@bstaletic Služe da meni prilagode način upotrebe kompa, a što se tiče trošenja resursa meni to ne znači mnogo s obzirom na 4 GB RAM-a, a i sve je više onih koji imaju 2 ili više GB tako da ....
@gile23: Shta sam ja reko chitavih 7MB @pasduh: imam 2 GB ddr2 a uskoro 4 GB ddr3 i i dalje mislim da je mnogo resursa potrosheno od strane takvog programa
Program se zove conky. On učitava skriveni konfiguracioni fajl .conkyrc u home folderu. Primere za konfiguraciju izgleda imaš na netu, a ako baš hoćeš mogu da ti pošaljem moju konfiguraciju pa je ti dalje prilagođavaj kako želiš.
Sad ću da se igram sa Conkey-em. Na sourceforge.net sam iskopao 1.7.2, to je valjda poslednji.
Hvala !
Malo smo off-ovali, ali nadam se da se gile ne ljuti, nije da nema veza se vezom. Možda nekome bude korisno.
:: Program se zove conky. On učitava skriveni konfiguracioni fajl .conkyrc u home folderu. Primere za konfiguraciju izgleda imaš na netu, a ako baš hoćeš mogu da ti pošaljem moju konfiguraciju pa je ti dalje prilagođavaj kako želiš :: :: Windows-free with Fedora 10 :: ::
:: :: Sad ću da se igram sa Conkey-em. Na sourceforge.net sam iskopao 1.7.2, to je valjda poslednji
Pa što bre sa sourceforge-a? Što nisi instalirao ono što nudi sama distribucija? Tako razbijaš mogućnost da ti se update-uje conky preko sistemskog update-era. Što više stvari instaliraš van onoga što nudi distro u svojim repozitorijumima, to je veća verovatnoća da će instalacija da ti propadne. Instaliranjem programa van distroa ti unisiš fajlove i podešavanja koji nisu karakteristični za taj distro, a teško se i deinstaliraju. Ako baš mora da se instalira program van distroa bolje je naći neki tutorial koji objašnjava kako se to radi za taj distro, ili nači odgovarajući deb rpm paket. Sva sreća pa je ovo jednostavan program.
Video sam posle da ga ima u repozitorijumu. Aj baci conky.conf na bax2003@gmail.com.
I još jedno kratko pitanjce. Napravio sam lepo keyboard layouts, i namestio ikonu gore na panelu, ali kod sledećeg log-in je nema. Koliko vidim u apps-system tools-system settings ima samo da se aktivira, nema start-up opcija....
Hvala !
:: :: :: :: :: :: Sad ću da se igram sa Conkey-em. Na sourceforge.net sam iskopao 1.7.2, to je valjda poslednji :: :: Pa što bre sa sourceforge-a? Što nisi instalirao ono što nudi sama distribucija? Tako razbijaš mogućnost da ti se update-uje conky preko sistemskog update-era. Što više stvari instaliraš van onoga što nudi distro u svojim repozitorijumima, to je veća verovatnoća da će instalacija da ti propadne. Instaliranjem programa van distroa ti unisiš fajlove i podešavanja koji nisu karakteristični za taj distro, a teško se i deinstaliraju. Ako baš mora da se instalira program van distroa bolje je naći neki tutorial koji objašnjava kako se to radi za taj distro, ili nači odgovarajući deb rpm paket. Sva sreća pa je ovo jednostavan program :: :: Izvini Gilence : :: :: Windows-free with Fedora 10
To je moje lichno mishljenje ali ako ti mislish da ti treba i da ima koristi od njega ond ok
:: @bstaletic :: Ajde molim te... :: :: pozz :: :: one way or another :: :: :: :: i i dalje mislim da je mnogo resursa potrosheno od strane takvog programa
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.