Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
@Josilenko,Nikopol,Saske ili bilo ko drugi....
STRANA 1 OD 1
DaSickSyst @Josilenko,Nikopol,Saske ili bilo ko drugi.... 04.07.2009. 15:27 T18545

status: user
broj poruka: 2909
...ko se bavi ili ima veze sa 3D modelovanjem.

Ljudi treba mi pomoc.
Juce sam izgubio ceo dan pokusavajuci da nadjem 3D model zubarske stolice...
Radim showroom za lika koji valja stomatolosku opremu,a glavni prodajni artikl su mu zubarske stolice koje uvozi iz neke p.m...
Guglao sam juce ceo dan i ne mogu nista da pronadjem,tj. ne mogu da najdjem nista za Џ a da moze da mi zavrsi posao...Turbosquid,Wirecase,3dexport,Falling Pixel...Nasao sam neke koje su veoma lose izmodelovane i one se ne placaju svi ostali modeli su izmedju i 0......Dosch 3D ima neki medical equipment CD sa 3D modelima,ali nema ni tu...

Na sajtu proizvodjaca nisam uspeo nista da nadjem,tako da ako neko ima neki 3D model ili ima link gde mogu da nadjem bio bi mu veoma zahvalan ako bi mi poslao/postovao...Dwg,obj,3ds,dxf,bilo koji vektorski format...

Do ponedeljka moram da zavrsim kompletan 3D model enterijera sa nalepljenim teksturama da bi mi ostalo makar 4 dana za render...Tako da sam u prilicnoj guzvi,a stvarno ne mogu sad i to da modelujem...
Unapred hvala svima.

PS.
Svraticu na berzu opet za nekih sat-dva...
Pozdrav.

DaSickSystem
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad Ne znam dal` si video ovo... 04.07.2009. 15:53 #126060

broj poruka: 4843
mozes da je doradis.

http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=34a97cbd576e7d66328359f64f74992e

Nikopol74 hmm 04.07.2009. 17:04 #126075

broj poruka: 362
Trebao si da ostavis linkove za te koje ti se ne svidjaju. Ja sam mislio da moze bilo koja. Nasao sam ti nesto, ali moraces je uredis/obradis. Meni licno je sasvim ok, ali ne znam sta trazis. Ocu reci, obicna je, kao fotelja,itd. Evo preko rapida

http://rapidshare.com/files/251865169/dentistchair.zip.html

Nisam siguran kakve su ti sanse ako ti se ovo ne svidi, jer modelovanje ipak trazi previse vremena. Ako je budes obradio, ustedeces mnogo sati. A mozes i da mi kazes na osnovu ove sta trazis. Ako te skapiram, mozda ti i pomognem u modelovanju, iako jos nisam toliko dobar (brz)

life`s a bitch...and then you die.

JOSILENKO ... 04.07.2009. 17:20 #126082

broj poruka: 1013
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=d477c128e2303831cd7677199133326a&ct=mdrm

JOLE

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JOSILENKO ... 04.07.2009. 18:50 #126108

Ja nemam ni jednu zubarsku stolicu definitivno. Pitao sam ortake, ni oni nemaju. Frka na netu je sto sve na sta sam naiso, prodaje neki anonimus - freelanser iz rusije ili indije koji je izmodelovao i staviop na prodaju. Ni jedna ozbiljna firma nista ne nudi. Jer kad bi naleteo na neke modele neke ozbiljen firme, izmotali bi ga besplatno preko nekog torenta ili rapida. Ovako, ovo je najbolje sto sam mogao da nadjem. Stolica je solidna, ali nema propratnog pribora

JOLE

DaSickSyst Re: ... 04.07.2009. 22:03 #126139

:: http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=d477c128e2303831cd7677199133326a&ct=mdr

Jooleeee,Joooooleee,Jole majstore pa ti si Boooog!!!!
:))))))

Hvala care!Stolica je super u odnosu na ono sto sam ja nasao...Predpostavljam da si svestan koliko si mi skratio posao...
Nasao sam i propratni materijal...Mozda cu je malo doraditi u Maxu i to je to.Upravo sam instalirao SketchUp,sad sledi eksport u MAX...

Alrad,Nikopol...Ljudi veliko i boldovano HVALA i vama za trud!
Pozdrav.

DaSickSystem
JOSILENKO Re: Re: ... 04.07.2009. 22:23 #126145

Evo tu na sajtu ima i onaj dodatak za instrumente izgleda bas za tu stolicu.
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=daa070771a0ad5becd7677199133326a&ct=mdrm
Mozda bi ti bilo pametnije da si pitao na nekim drugim specijalizovanim forumima (dizajn zona itd...), jer ovde nas je ipak sacica koji radimo 3d. Ali eto snasli smo se.Ako ne mozes da ga ubacis u max probaj sa deep exploration, mislim da on podrzava dosta 3d modela. Poz

JOLE

:: :: http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=d477c128e2303831cd7677199133326a&ct=mdr
::
:: Jooleeee,Joooooleee,Jole majstore pa ti si Boooog!!!
:: :)))))
:: Hvala care!Stolica je super u odnosu na ono sto sam ja nasao...Predpostavljam da si svestan koliko si mi skratio posao...
:: Nasao sam i propratni materijal...Mozda cu je malo doraditi u Maxu i to je to.Upravo sam instalirao SketchUp,sad sledi eksport u MAX..
:: Alrad,Nikopol...Ljudi veliko i boldovano HVALA i vama za trud!
:: Pozdrav
:: DaSickSystem
DaSickSyst Re: Re: Re: ... 04.07.2009. 22:51 #126147

:: Evo tu na sajtu ima i onaj dodatak za instrumente izgleda bas za tu stolicu
:: http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=daa070771a0ad5becd7677199133326a&ct=mdr
:: Mozda bi ti bilo pametnije da si pitao na nekim drugim specijalizovanim forumima (dizajn zona itd...), jer ovde nas je ipak sacica koji radimo 3d. Ali eto snasli smo se.Ako ne mozes da ga ubacis u max probaj sa deep exploration, mislim da on podrzava dosta 3d modela. Po
:: JOL

Hm..Deep Exploration...Skoro sam zaboravio na taj program...Kad sam reinstalirao Win zaboravio sam da ga instaliram.

Ubacio sam model u MAX,ali mi je pravio problem kod smooth-a...Odradio Convert to editable mesh,sad je sve OK.

DaSickSystem
MaliAbner Covece ne vidim razlog da ne kupis neki model... 04.07.2009. 23:50 #126172

broj poruka: 7769
Znaci kupis model i zaracunas ga u cenu prilikom naplate truda.
Ili si ga ti vec zaracunao a hteo bi da ostvaris EXTRA PROFIT ???

Ajde bre nije ASTAL dukata.

Ja sam tako radio neke putokaze ali posto ni jedn free font nije odgovarao kupih (neverovatno ali istinito) font za saobracajne znake i to ti je to, covece font od 20E mi je zavrsio posao od ~1000E.

Tomato Republic Of Serbia !!!

DaSickSyst Re: Covece ne vidim razlog da ne kupis neki model... 05.07.2009. 00:19 #126178

:: Znaci kupis model i zaracunas ga u cenu prilikom naplate truda
:: Ili si ga ti vec zaracunao a hteo bi da ostvaris EXTRA PROFIT ??
Dobro Abnere nisam bas tolko najgori da zavrcem coveka za 120 kinti.
Nije u pitanju nikakav ekstra profit...Nego je vec ugovorena cena posla i nema smisla da je sad menjam zbog moje gluposti,tako da coveku ne mogu da napaltim tako nesto...
Nisam na vreme mislio o tome i ako bi vec morao da platim dao bi kintu iz svog dzepa...

DaSickSystem
JOSILENKO Ovo je extra 31.07.2009. 13:15 #131279

Verovatno si zavrsio posao odavno, ali sad sam naleteo na stvar koja bi ti savrseno pasovala, pa reko da ti posaljem, mozda ti zatreba

http://www.gfxworld.ws/index.php?/news/comments/dentist_room/

JOLE

DaSickSyst Re: Ovo je extra 31.07.2009. 18:55 #131301

:: Verovatno si zavrsio posao odavno, ali sad sam naleteo na stvar koja bi ti savrseno pasovala, pa reko da ti posaljem, mozda ti zatreb
:: http://www.gfxworld.ws/index.php?/news/comments/dentist_room

Jole,verovao ili nije kasno za doradu...Samo sam ovo prezentovao za sad:
http://img188.imageshack.us/i/plastdententerijer01cfi.jpg/
http://img263.imageshack.us/i/plastdententerijer02.jpg/

Odradio sam samo dva pogleda,jer je investitor resio da ode na tronedeljni odmor,pa sam naravno prekinuo sve radove na tom projektu dok se ne vrati(do juce) i radio druge stvari...
U ponedeljak se vidjam sa njim i sad trenutno renderujem jednu sliku za taj enterijer:
http://img24.imageshack.us/i/capturegsv.jpg/

Inace svestan sam toga da ovaj enterijer moze mnogo bolje da se uradi,ali mi je bas ogranicio budzet,a ima i neke `ideje` za enterijer koje mi se uopste ne svidjaju,ali moram da ih ispostujem....Jbg on placa...A samo da napomenem da je isao na odmor u Brazl (u Rio),a ja ovamo za svaku promenu ponovo radim predmer i predracun da ne prekoracim jadni budzet...

A ova scena ima apsolutno sve sto mi treba....Puno ti hvala...
Pozdrav.

DaSickSystem
JOSILENKO Svaka cast 01.08.2009. 00:53 #131344

Mislim da ti je maxwell mnogo dugo radi enterijere. Sa MR mozes za mnogo krace vreme da dobijes isti efekat (a i sa VR pogotovu, ali mi je on malo komplikovaniji za podesavanja). Ova boja na stubovima mi skroz deluje nekako neprirodno (ako je investitor trazio onda nema frke :) a i senka na ivicama i po stubovima i plafonu, mozda bi trebao ivice da zaoblis (fillet, chamfer) ili da nekako izfejkujes ambient oclusion (ne znam da li to moze u maxwellu). Pod ti je extra na slici 01 svaka cast za materijal, na 02 je drugaciji (nema podele). Zidovi i plafoni su ti dosta sivi pa malo deluje sumorno. Mozda je to zbog toga sto su prozori daleko pa je slabo osvetljenje, ali ipak mislim da treba da mu ga das malo po beloj boji:))
Ovo su sve dobronamerne kritike, ne zelim da ti solim pamet, nisam ni ja neki majstor.
Samo napred druze, nedaj da te surovi kapitalisti iskoriscavaju, svi oni nemaju pare a deca im studiraju u Parizu mamu im njihovu

JOLE

DaSickSyst Re: Svaka cast 01.08.2009. 01:36 #131350

:: Mislim da ti je maxwell mnogo dugo radi enterijere. Sa MR mozes za mnogo krace vreme da dobijes isti efekat (a i sa VR pogotovu, ali mi je on malo komplikovaniji za podesavanja). Ova boja na stubovima mi skroz deluje nekako neprirodno (ako je investitor trazio onda nema frke :) a i senka na ivicama i po stubovima i plafonu, mozda bi trebao ivice da zaoblis (fillet, chamfer) ili da nekako izfejkujes ambient oclusion (ne znam da li to moze u maxwellu). Pod ti je extra na slici 01 svaka cast za materijal, na 02 je drugaciji (nema podele). Zidovi i plafoni su ti dosta sivi pa malo deluje sumorno. Mozda je to zbog toga sto su prozori daleko pa je slabo osvetljenje, ali ipak mislim da treba da mu ga das malo po beloj boji:)
:: Ovo su sve dobronamerne kritike, ne zelim da ti solim pamet, nisam ni ja neki majstor.
Naravno...I svaka sugestja je dobro dosla...

Sto se tice plave i sive....Investitor hoce da mu se uradi u tim bojama jer mu je takav logo firme...Prva stvar koju mi je rekao je da mu `ne ubelim` mnogo enterijer...Hoce nebo plavu i sivkastu nijansu bele da dominiraju...
Stubovi su prilicno masivni jer pored dva od cetiri stuba ima dosta instlacaija koje moraju na neki nacin da se sakriju...Instalacije i noseci stubovi su samo prekriveni knaufom nebo plave boje.

Druga stvar koju mi je investitor trazio je da se enterijer uradi u nekoj stelt varijanti sa ostrim ivicama...Nema veze sto ima lucan krov i spiralno stepeniste koje se nikako ne uklapa u taj Stelth izgled,al opet njemu se to svidja...

Pod na drugoj slici je veoma slican nekim krem granitinim plocama koje ON hoce da ubaci u entreijer i kad se ploce postave fuge se prakticno uopste ne vide...Zato sam promenio materijal sa prve slike...Inace mi je prvobitna ideja bila da se poigram sa podom da ispratim kosine spustenog plafona i preslikam ih na pod u nekoj drugoj boji i eventualno od ulaza prema stepenistu da pustim neku drugi nijansu poda..Ali lik hoce jednobojni pod...Jedva sam ga namolio da mi dozvoli da promenim poplocenje u delu gde su tri radna stola...

Mnogo je ogrnicen prostor za manevrisanje kad dodje takav investitor i kaze:`Hocu da mi uklopis dva razlicita stila,imam pod koji hocu da postavim,i hocu kameni zid u mojoj kancelariji iza mog radnog mesta i sve to da izgleda onako Stelti i futuristicki...`
Prakticno moras da uklopis neuklopivo i od ruznog napravis sto je moguce bolje...

Za mnogo toga se ja ne pitam i mnogo stvari mi se ne svidja,ali ipak je investitorova zadnja...Ako on misli da je lepo neka mu ga...Neka mi plati za moj trud i dovidjenja...

PS.
Zubarske stolice koje prodaje su uglavnom limun zelene i narandzaste,otud ovakve boje.

DaSickSystem
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs