Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
AiMP2
STRANA 1 OD 1
imarkovic AiMP2 09.07.2009. 21:43 T18673

status: user
broj poruka: 19012
jel neko zna kako se ukljucuje da se u exploreru na desnom kliku recimo neke pesme pojavi opcija za dodavanje pesme u player, stiklirano mi je sve u system-integration, ali nemam, imam samo Play in Aimp i to je to?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vukdusan re 09.07.2009. 22:39 #127357

broj poruka: 800

Moras da reinstaliras, i onda pri instalaciji stavis integrate into context menu.
Ja sam probao bez reinstall, ali nije hteo, svaki put ponisti izbor, ali ipak probaj desni klik na winamp, options>preferences>shell options i tu vidi sta ti treba. Obrati paznju i dobro pogledaj ceo prozor, ne samo prvu listu.
darkoc78 re: 09.07.2009. 22:39 #127358

broj poruka: 467
Trebalo bi da kad kliknes desnim tasterom na neki npr. mp3 fajl u meniju imas podmeni `AIMP2` gde imas `Add to playlist`.
Ako taj podmeni nemas onda probaj da iskljucis sve integracije u aimp-u pa ih ponovo ukljuci, mozda bi bilo dobro da restartujes komp izmedju promena.
imarkovic AiMP 05.09.2009. 11:32 #137699

koristio sam ga neko vreme, ima svoje pluseve, ali ipak su minusevi preovladali
nije navika u pitanju, ali vratio sam se na winamp i podsetio se koliko je do jaja i koliko je funkcionalniji i prakticniji jes` da nema tabove, ali ja ih nisam ni koristio, uporedjivao sam zvuk sa jednog i drugog i stvarno nisam primetio neku znacajnu razliku...
kako vasa iskustva?
Equinoxe Re: 05.09.2009. 11:51 #137703

broj poruka: 12057

Napisao sam ovo davno u jednoj temi, pa će da radi samo copy-paste, ali to je to, plus jođ š jedna stavka:

AIMP - WinAMP:
1. Brži, drastično
2. Nema glupih browsera i media biblioteka
3. Pregledniji interfejs
4. Copy file direktno iz player-a (pa paste negde ako radite neki odabir)
5. Shift+DEL ubija file i iz playliste i sa diska
6. Tabovi u playlist prozoru (revelation)
7. Sjajn shell dodatak za puštanje foldera, dodavanje na playlistu itd
8. Autoshutdown settings
9. Bolje rešen randmize
10. Prevlačenje fajlova na playlistu može pesmu staviti na više različitih pozicija (po odabiru iz opcija)
11. Grupisanje u playlisti po izboru (folder, artist.....)
12. Milion izmenljivih hotkey-eva
13. Menjanje kolor palete samog skina
14. Uz njega dolaze sjajan TAG editor i Audio converter
15. U ekvilajzeru možete da uredite šta hoćete, doslovno + DSP manager
16. And so on to infinity.......zadnji Winamp vredan hvale je 2.9x.

+ na novoj verziji:
http://img265.imageshack.us/img265/7403/aimp2.jpg

Dachman AIMP2 05.09.2009. 12:28 #137709

broj poruka: 630
Winamp sam koristio dobrih 9 godina,ali nakon sto sam naisao na aimp2 trebalo mi je samo par dana da winamp ode u zaborav.
Aimp2 ne samo sto je brzi i laksi za sistem,laksi za koriscenje vec ima mnogo kvalitetniju audio reprodukciju Ac3 kao i ostalih lossless audio fajlova.

Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic .. 05.09.2009. 12:57 #137715

ok, ajde da ne zvucim kao komercijalista za winamp, meni bas naprotiv je winamp laganiji za sys, brze se upali kada pustis neki fajl, i definitivno ne verujem da ima losiju reprodukciju AC3, to je ipak samo kodek, na svakom plejeru bi trebalo da radi isto.
Dachman Re: .. 05.09.2009. 13:10 #137718

broj poruka: 630
Da,ali stvar je u tome da winamp koristi svoje a aimp2 svoje kodeke (koji su bolji).Mozes skinuti neki AC3 fajl i pusti ga u oba pa ces cuti razliku

Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.

:: ok, ajde da ne zvucim kao komercijalista za winamp, meni bas naprotiv je winamp laganiji za sys, brze se upali kada pustis neki fajl, i definitivno ne verujem da ima losiju reprodukciju AC3, to je ipak samo kodek, na svakom plejeru bi trebalo da radi isto.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: Re: .. 05.09.2009. 13:34 #137723

broj poruka: 12057

Upravo tako. Ima svoje dekodere audio formata, pa i ako si ubio kodeke do stanja raspada, AIMP će da vozi audio bez problema, baš kao što bi to radio KM Player za video.

:: Da,ali stvar je u tome da winamp koristi svoje a aimp2 svoje kodeke (koji su bolji).Mozes skinuti neki AC3 fajl i pusti ga u oba pa ces cuti razliku
:: __________________________________________
::
:: Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.
::
:: :: ok, ajde da ne zvucim kao komercijalista za winamp, meni bas naprotiv je winamp laganiji za sys, brze se upali kada pustis neki fajl, i definitivno ne verujem da ima losiju reprodukciju AC3, to je ipak samo kodek, na svakom plejeru bi trebalo da radi isto.
CrowBgd ... 07.09.2009. 08:07 #138061

broj poruka: 1376
Koristim oba ali AIPM ima za nijansu `slabije` viseke tonove. Tj Winamp ih ima malo vislje. Oba imaju svoje prednosti i mane,ipak po pitanju kvaliteta zvuka Exaile na Linuxu im je tata. Toliko realan zvuk nema ni jedan Win plejer
imarkovic @CrowBgd 07.09.2009. 13:56 #138087

tesko da to moze da bude do plejera, mozda ti se samo cini...

::ipak po pitanju kvaliteta zvuka Exaile na Linuxu im je tata. Toliko realan zvuk nema ni jedan Win plejer:

ikaiaki re 07.09.2009. 17:30 #138132

broj poruka: 316
muzika u flac formatu (kvalitetniji zvuk) u aimp-u zvuči besprekorno. Probaj da je reprodukuješ u winampu!

imarkovic ?? 07.09.2009. 21:18 #138182

.....

imarkovic ??? 03.03.2010. 16:01 #193479

Da ne otvaram novu temu, da li neko moze da me postedi smaracine i kaze mi kako se iskljucuje onaj mali gedzet, ili plejer koji se pojavljuje posle minimiziranja (spustanja) AiMP-a u taskbar, sta treba da se podesi da bi se spustao i podizao klasicno, recimo kao winamp??? ubih se trazeci, ali ne vredi, davno sam korisio, pa zaboravih..
WXP x64.

raic Re 03.03.2010. 16:09 #193483

broj poruka: 9006
1. Desinm na tray - hide tray control
2. Options - System - Tray - Single click:Show/Hide, ostalo disabled

Tuđe govno uvek više smrdi

imarkovic > raic 03.03.2010. 16:29 #193488

`fala, brate, to je ono sto sam hteo, a jel moze i da ostane onako spusten u taskbar-u, a ne da ide u systray, jel to izvodljivo, el ima neko podesavanje i za to?

posle ljudi kazu kako je funkcionalniji i jednostavniji od winamp-a, ma vazi, da se izgubi coek u meniju, sve nekako nabacano..

raic re 03.03.2010. 17:41 #193509

broj poruka: 9006
Čini mi se da ne može da se minimizuje u taskbar uopšte, mora u tray. Jedino što može da se namesti da ga nema u trayu dok god ga ne minimizuješ. Meni i nije problem, namestiš na tray da je single klik show/hide, sad ga vidiš - sad ga ne vidiš, a možeš da namestiš hotkey za šta oćeš pa ne moraš ni da ga gledaš.

Tuđe govno uvek više smrdi

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs