Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
TEST BRZINE PREGLEDNIKA
STRANA 1 OD 1
NMY TEST BRZINE PREGLEDNIKA 20.07.2009. 09:12 T18907

status: user
broj poruka: 1509
Komentar :

Latest Firefox Is Faster, but Not as Fast as Google Chrome!

Link ka slici sa rezultatima :
http://resources.vr-zone.com/image_deposit/up2/1248061213d1e83092d6.jpg

Google Chrome je najbrzi, iza njega Mozilla FireFox 3.5 a Opera se pokazala kao ubjedljivo najsporija...

SONY VAIO VGN-FW285J
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj Preglednik. 20.07.2009. 09:29 #129736

broj poruka: 2236
Znam, mnogi bi voleli da je to tačno, ali kada napišem da nije, onda STVARNO NIJE. Nisam ja vezan ni za jedan browser, pogotovo što su besplatni, pa se ni za 1 minut instalira neki drugi.

Opera 9.64 otvara stranice primetno brže od FireFox-a 3.5.1, a tek Opera 10... Probaj, ja probao juče, prekjuče.
Taman sam se bio ponadao da je FireFox kao postao nešto bolji, a ako je 5% brži u najboljem slučaju u odnosu na prethodni koji sam probao, 3.11, evo sečem gajtan koji ide od utičnice do napajanja, odmah, nožem za hleb.

Moja neka slobodna procena je ~15-20% brzine u korist Opere 9.64 u odnosu na FF 3.5.1.

A tek Exploder 8... nemoj zajebavati, od njega je brži i onaj browser sa mobilnog, i to onaj sa Nokie 6510 :)

Chrome se i meni pokazao kao najbrži, ali je previše štur za moj ukus, stvarno ima premalo opcija, vrlo je ružan i deluje mi kao da su ``radovi u toku``, pa ga zato i ne koristim.

Opera je prava stvar, do sada najbolje izbalansiran odnos brzine rada i količine ponuđenih opcija, dodataka. Nemojte meni verovati na reč, već probajte sami pa se uverite, oduzeće Vam 5 minuta max. dok podesite sve.

I one strane što ostaju u kešu, pa se, npr. ovde, posle automatske ODJAVE u toku pisanja, može samo kliknuti na BACK i sačuvati sav kilometarski tekst, a ne pisati ispočetka, kao kod drugih browsera koji za to nisu sposobni.
O prečicama i preglednosti ne vredi ništa ni pisati, ko želi da razume, taj će i razumeti.

Ko neće, nije obavezno, ne mora, ali bi bilo lepo.
Aj` zdravo.

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vukdusan re 20.07.2009. 10:27 #129738

broj poruka: 800

Mene pocinju malo da smaraju ta prepucavanja oko brzine browsera. FF koristim stalno, probao sam Chrome i novi safari, i stvarno razlike nema ili je jedva vidljiva. To sto vecina vidi je samo placebo efekat, ili su procitali u nekom testu, ili samo zele da ono sto oni koriste bude najbrze i najbolje. Koristite onaj browser koji ima interfejs koji vam odgovara...
imarkovic @@ 20.07.2009. 11:50 #129748

broj poruka: 19010
ja sam jedno stvarno primetio, a to je da je Chrome zaista brzi od firefox-a, ne znam za Operu, ne svidja mi se tako da je nisam ni testirao, ali i dalje mi vise odgovara FF, bez obzira na brzinu u odnosu na Chrome, koji je definitivno brz, i totalno je stabilan iako je beta jos uvek...
Equinoxe Re: 20.07.2009. 12:27 #129752

broj poruka: 12057

Boga mi i Opera je brža od Firefoxa. Doterali su intefejs, startuje bar 30% brže od FF-a, YouTube primera radi se sa praznim cache-om oba browsera učitava skoro duplo brže....genralno bilo šta koplokovanije (skripte, flash.... ) Opera brže otvara.

Primetio sam da ova BETA 2 ima neke probleme sa ikonicama u Personal baru....al verujem da će to biti ispeglano.

Uzgred pitanje:
Jel zna neko za neki widget za Operu koja ima ulogu skidanja FLV, MP4.... kao DownloadHelper ekstenzija za Firefox ?

Našao.....lovely jubbly:
http://widgets.opera.com/widget/9402/
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

mkukic Re: Re: 20.07.2009. 14:46 #129770

broj poruka: 2591
Hvala bax! Taj widget mi je bas trebao! Vec sam se prilicno privikao na ovu Operu 10.00 beta 2 i jako sam zadovoljan njome! Samo kad bi se ispravili oni sitni bagovi o kojima sam vec pricao bio bi fenomenalan browser! Sto se tice brzine zaista je brz i brzi je od FF definitvno! Probao sam sve popularne browsere i Chrome je najbrzi, ali nista preterano u odnosu na Operu... FireFox sam koristio godinama i mozda se i vratim na njega ukoliko isprave one bagove zbog kojih sam i presao na Operu...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

::
:: Boga mi i Opera je brža od Firefoxa. Doterali su intefejs, startuje bar 30% brže od FF-a, YouTube primera radi se sa praznim cache-om oba browsera učitava skoro duplo brže....genralno bilo šta koplokovanije (skripte, flash.... ) Opera brže otvara
:: Primetio sam da ova BETA 2 ima neke probleme sa ikonicama u Personal baru....al verujem da će to biti ispeglano
:: Uzgred pitanje
:: Jel zna neko za neki widget za Operu koja ima ulogu skidanja FLV, MP4.... kao DownloadHelper ekstenzija za Firefox
:: Našao.....lovely jubbly
:: http://widgets.opera.com/widget/9402
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: ******************KLIPE******************
:: http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jp
Jebivetar Re: Re: 20.07.2009. 15:28 #129777

broj poruka: 2386
Ovo sa personal barom se deshava i kod mene. Takodje mislim da je Opera brza od Firefoxa trenutno.

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

:: Primetio sam da ova BETA 2 ima neke probleme sa ikonicama u Personal baru....al verujem da će to biti ispeglano

Pisko REBAX, REBOOK, NIKE... 20.07.2009. 19:09 #129801

broj poruka: 6650
Widget je: Flash video downloader...
skida i flv i mp4, jer, ne mari šta u stvari skida nego se bori sa flash animiranim stranicama koje kao, štite download.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs