikljucio svog misa i tastaturu na moj racunar i u jednom od prozora vidi moj desktop...

E sad kako podesiti taj fajl za komunikaciju izmedju odredjena dva racunara ne znam,slao mi je samo pasword kojim pokrecem taj fajl i nakon mog duplog klika on moze da upravlja mojom racunaom...

Ovo mi je bilo vrlo zanimljivo posto se on bas pali na umrezavanje racunara (uostalom to mu je i posao) dok ja oko umrezavanja jedino znam da instaliram modem,ruter i da podesim rendering u mrezi...

Kao sto rekoh ne razumem se bas u umrezavanje,ali znam da je izvodljivo...Verovatno ce se javiti neko ko zna detaljno da ti objasni kako se to radi.

DaSickSystem

Antilohije remote desktop 23.10.2009. 16:47 #151596

broj poruka: 688
dobri su
Remote Desktop Control
TeamViewer
VNC Free Edition
meni je prvi najbolji ali ima par mana tipa ne radi kombinacija tastera i sl..
JOSILENKO dakle team viewer 23.10.2009. 17:41 #151628

dakle team viewer moze i da emituje moj desktop a da ja pritom upravljam njime, maltene kao skype kamera da snima moj desktop
a mogu i opciju da gledam tudj desktop i upravljam tudjim kompjuterom... extra

JOLE

ZgY Log Me In.... 23.10.2009. 17:47 #151631

broj poruka: 195

...I nista ti drugo ne treba...Free radi super ali prebacivanje podataka u tom slucaju je malko komplikovano....ja sam recimo sve shto mi treba sa jednog kompa na drugi uploadovao na svoj domen pa skidao....moze varijanta sa dva Skype naloga...U verzijama koje se placaju sve je milina...Opet...nikada nisam imao potrebu da koristim placenu verziju ali znam ljude koji jesu i stvarno je odlicna fora..:)
U zdravlje...

JOSILENKO Re: Log Me In.... 23.10.2009. 17:59 #151639

Ali za log me in free pise

`You`ll see its desktop and be able to use all the applications on your remote computer as if you were sitting in front of it - even if you`re across town, across the country, or across the world.`

Ok, to je ono sto mi treba pod stavkom 2. Ali stavka 1 se ne pominje - da neko preko neta moze da vidi (ali ne i upravlja) moj desktop dok ja radim na njemu

JOLE

::
:: ...I nista ti drugo ne treba...Free radi super ali prebacivanje podataka u tom slucaju je malko komplikovano....ja sam recimo sve shto mi treba sa jednog kompa na drugi uploadovao na svoj domen pa skidao....moze varijanta sa dva Skype naloga...U verzijama koje se placaju sve je milina...Opet...nikada nisam imao potrebu da koristim placenu verziju ali znam ljude koji jesu i stvarno je odlicna fora..:
:: U zdravlje..
ZgY .... 23.10.2009. 20:06 #151680

broj poruka: 195

Moze da upravlja ali ti to vidish...naprosto koristite isti mish...e sad..ti tom nekom kazesh - gledaj ne diraj i eto..:)))...inace kada se neko loguje izadje balon u treju pa samim tim vidish da se neko nakacio..naravno mozsh da disejblujesh logmein pa samim tim pristup je cao...i da..ne moze bilo ko da ti se nakaci...samo racunari koji su u listi....
JOSILENKO Re: .... 24.10.2009. 01:35 #151766

znaci ako sam te dobro razumeo, iako je on logovan da upravlja mojim kompjuterom (iz daljine), ako ja mrdnem misa, ja automatski preuzimam komandu nad svojim kompom a on i dalje vidi sliku sa mog desktopa... Extra, to je to sto mi treba
JOLE

:: Moze da upravlja ali ti to vidish...naprosto koristite isti mish...e sad..ti tom nekom kazesh - gledaj ne diraj i eto..:)))...inace kada se neko loguje izadje balon u treju pa samim tim vidish da se neko nakacio..naravno mozsh da disejblujesh logmein pa samim tim pristup je cao...i da..ne moze bilo ko da ti se nakaci...samo racunari koji su u listi....
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs