Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Vec sam pitao, ali nisam dobio dobre odgovore :-(
STRANA 1 OD 1
ivikit Vec sam pitao, ali nisam dobio dobre odgovore :-( 15.07.2009. 14:06 T18816

status: user
broj poruka: 264
Imam jedan iritirajuci problem. Kompjuter jeste stari P3 ali je uvek sve radio jer je to neki original Compaq. Nema on nikakav kvar ali se desava ovo. Kada hocu da otvorim primera radi txt, doc, film, muzika i slicno direktnim dvoklikom na fajl pojavi se pescanik kursor i tako cekam 10-ak sekundi u prazno i tek onda krene da otvara, kao da se na kratko vreme ubaguje i koci. Isto je i kada na taj fajl kliknem desnim tasterom. Gasio sam NOD32 ali nije on. Cudno je to da same aplikacije exe, com naprimer Word, Winamp, Autocad otvara odmah bez pauze i takodje unutar njih kad idem open dokument ili muzika i to ide odmah bez stucanja. Tu bagovitu pauzu imam samo kada direktno baratam sa tim fajlovima pa nervira. Kada jednom otvori sledece otvaranje nema tu pauzu sve dok ne otvorim drugi tip dokumenta, onda se opet pojavi taj leg. Da napomenem da je komputer inace potpuno ispravan, nema virusa jer sam pregledao sa nekoliko razlicith antivirusa i antispaywarea. Ono najbitnije od svega je to sto kad odem u Safe Mode tamo nema pauze i otvara i slike i tekst i sve ostalo preko asocijacija (doc, txt, jpg...), sto u normalnom modu zeza. Znaci radi u Safe Modu a zeza u Win. Nemojte mi predlagati reinstal jer to ne mogu, a ovo nervira. Ima li neko ideju da li i koji proces bi mogao da koci ili nesto u registryju? Da li postoji neki association reconnector ili fixer za registry za ovo? Hvala jos jednom!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 15.07.2009. 14:44 #128901

broj poruka: 2270
Imao sam sličan efekat sa Zonealarm antivirom i firewallom ali se on odnosio i na exe fajlove i to samo kad sam na netu.
File assotiator neće pomoći jer se fajlovi ipak ispravno otvaraju u asociranim programima. Mislim ni da nikakav registy fixer ne pomaže, možda ti je neki od njih i napravio takvo stanje.
Ja bih pogledao koji se sve programi startuju i deinstalirao (a ne samo isključivao) jedan po jedan dok ne nađem problem. Tu pridružujem i drivere sa specifičan hardver (TV karte i dr). Ako ne pomaže, ne bih dalje gubio vreme i bacio bih se na reinstalciju, koliko god da bolelo.
Pisko Shorty 15.07.2009. 16:09 #128925

broj poruka: 6650
Da, neka je frka sa registrom i asocijacijama, odnosno, ako se sve otvara kako treba, ali pokasno, kao da je nešto (šta kao?) ipak prčkalo po asocijacijama i unelo pometnju.
Rešenje postoji, ali, vremenski najjeftinije ti je da, kad bude to zgodno za tebe, reinstaliraš lepo sistem i poslužiš se Acronisom nakon toga, zbog ovakvih gremlinčića.
Drugim rečima, ne znam uzrok, shvatam posledicu i smatram da bi ručno vraćanje na staro oduzelo puno vremena.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs