Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Administrator umesto User-a :(
STRANA 1 OD 1
jaydee Administrator umesto User-a :( 25.09.2009. 08:32 T20390

status: user
broj poruka: 95

Napravio sam glupost, kada sam instalirao XP stavio sam da mi default user bude Administrator, a ne da ja pravim admin user-a.I sve je to lepo radilo dok ja nisam napravio Admin usera i obrisao mi se ADMINISTRATOR iz liste i ne znam kako da vratim.

Dakle hocu novo kreirani admin user da obrisem i da ponovo koristim Administrator-a. Folder sa podacima i dalje stoji u Documents And Settings ali kako ga aktivirati?

:( pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mighty Administrator nalog 25.09.2009. 09:41 #142805

broj poruka: 1670
ti se nije obrisao, već je samo sakriven.

Tako XP radi - ako imaš još neki nalog osim Administator naloga, XP ti sakrije Administratora.

Možeš da podigneš Windows u Safe modu (F8 pri dizanju Windows-a), jer tada Administrator nije sakriven, uloguješ se kao Administrator i obrišeš Admin nalog koji si kreirao.

Ako želiš da ti se Adminsitrator nalog vidi pored ostalih kada se loguješ, uputstvo za to imaš na:
http://windowsxp.mvps.org/admins.htm

jaydee Ahaaa... 25.09.2009. 09:50 #142807

Pa da bas sam sad ulazio u safe mode i video sam Administratorski nalog ali i nemam opciju da obrisem admin nalog koji sam napravio. Sad cu da probam da ga obrisem, ako ne, poslusacu tebe i promenicu vrednosti u registry-u i to je to.

Hvala mighty :)

shone79 re: 25.09.2009. 10:02 #142811

broj poruka: 142

Kad se racunar upali i dodje do welcome screena ti vidis samo usera admin. Udaris 2 puta ctrl+alt+del brzo i dobijes klasican log screen, upises kao user-a administrator i password i to je to

Pozz.
milee admin 25.09.2009. 11:05 #142824

broj poruka: 1
U Hirensu imas alatku za rad sa nalozima u XP. Ne mogu sada napamet da se setim koja tacno, ali mislim da ces se snaci...

jaydee Sredio sam. 25.09.2009. 12:36 #142843

Resio sam problemcic sa TweakUI-em, hvala svima na odgovorima i predlozima.

Pozdrav.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs