Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
SAMO ZA POZNAVAOCE WORDA !!!
STRANA 1 OD 1
mdavidovic SAMO ZA POZNAVAOCE WORDA !!! 28.07.2006. 19:31 T2035

status: user
broj poruka: 31
U wordu podesim sve parametre koji meni odgovaraju (boja, vrsta i velicina fonta, da necu spelovanje itd.) ali kada sledeci put podignem sistem ponovo moram sve da stelujem.
Kako da podesim parametre tako da ne moram svaki put da ih menjam?
Hvala unapred.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vlasta Re: SAMO ZA POZNAVAOCE WORDA!!! 28.07.2006. 20:05 #7156

broj poruka: 12
Kada sve podesis u "Format > Font" (Font, Character Spacing, Text Effects), klikni na dugme "Default..." (nalazi se u donjem levom uglu ispod Preview box-a) i otvorice se mali prozor sa sledecim tekstom:

"Do you want to change the default font to (Default) NAZIV IZABRANOG FONTA [npr. Arial], VELICINA FONTA pt [npr. 12 pt], Font color: [npr. Blue]?

This change will affect all new documents based on the NORMAL template.

Yes No"

Odgovori potvrdno i promena ce biti sacuvana.

Pozdrav,

Vlasta
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mdavidovic word 28.07.2006. 22:48 #7163

broj poruka: 31
Ma, znao sam ja to... Ali ne pomaze... Opet tera po svom...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Bjelosh .. 29.07.2006. 14:59 #7176

broj poruka: 54
verovatno jos jedan u nizu bug-ova u offisu... Da sam na tvom mestu reinsalirao bih word i naravno uzeo najjnoviju verziju ako je vec nemas. Sve najbolje

Pisko Oštećenje Normal.dot-a 29.07.2006. 20:07 #7180

broj poruka: 6650
Sva podešavanja koja su podrazumevana word i office čuvaju u .dot dokumentima koji su u stvari predlošci sa snimljenim podešavanjima. Mogu da se menjaju i prethodno je opisan jedan od načina da se to uradi.
Ono što se tebi dešava je problem sa pristupom normal.dot-u od strane office-a... koji se čuva za svaki korisnički nalog posebno (što je i normalno), dakle, ima na računaru onoliko normal.dot template-a koliko ima i korisničkih naloga.
Ako zbog nečega word ne može da pristupi normal.dot-u ili, neki od programa ili stepena zaštite foldera i fajlova u windowsu ne dozvoljavaju promenu ili pamćenje promena, word, excel i ostali jednostavno ponovo naprave ISTI ONAJ NORMAL.DOT kakav dobijaš pri prvoj instalaciji, a to se dešava kod tebe: ti snimiš jedno, on po pokretanju opet učita drugo.
Ako ti je potrebno, mogu da ti na mail pošaljem jedan malkice predugačak tip&trick za normal.dot i globalni šablon... gde se opisuju ovi problemi i neki saveti za rešavanje.
MaliAbner Snimi sopstveni sablon 30.07.2006. 08:26 #7190

broj poruka: 7769
Snimi sopstveni sablon pa kad zelis nesto da radis u Wordu prvo pokreni njega, tako sam i ja napravio sablon za Word, AutoCAD i ostale programe koje koristim.

Dvoklik na sablon i dobijas cist dokument sa zeljenim stilovima za paragrafe tabele (word) lejere, kotne stilove, formate papira (AutoCAD) etc...

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs