Imam jedan iritirajuci problem. Kompjuter jeste stari P3 ali je uvek sve radio jer je to neki original Compaq. Nema on nikakav kvar ali se desava ovo. Kada hocu da otvorim primera radi txt, doc, film, muzika i slicno direktnim dvoklikom na fajl pojavi se pescanik kursor i tako cekam 10-ak sekundi u prazno i tek onda krene da otvara, kao da se na kratko vreme ubaguje i koci. Isto je i kada na taj fajl kliknem desnim tasterom. Gasio sam NOD32 ali nije on. Cudno je to da same aplikacije exe, com naprimer Word, Winamp, Autocad otvara odmah bez pauze i takodje unutar njih kad idem open dokument ili muzika i to ide odmah bez stucanja. Tu bagovitu pauzu imam samo kada direktno baratam sa tim fajlovima pa nervira. Kada jednom otvori sledece otvaranje nema tu pauzu sve dok ne otvorim drugi tip dokumenta, onda se opet pojavi taj leg. Da napomenem da je komputer inace potpuno ispravan, nema virusa jer sam pregledao sa nekoliko razlicith antivirusa i antispaywarea. Izvinite na dugackom tekstu.
Kada si instalirao windows, u toku formatiranja particije, da li si isao na quick format, ili full format, jer je to jako bitno ako si prethodno imao neku verziju windows-a, ako si slucajno isao na quick, onda je to to, preporucio bih ti da se ne maltretiras dalje,nego da uzmes lepo da instaliras nov windows, ako koristis internet, onda iskljucivo wxp sp3, a ako ne, nego samo za aplikacije ili sta vec, moja preporuka za windows xp performance edition sp3, ili obican sp2. Taj performance radi jako lepo na slabijim kopjuterima, i nije neki krs, znam nekoliko ljudi kojima sam instalirao i radi bas lepo.
Ako je radilo dobro do nedavno,velika je sansa da te windows zeza,cak iako nema virusa od rada on moze da se uspori... Ja na sve te slabije masine stavljam TINY XP,to je win koji moze da radi sa 150mhz procesorom i 32mb ram-a.Ima da se skine gde god hoces. Zamisli kako ce da radi tvoja masina sa tim
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Windows XP Pro service pack :: :: Sve je radilo dobro do pre nekoliko dana kada je ovo pocelo da zeza, masina je brandname Compaq PII :: :: ::
I Windoza je nova jer se taj kompjuter malo koristi nedavno stavljen ide samo na internet. Stavljen je na cist disk ful format od nule. Svi drajveri isto novi. Ali je cudno jer kada pokrenem igru ili programe odmah se ucitaju nema cekanja ali ako otvorim obican dokument, sliku, mp3 cekam to bagovanje osim ako ih ne otvorim iz asociranog programa. Kao da su asocijacije nesto zamrzle hocu reci zezaju. Skoro je pocelo za zajebava sa ovim. Ima li neko predlog?
pa probaj, kazem ti, da skines drugi windows pa ponovo instaliraj, to je samo sofverski problem, nema sta drugo da zeza...mozda hard disk, ali probaj prvo ovo, pa javi.
@doca80, pa i nije bas da ga ima svuda, trazio sam po warezu, katz, google, nasao sam samo na zamundi jedan jedini, tako da ga bas i nema...ako ga ti nadjes, baci neki link...
Samo da ne ubijam sistem jer tu ima posla a skoro je radjen. Dajte preporuku za neki windows i registry cleaner ali sve u jednom za optimizaciju sistema ali da je siguran.
:: @doca80 :: pa i nije bas da ga ima svuda, trazio sam po warezu, katz, google, nasao sam samo na zamundi jedan jedini, tako da ga bas i nema...ako ga ti nadjes, baci neki link...
Ima Tiny Vista radi na procesoru sa 400mhz :), nego sta bi sa onim dvojkama sto si nesto eksperimetisao.
Pozdrav!
:: Ako je radilo dobro do nedavno,velika je sansa da te windows zeza,cak iako nema virusa od rada on moze da se uspori... Ja na sve te slabije masine stavljam TINY XP,to je win koji moze da radi sa 150mhz procesorom i 32mb ram-a.Ima da se skine gde god hoces. Zamisli kako ce da radi tvoja masina sa tim :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: Windows XP Pro service pack :: :: :: :: Sve je radilo dobro do pre nekoliko dana kada je ovo pocelo da zeza, masina je brandname Compaq PII :: :: :: :: :: ::
Sve sto je ostalo od delova sam poklonio Alfiju za onu decu iz raznih mesta koja do sada nisu imala prilike da koriste racunar... Za prvi kontakt sa racunarom ce posluziti i bilo kakva dvojka...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Ima Tiny Vista radi na procesoru sa 400mhz :), nego sta bi sa onim dvojkama sto si nesto eksperimetisao :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: Ako je radilo dobro do nedavno,velika je sansa da te windows zeza,cak iako nema virusa od rada on moze da se uspori... Ja na sve te slabije masine stavljam TINY XP,to je win koji moze da radi sa 150mhz procesorom i 32mb ram-a.Ima da se skine gde god hoces. Zamisli kako ce da radi tvoja masina sa tim :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: Windows XP Pro service pack :: :: :: :: :: :: Sve je radilo dobro do pre nekoliko dana kada je ovo pocelo da zeza, masina je brandname Compaq PII :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.