da li moze nekako da se zastiti server za Caunter Strike posto nam server stalno napadaju hakeri i adminima je dosadilo da stalno vracaju sve na staro?Ako je moguce da mi objasnite kako to da se uradi ako neko moze...pozdrav
koji ima i firewall ,ide se na opciju port forwarding ili na dmz host i tu se definisu portovi t.j lokalne ip na koje ide Counter,ako nisi vican tome pozovi te admine ,za 5 minuta je sve gotovo ,samo treba da kupis ruter ,mozes neki Linksis ,Dlink ili TP link.
neki je divca ,ovo sto sam ti ja naveo su proverene marke,zovi nekog ko zna problematiku da ne bi gubio vreme ,ako ces sam ,imas na tim linkovima sto sam ti dao objasnjenje ,klikni na njih i prouci objasnjenja i prenesi to na svoj ruter ako ces sam.
@ Aco, nadji nekoga da ti podesi taj Mikrotik, i mora da radi kako treba...
@ Obradmi, Mikrotik ti je operativni sistem za rutiranje, vjerovatno najbolji po mogucnostima, nije mi jasno kako nisi cuo za njega...
Copy Paste sa njihovog sajta :
Mikrotik features:
* Best wireless performance * Improved Nstreme performance * Powerful QoS control * P2P traffic filtering * High availability with VRRP * Bonding of Interfaces * Improved interface * Smaller and Less resource-hungry * Tons of other new features * Advanced Quality of Service * Stateful firewall, tunnels * STP bridging with filtering * High speed 802.11a/b/g wireless with WEP/WPA * WDS and Virtual AP * HotSpot for Plug-and-Play access * RIP, OSPF, BGP, MPLS routing * remote WinBox GUI and Web admin * telnet/mac-telnet/ssh/console admin * real-time configuration and monitoring
Svi noviji ruteri imaju i hardverski firewall u sebi
25.07.2009. 16:47
status: user broj poruka: 7723
nepreebiv je hardverski firewall ,naravno kada se dobro definise.Posebno hardverski firewall kod nas mozda ima Kimtec.NMY on rece da mu je to marka rutera .....Micro.
Moras da instaliras sve moguce zakrpe ako imas cs server. Dzaba svi ruteri firewallovi ... Napada se po ip adresij i portu. Taj server mora da bude dostupan preko interneta....
Na cemu je server Linux, Windows...? Inache MikroTik je extra... best buy...
Server ti je kod kgb-a na virtuelnoj masini... dakle tu nema diranja.
Obrade..Mogu reci da posle Cisco-a, Juniper-a, najvise se koristi MikroTik. Ne znam kog ISP-a koristis ali mozes da se raspitas. Koji crni kimtec.... :)
Ako znas nekog boljeg postuj ja ne znam stvarno .Mislim na maloprodaju.Ovo kod Aca stoji to sto kazes ,,pod uslovom da je lepo namesten ruter i da mu se opet desavaju upadi ,onda ineki exploit na OS-u ,znaci zakrpa..Sto se tice game servera Aco markopvict ti je tu najupuceniji .
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.