Ni u WC ne idem bez CCleanera. Katkad prosceshljam sa Registry Mechanic. Sa Tuneupom mozesh vishe da se igrash i ima vishe alata, njega ne koristim. Voleo bih da chujem da li ima josh neshto da valja, chisto summnjam. Imaju Advanced WindowsCare i drugi kao i jedan chijeg imena ne mogu da se setim a ima mnogo alata kao Tune up. Koji je, nanu mu, puche mi mozak!?
svaki OS ima svoj registry, nazvan tako ili onako, da nije njega, ne bi bilo ni OS-a, treba samo voditi racuna i ne prckati svasta po njemu i sve ce funkcionisati ok...
Njusim Linux bunt preduhitrio me je kolega open source, elem Linux nema taj problem , a W$ i da neces ti da cackas svakavi se programcici zabadaju u njega ,prosto ga obozavaju
:: Registar baza je najveća glupost ikada osmišljenja os strane MS-a, šteta što ljudi sada ne mogu da je se otarase.. :: :: Windows-free with Fedora 10 :: ::
pa dobro, ne razumem se nesto posebno u pingvine, znam da se programi i drajveri konfigurisu, kompajliraju itd., ali mora da postoji baza gde se cuva sve to, zar ne?
Ne, nema bazu, svi programi otvaraju sebi svojstven konfiguracioni tekstualni fajl-scriptu koja se nalazi ili u folderu /etc ili u home direktorijumu korisnika koji je pokrenuo program. U tim tekstualnim fajlovima se obično nalazi gomila komentara i spisak opcija koje program raspoznaje, tako da nema zabune. Nema nikakvog objedinjenog sistema za čuvanje konfiguracionih podataka kao što je slučaj u Windowsu. Ako je potrebno promeniti neke parametre u toku rada programa, onda se to vrši uglavnom preko virtualnog fajl sistema koji se nalazi u memoriji i opet se koriste iste komande kao da se pristupa fajlu na hard disku.
onda mi to deluje kao bolje resenje, ali samo deluje, sta ja znam, nisam programer, ali bilo kako bilo, retko ko od nas ima tu privilegiju da kritikuje dizajn strukture operativnog sistema sem ako je neki dipl.drmr inzinjer, programer, dal` za linux ili win...u principu svaki os ima svojih pluseva i minuseva, rupa, itd., da ne zalazim sad dublje u to..
Mani se corava posla. Za sta ti treba da cistis Windows? Imas opcije koje idu uz sam operativni sistem i to ti je dovoljno. Znaci samo mozes da ostetis neke programe, ako ne znas da koristis, kao i sam OS. Moj komsija je radio non stop sistem. Kaze cistim ga stalno, i opet nista. Kako je prekinuo sa ciscejem radi po godinu dana bez problema.. Znaci eventualno za defragmentaciju neki JkDefrag, i to je to. Poslusaj i neces se pokajati. Pozdrav
Svakako ne treba dirati Registry ni sa jednim programom. CCleaner koristim samo za temp, etc. fajlove/foldere Znate i sami da u Vista-i x64 dodje lagano vise od 1GB djubreta. Uskoro cu preci na 7. Defrag je obavezan s vremena na vreme i uopste reinstall da se racunar osvezi. Najbolja kombinacija Acronis True Image sa 100% funkcionalnim sistemom. ___________________________________________________________ Maze of Torment
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.