Opera 10 - mane, a možda ja nešto ne vidim dobro ili ne umem da nađem...
STRANA 1 OD 1
Slavuj
Opera 10 - mane, a možda ja nešto ne vidim dobro ili ne umem da nađem...
04.09.2009. 10:18
T19843
status: user broj poruka: 2236
1. Kada kliknem skrolom (srednjim dugmetom) i pomeram miša na sve strane(da ne bih vrteo skrol i povlačio ove linije desno i dole), slika se pomuti, oči `oće da ispadnu, tekst dobije 6 senki. Na 9.64 se sve vidi normalno, mnogo je ``tečnije`` i odavno sam se navikao da tako skrolujem kada čitam neki tekst ili samo razgledam neku stranu.
2. Kada greškom zatvorim tab, na 9.64 stisnem Ctrl+Z i on se vrati, a na v10 se ne desi ništa.
3. Kada se otvara, sajtovi iz Speed Dial-a se na v10 učitavaju od prvog do poslednjeg, jedan po jedan, dok se na 9.64 pojave svi odjednom.
A tek koliko je pregledniji ovaj standardni skin za 9.64 nego onaj... I što je najsmešnije, nema ga ni u Custom varijanti za v10.
Inače, v10 je brže otvarala prvih nekoliko desetina stranica, a sada, posle par dana korišćenja, teško da primećujem ikakvu razliku.
Imas u desnom uglu dugme Closed Tabs. Meni nema 6 senki kad skrolujem pomocu srednjeg dugmeta. Brzina manje vise ista, sem fore Opera turbo, sto je, koliko kontam, Opera mini. Skinova ima koliko `oces pa lako nadjes odgovarajuci. Btw, ja samo uradio update i zadrzao mi stari skin sa 9.64.
I kod mene na W7, b1750 sve to sasvim normalno radi, skrol radi najnormalnije kao i ctrl-z. Mozda ti je nesto pobrljavila, probaj da je deinstaliras skroz pa instaliraj opet.
I kod mene sve radi ok,win xp 32bit sve brzo otvara i nema senki prilikom skrolovanja,speed dial-sve slike otvori odmah a nemam uopste neku besnu masinu za danasnje standarde(Athlon X2 4000+),sajtove brze otvara od 9.64 pogotovo kad utorrent radi u pozadini...problem je u necem drugom
Reinstalirao sam je, proradio je Ctrl+Z, inače se potpuno isto brzo učitava i potpuno isto seče Autoscroll ili kako se već zove.
Stvarno nemam razloga da vas ložim, razlika u brzini (auto)skrolovanja je ``dupe i oko`` u korist stare verzije.
4. Kada krenem da obeležim, selektujem, ``poplavim`` tekst, npr. kao onaj što je ostavio link za iVar, pojavi se http://i27.tinypic.com/2pzlfl4.jpg i čitava strana se pomera, vraćam se na 9.64, mnogo me zrače te sitnice.
A da se ona tebi ne kolje sa nečim tj. sa nekim od drugih browsera, koristio sam Operu i ranije (uporedo sa FF) i rekao bih da poboljšanja postoje u odnosu na prethodnu verziju. Nisam čuo da mnogi imaju problema sa Operom v10 kao ti tako da me baš čudi.
pozzz
one way or another
:: Reinstalirao sam je, proradio je Ctrl+Z, inače se potpuno isto brzo učitava i potpuno isto seče Autoscroll ili kako se već zove :: :: Stvarno nemam razloga da vas ložim, razlika u brzini (auto)skrolovanja je ``dupe i oko`` u korist stare verzije :: :: 4. Kada krenem da obeležim, selektujem, ``poplavim`` tekst, npr. kao onaj što je ostavio link za iVar, pojavi se http://i27.tinypic.com/2pzlfl4.jpg i čitava strana se pomera, vraćam se na 9.64, mnogo me zrače te sitnice :: :: Srbologija, nauka belosvetska.
Samo Operu koristim, a i pre par meseci sam reinstalirao Windows baš zbog gomile browsera i budalaština koje sam isprobavao. Pogledaću ovih dana kako radi v10 kod nekoliko ljudi, možda sam stvarno zapatio neke viruse.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.