Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
ISO file split
STRANA 1 OD 1
kidemaster ISO file split 20.09.2009. 18:42 T20267

status: user
broj poruka: 46
Imam software koji je velicine oko 5,5Gb. Taj file je u ISO formatu i kada mountujem daemonom krene autorun i to je OK. E, sada, kako da taj ISO file narezem na 2 DVD-a (4,7Gb) a da mi zadrzi autorun funkciju i trazi drugi disk posle prvog? Ne zelim da radim obican split file-a, pa da rezem na DVD-e, jer bih posle opet morao da ih kombinujem na nekom hardu, pa da zapocnem instalaciju... Znaci, zelim da radim instalaciju direktno sa DVD-a. Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 20.09.2009. 18:49 #141416

broj poruka: 2591
Narezi na Dual Layer DVD i resen problem...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Equinoxe Re: 20.09.2009. 18:53 #141417

broj poruka: 12057

Ne postoji univerzalno rešenje jer se ne mogu sve instalacije splitovati....evo na primer kako se splituje Colin Dirt DVD DL na 2 x DVD:

COLIN MCRAE DIRT DVD9 TO 2X DVD5 (ENGLISH)

***DVD5 ONE***

1] Copy the contents of the DVD9 game to a folder on your desktop called DIRT

2] From this folder remove & place on the desktop these files.

Data6.CAB
Padding.Dat
Padding1.Dat
Padding2.Dat

3] Open the SETUP.INI with notepad & alter the line

EnableLangDlg=Y to read EnableLangDlg=N (quit & save)

4] Burn the contents of the folder using the volume label DIRT

***DVD5 TWO***

1] delete everything from the DIRT folder on the desktop except these files

Autorun.INI
Autorun.EXE

2] Place the files that you removed earlier on into the DIRT folder (These would be)

Data6.CAB
Padding.Dat
Padding1.Dat
Padding2.Dat

3] Open up the Autorun.INI & edit it to look like this

[autorun]
open=0
icon=autorun.exe
label=DIRT

4] Burn the contents of the folder using the volume label DIRT

Install the game once it needs the right file it will ask for the next disk.....

gilopile Re: ISO file split 20.09.2009. 19:23 #141429

broj poruka: 9459
Ne znam da li postoji neki program za tako nesto.
Moze se to odraditi `rucno`,ali sve zavisi od samog instalera.

Recimo na jedan disk narezes sve osim data,ili samo jedan deo,a na drugi data folder sa drugim delom fajlova.

Napominjem da ovakav nacin zavisi od samog instalera i da li ce prilikom vadjenja diska nastaviti instalaciju,ili jos bolje ponuditi browse kako bi ga naveo na ostatak trazenih fajlova,sto i ne mora,ako si ih narezao kao na prvom disku,odnosno u identicnom nazivu foldera/podfoldera...

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Imam software koji je velicine oko 5,5Gb. Taj file je u ISO formatu i kada mountujem daemonom krene autorun i to je OK. E, sada, kako da taj ISO file narezem na 2 DVD-a (4,7Gb) a da mi zadrzi autorun funkciju i trazi drugi disk posle prvog? Ne zelim da radim obican split file-a, pa da rezem na DVD-e, jer bih posle opet morao da ih kombinujem na nekom hardu, pa da zapocnem instalaciju... Znaci, zelim da radim instalaciju direktno sa DVD-a. Hval
::
Erestun Re: 20.09.2009. 19:47 #141433

broj poruka: 1797
@Gilopile ne bi tako funkcionisalo. Mora da se za drugi disk pravi autorun.ini da bi se autorun inicijalizovao, odnosno da bi drugi disk nastavio instalaciju.
Bax je lep primer dao i objasnio. Jednostavno od software do softwarea zavisi kako se moze podeliti na vise diskova.
@kidemaster probaj da pronadjes preko googlea za taj `software` (igru) kako se deli.

priest heheh 20.09.2009. 21:36 #141454

broj poruka: 96

ili narezi na dual layer...

ili kupi flash od 8-16...

ili kupi externi disk

ili se jednostavno zapitaj da li ce internet biti puniji takvih stvari i da li ce nam veze biti brze... i da li ima smisla time se sada baviti...ali dobro na tebi je...

do pre godinu dana sam rezao diskove svega i svacega...kao da ce net nestati za par godina pa bolje da se ja snabdem, a sada,kada je sve duplo brze mi se to i ne isplati...
za 3 godine ce mi vise vremena trebati da narezem dvd nego da skinem neki file od 5 giga :))

ili uradi ono sto je bax napis`o,sto je i odgovor na tvoje pitanje :)
vaci ISO file split 20.09.2009. 23:10 #141487

broj poruka: 93
Za tu kombinaciju ne znam , ali mozes da sastavis fajl pa da ga onda obradis u RAR-u i narezes na 2 diska

neXus2000 Rar 21.09.2009. 08:54 #141580

broj poruka: 3350
Ako imas WinRar, obelezis sve fajlove u tom direktorijumu, klikni desno dugme, klikni na opciju `Add to Archive`. Kada se otvori WinRar, u compression method stavi `Store`, a pod Split to volume bytes ukucaj 40000000 i klikni OK. ISO ce biti podeljen na brdo Rar fajlova, pokupis koliko ti treba u Nero za prvi disk, a ostatak ti ide na drugi.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs