Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Adobe audition 3
STRANA 1 OD 2  
mkukic Adobe audition 3 21.10.2009. 18:35 T21156

status: user
broj poruka: 2591
Desava mi se cudan bug od kad sam instalirao ovaj program... Kada na glas primenim neki efekat i pritisnem preview (da ne bih sad svaki efekat postavljao pa vracao posle naravno) sve on odradi kako treba i mogu u tom prozoru da menjam efekte itd., ali kada zatvorim taj prozor i vratim se u glavni program blokira!

Verzija je 3.0.1. O cemu se radi? Jel neko ima resenje?
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 21.10.2009. 19:15 #151010

Izgleda da je problem u cracku... Instalirao sam ponovo i pokrenuo samo Trial verziju i nema tih problema... Ali... Javlja se drugi problem koji nije vezan za crack!!!

Kada u prvi track ubacim matricu a drugi podesim da snima ono sto pevam, program na svakih desetak sekundi kao da `stucne` i tada na sekundu prestane sa reprodukovanjem matrice pa nastavi dalje sto je naravno neupotrebljivo...

Jel ima neko ko koristi ovaj program slicnih problema?
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

bocilius re 21.10.2009. 19:56 #151041

broj poruka: 88
Imao sam ja i jedan i drugi problem :)
Prvi sam resio tako sto sam instalirao drugu verziju programa,
a drugi nisam resio, a identican problem sam imao, s tim sto sam ja snimao ne preko
mikrofona, nego preko line-in (sa nekog externog uredjaja) i imao sam identican problem - nasumicno `zabode` na sekundu i napravi pauzu u snimku. Medjutim iz nekoliko pokusaja, uspeo sam tada da snimim sta mi je trebalo, jer nisam imao vremena da resavam problem, zurio sam da zavrsim posao. Tako da mi se desavalo da ne `zabode` svaki put. Ali kao sto rekoh nisam nasao resenje. Tada sam deinstalirao program i verovatno cu preci na neki drugi, a ima ih more.
Nego, koju zvucnu koristis i na kom OS-u ?

MilosNBG ... 21.10.2009. 20:08 #151043

broj poruka: 1586
To za pauziranje mozes da pripises zvucnoj ako koristis integrusu jer one ne mogu da izadju na kraj sa Audition-om ili Cubase-om, lako ih dovode to limita u obradi. Pokusaj sa povecanjem latencija ako mozes ili varijacija na temu, trebalo bi da resi problem.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR

BlueSkyNIS ... 21.10.2009. 20:11 #151045

broj poruka: 860
Kakvu to obradu podataka zvučna karta vrši pa `dođe do limita`?

Windows-free with Fedora 10

MilosNBG ... 21.10.2009. 20:30 #151054

Vrsi obradu signala, A/D konverziju dok snima zvuk, dok u isto vreme ta ista karta radi i sintezu zvuka koju joj diriguje program. To zvucna treba i hardverski da podrzi, integrisana veliki deo ovih stvari radi simulacijom, nema procesor kao klasicna PCI karta koja takodje radi neke stvari samo delimicno na hardverskom nivou (otuda i njene bolje karakteristike i dinamika zvuka). Za amatersku muziku bar jedna solidna PCi karta, neki Audigy i sl i radice posao. Igrom slucaja sam pratio ortaka od pocetnika do skoro pro u svetu muzike, integrusa je bila bacena u zaborav nakon dva sata rada u Cubase-u, posle dve godine i Audigy 2 je bio slab, sada je trenutno na EMU 0404 i planom za nabavku bolje.

mkukic ... 21.10.2009. 22:46 #151095

Koristim zvucnu karticu Creative SB X-Fi Xtreme Audio! OS je XP Pro SP2 x64 i najnoviji driveri za zvucnu...

mkukic ... 21.10.2009. 22:47 #151096

Jos jedno pitanje: jel taj Cubase isto tako sveobuhvatan i kvalitetan program kao Adobe audition 3?

tortojed Re: ...>>>Koliko ja znam, Cubase je ZAKON. 21.10.2009. 23:15 #151110

broj poruka: 10999
U njemu rade profesionalni muzicari/tezgarosi (rokeri, dzezeri, folkeri, DJ-evi...), kada pripremaju remixe, demo snimke... Za `amaterski` rad dovoljan je i Sony-jev ACID.

:: Jos jedno pitanje: jel taj Cubase isto tako sveobuhvatan i kvalitetan program kao Adobe audition 3
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
::
MilosNBG ... 21.10.2009. 23:25 #151115

Upravo sto rece tortojed a imas i tone plug-in-ova za Cubase. Zvucna je ok, trebalo bi da radi posao iako je karakterisu kao kartu za slusanje, tako da pretpostavljam da te drajveri ili neko podesavanje negde kolju. Jel si probao mozda ASIO drajvere?

mkukic ... 21.10.2009. 23:45 #151118

Nisam probao ASIO drivere. Samo ove sa zvanicnog Creative sajta. Bavim se muzikom godinama, a polako sam pre mesec dana krenuo i sa njenom obradom. Koristio sam GoldWave, pa Sound Forge 10 ali treba mi multitrack recording kao sto je odradjeno u Adobe Audition-u 3! U jedan track matrica u drugi da se snima ono sto pevam. Ranije sam morao da lepim glas na matricu tako sto podesavam odakle pocinje da lepi, a u AA3 vidim da pri snimanju automatski pocinje i reprodukcija matrice i onda tu nema stelovanja... A taman sam presao tutorijale za AA3 i obradu zvuka i sad ovo...

Jel taj Sony ACID bolji od Sound Forge-a 10 za ovo za sta meni treba?

MilosNBG ... 21.10.2009. 23:52 #151121

Cubase ili AA3, ili neki treci program za multitrack, ACID ili Soundforge sumnjam da ce ti raditi posao. Skini Cubase pa probaj sa njim, slican je AA-u, lako ces se snaci.

mkukic ... 22.10.2009. 00:08 #151125

4 GB... Pa sta ima sve u njemu kad su ovi ostali programi tog tipa max 250 MB? Ima i neki Cubase Studio i nesto je manji koliko vidim... Koji da skinem od ova dva?

MilosNBG ... 22.10.2009. 00:15 #151127

Uh... Ortak koristi Cubase SX 3... Odakle je skinuo i koliko je veliki program, to nemam pojma, da budem iskren.

mkukic ... 22.10.2009. 00:22 #151130

Taj Cubase SX 3 je velik oko 120 MB... To mi je nesto sad pa malo u odnosu na 4GB koliko je velik `obican` Cubase... Ali ako on vec radi te poslove na SX verziji znaci da je dovoljna...

bocilius re.. 22.10.2009. 01:22 #151136

Mani se Cubase-a ako nemas nameru time da se bavis profesionalno. Ovo ti kazem prijateljski, kao neko ko koristi Cubase jos od vremena Atarija.
U osnovi, Cubase je zapravo MIDI sekvencer, koji je tokom dugog niza godina postao sveobuhvatni software za muzicku produkciju. To sto ti hoces da radis je deseti deo onoga cemu je Cubase namenjen. Ima brdo mogucnosti, brdo podesavanja, osetljiv je na hardware, na OS, na `pozadinske` programe, crackovane verzije uglavnom `pucaju`... ali kad ga `uglavis` u konfiguraciju koja mu prija i podesis sve kako valja - program je VRH - nema dalje. Ali opet kazem, ako nemas nameru da ga svakodnevno koristis u profesionalne svrhe, nema razloga da gubis toliko vremena koliko je potrebno da bi ga savladao, a pri tome neces koristiti 90% njegovih mogucnosti.
Za ovo sto ti hoces, AA je odlican, pod uslovom da ga nateras da radi kako treba.
Probaj sa nekom starijom verzijom.

mkukic Hvala na savetu! 22.10.2009. 01:50 #151140

I ja bih se drzao ovo AA3... Kazem, vec sam presao i tutorijale i sad me zeza... Provalio sam da se to `stucanje` javlja na svakih 15 sekundi i tada nesto rilja po hdd-u. Sta li radi to samo on zna ali mi izgleda kao da radi neki autosave ili nesto slicno jer se ponavljau jednakom vremenskom intervalu!

MilosNBG ... 22.10.2009. 01:57 #151143

Sve sto je bocilius rekao u vezi osetljivosti Cubase-a na OS, hardware i ostalo mogu da potvrdim iz prakse jer nam je mozak otekao dok smo ga ubedili da radi na ortakovoj masini, ali kada se ustimuje - zver!

Prekopaj ako mozes detaljno opcije u AA3, mora da ima neku kvaku zasto to radi, neko podesavanje latencije, neki buffer size ili slicno ako se periodicno ponavlja to blokiranje.

bocilius re.. 22.10.2009. 02:10 #151148

Pa kazem ti.
Probaj neku stariju verziju... ili jos bolje, ako hoces bas 3
probaj `portable` varijantu.

mkukic ... 22.10.2009. 02:18 #151150

Vise nemam ni ideju sta da menjam u opcijama, sve sam zivo izmenjao... Ono sto sam do sada zakljucio je sledece:

1. Stucanje se ponavlja u jednakom vremenskom intervalu, ali razlicitom od pesme do pesme... Recimo u pesmi `Lane moje` se ponavnlja na svakih 15 sec, a u `Ona je lepsa od noci` na svakih 23,5 sec...

2. Stucanje se ne desava kada samo u prvi track stavim matricu! Kada u drugom pritisnem `R` i snimim fajl pa pokrenem snimanje onda pocinje da se javlja.

Zanimljivo je to da stucanja nema samo pri prvom startovanju programa, ako, recimo, izadjem iz tog i otvorim drugi projekat (ne zatvaram program) i samo ubacim u prvi track matricu opet se javlja.

MilosNBG ... 22.10.2009. 03:06 #151156

mkukic pogledaj ovo, mozda pomogne

http://forums.adobe.com/thread/437291?tstart=360

http://forums.adobe.com/thread/309298?tstart=450

bocilius re.. 22.10.2009. 11:27 #151216

Svaka cast Milose !!!!

mkukic Re: ... 22.10.2009. 13:24 #151257

Puno hvala na trudu ali...

Koristim Win XP PRO SP2 x64,tako da nije do Viste... Imam AMD Athlon X2 6400+ i 2GB rama tako da ne bi trebalo da bude ni do toga... Skinuo sam `DPC Latencu Checker` i kaze: `This machine should be able to handle real-time streaming of audio and/or video data without drop-outs`. A on i dalje stucka...

:: mkukic pogledaj ovo, mozda pomogn
:: http://forums.adobe.com/thread/437291?tstart=36
:: http://forums.adobe.com/thread/309298?tstart=45
:: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
:: Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR
mkukic ... 22.10.2009. 14:02 #151269

Evo jos malo nerviranja... Instalirao sam AA3 na sestrinom lap top-u (C2D 1.8, 2GB rama i integrusa) i onaj CPD Latency checker kaze da postoji neki uredjaj zbog koga bi mogla da se javljaju kasnjenja... Ajd ja ipak pokrenem program i sve radi ko podmazano... Sta covek da kaze na sve ovo?!

geloso :: 22.10.2009. 15:32 #151284

broj poruka: 584

Good Output, Bad Input
Pros: PCi Express, Vista 64 Compatible, X-fi Function
Cons: Very High Input Latency, No driver updates, limited SW enhancement. Musicians and music creator Beware! No ASIO support ! Does not have the What U Hear Function SB was known for! No X-Ram!

citaj:
http://mtippach.proboards.com/index.cgi?board=Bugs&action=display&thread=242

probaj:
http://www.asio4all.com/

Moras cackati jer ta kartica nije bas za tvoje potrebe, a originalne drajvere
mislim da mozes da zaboravis.
Jednom su mi popucali svi programi vezani za zvuk (tada PristineSounds, SF i
WaveLab), na kraju sam i na kuciste sumnjao, ali je ispalo da su pukli drajveri
od graficke i nije uspevo da iscrta ekran pa je blokirao zvuk dok ne zavrsi svoj
posao. Mada, mislim da taj slucaj nije kod tebe.

Srecno
mkukic Hvala puno na pomoci! 22.10.2009. 16:09 #151300

Probacu sa svim ovim podesavanjima!

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs