Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
After Effect...
STRANA 1 OD 1
Djuraway After Effect... 30.07.2009. 00:00 T19097

status: user
broj poruka: 202

...sam skinuo, da bi napravip fajl sa video efektom, ono dve slike sa razlichitim osobama i kad se zavrshi projekat jedna osoba postepeno izlazi iz druge i postaje ta druga. Da li neko zna da mi objasni kako se to radi poshto mi after effects izglada komplikovan i pojma nemam kako funkcionishe. Da li to shto hocu moze i nekom prostijom aplikacijom i ako moze, opet, kako ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
H-nitro yo 30.07.2009. 00:24 #131163

broj poruka: 1975
e bas si ubo program u kom ja radim moj omiljeni, hehe pa to sto ti hoces je keylight green screen znaci treba ti zeleno -plavo platno, i znas valjda kako funkcionise chroma-luma key, e onda imas tutoriale a moras imati neko predznanje prvo sa pritiskanjem T je opacity mozes tako ali to je najprostije, i keyframeyjes i to je to ali, imas sa displacement map, efektom ili trapcode form, ali to ti ja ne mogu objasnjavatio jer je mnogo opsirno, ima fora da se to uradi sa pretapanjem jednog lika u drugi ja to znam da uradim ali ne znam kako da ti objasnim tako da ili pokusaj sam a da je opsirno mnooooooooogo je opsirno

e i da kad rendas film rendaj ga u quicktimeu da zadrzi hd kvalitet slike add to rendercue>quicktime, render to animation ili jpeg compress, i 30

Dont drink and drive take joint and fly

Djuraway Renderujem... 30.07.2009. 00:36 #131164

... mouvies bash u Quicktime-u, ali u programu Power Director. Verovatno ovo shto hocu moze i u njemu, ali nisam josh provalio.
Djuraway Re: yo 30.07.2009. 00:43 #131167

Aj mi poshalji na e-mail kad budesh imao vremena images, ilustraciju postupka !
Najjednostavniju varijantu...jednom kad budesh raspolozen...OK ?
H-nitro hi 30.07.2009. 00:45 #131171

pa ne znam taj program ali znam da mnogi od vas ne vole quick time ali to je zato sto ne znaju koliko on cuva kvalitit kad se odrenda sve shine effecte zadrzava pa ga ti posle konvertuj ako hoces, nego ne znam sta da ti kazem mozes da probas u final cut pro ili edius mada je to za montazu ali o5 moze, probaj pa baci na ut

Equinoxe Re: 30.07.2009. 06:21 #131200

broj poruka: 12057

Oni koji se profesionalno bave postproduckijom i ne vole `QuickTime` su u teškoj zabludi da su pro. On je univerzalnih preko-platformski high quality codec. AfterEffects, Premiere, AVID Media Composer, Apple FinalCut (say no more). DNxHD je jedna od podvarijati full HD codeca koji izgleda fantastično sa mogućnošću snimanje Alpha kanala (transparencije) u više nivoa kompresije.

To što Djuraway hoće da uradi: koliko kapiram to može da se uradi pravljenjem dva trasparenta lika (Photoshop za seckanje i pripremu ili ako postoji Green / Blue platno neki od keying plug-inova) i sve ostalo se može završiti prostim množenjem layer*a, eventualno igranje sa kemerom i opacity promene u vremenu.

Možeš čak da ideš u advanced sekciju korišćenjem Trapcode Particular plug-ina pa da napraviš da se likovi dezintegrišu ili tako nešto. Ali za to već treba da imaš iza sebe sate i sate Aftera.

Mašta je boles`.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

H-nitro yo 30.07.2009. 14:31 #131226

qt zadrzava hd rezoluciju a u photoshopu mozes da keyjes ta dva lika napr i onda da ih ubacis u ae i da napravis ne slide nego transformaciju poslacu ti na mail example pa vidi kako izgleda

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs