preuredjenje particija na jednom disku (povecanje C particije)
STRANA 1 OD 1
kefalo81
preuredjenje particija na jednom disku (povecanje C particije)
13.10.2009. 22:05
T20934
status: user broj poruka: 775
Radim sa Partition magic 8 i ja odem na tasks i tamo odaberem da se redistribuira slobodan prostor sa jedne na drugu particiju, tacnije sa C na D u okviru jednog diska, i ja obavim sve kako ide, (uglavnom je u fazonu next,next,finish) i ostane mi na programu pending. Kada kliknem na apply, sve se vrati na staro, a prethodno sam imao particiju velicina kakve sam htjeo da ih postavim.Kako da najbezbolnije obavim ovu stvar. Isto mi se desavalo sa ovim programom u verziji 4.
Magic je njesra, probaj ove preporucene. A shto se tice magica, vrlo cesto bilo kakve radove na C particiji obavlja tek nakon ponovnog dizanja sistema pa mozda zato nema nikakvih promena...
Sada radim sa acronisom, i kada obavim sve na nacin da idem na povecavanje prostra, kliknem onu zastavic kao finish, i onda mi kaze da dvije stvari su pending, i da jedna zahtjeva reboot. Isto tako mi izbaci i obavjestenje da je to trial program, i da ako hocu da unapredim u punu verziju da idem na neki sajt. Da li je to mozda problem, jer kada ga restartujem ,stanje je isto.
Nisan siguran, ali mislim da je moguce da neke funkcije programa
14.10.2009. 09:54
status: user broj poruka: 10999
nisu aktivne (results aren`t applicable?) dok se ne licencira ili ne izleci. Tako ti je to sa `demo` varijantama mnogih shareware programa. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ako se ne dokopas leka, pokusaj sa Hiren`s boot-om. On u sebi ima 2-3 programa ove vrste. Tu je i Paragon.
Sada radim sa acronisom i ono sto je problem, je da opet odradim u programu sve kako trazi, dodjem do restarta, odradim ga i particije su ponovo iste. Da li moze biti problem sto se radi o disku na kome je OS, i cijoj particiji treba da dodam jos prostora jer ima samo 10gb. Inace na tom istom disku, je pored particije D, iz ranijih pokusaja ostalo kao ne koristeno nekih 6gb i sa acronisom ne mogu raditi sa njim, mada sam mogao raditi sa nekim slicnom programima. Kada kazem raditi , podrazumjeva da sve podesim kako hocu i kliknem na finish, tj. kod acronisa je to zastavica, odradim restart i ponovo je sve isto. Inace ranije je program bio trial, pa je to bio problem ,ali sada sam to prevazisao, s tim sto rezultati i dalje izostaju.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.