Ovo je poruka koju sam dobio prilikom poslednjeg startovanja programa, nakon cega svi ostali moduli sem Nero Burning Rom-a rade ali ja u 99% slucajeva koristim samo Burning Rom. Cak ni deinstalacija ne funkcionise dodje do pola ista poruka pravo u desktop. Tako da sam morao malo da trazim po netu ima dosta ljudi koji imaju slican problem i ne znaju kako da deinstaliraju program, to sam nekako uspeo pa vratih stari dobri 6.6.0.16 koji je sinoc radio ali od jutros ista prica.
Zna li iko u cemu je problem ?
Ako zna neka pomogne !?!
P.S. Lepo sam sebi reko instaliraj masinu kako ti odbovara onda lepo pocni da koristis "duha" ali kad sam lenj...
@ Pisko Verovatno nisi obratio paznju da sam uspeo da skinem Nero 7 (upravo onim programom koji si ti naveo), i da sam instalirao 6.6.0.16 ali se problem ponovo pojavio.
Tako da sto se njih tice imas potvrdu da funkcionisu kako treba.
Avaj u device manageru pogledao setovanje regiona za DVD-RW koji sam uvek drzao na "non selected" a sada je region 1, a koji smo mi region nemam pojma mislim da je 2.
Konkretno ovaj problem mi se javio kada sam ubacio original SONY DVD "Stradanje Hristovo" i pokusao "decript" od tada se pojavljuje pomenuti problem. Uopste mi nije palo na pamet da gledam u setovanje regiona jer je sad region 1, a srbija je cini mi se u regionu 2 pa tu verovatno dolazi do konfuzije kod rada Nero-a, Nero image drive radi kako valja, speed disk i ostali rade bez problema ali sam Burning ROM ne radi.
Prvo sto sam pomislio da nije ona cuvena zajebancija Sony-a, te sam skinuo rootkit koji nije pronasao ni jednu sumnjivu datoteku, zato mislim da je resenje u setovanju regiona, ali kako da sad vratim na "non selected".
Cakaj shto ne probash ono shto ti je covek rekao? Ja sam jednom imao problema sa Nero 6.6.1.4 koji mi je super radio, ali posle instalacije Win-a (menjao sam neke komponente) , Nero se cudno ponashao, sam se zatvarao bez ikakve poruke pri odabiru opcija Erase disc i Disc info, i sl.Deinstalirao sam ga i pokushao sa sedmicom (iako mi sedmica realno ne treba), medjutim problemi su se nastavili u drugacijem obliku, poruke tipa runtime library error i sl.Onda sam probao sa Nero 6.6.0.13 koji je radio.Cisto iz radoznalosti probao sam alate sa Nero sajta, odradili su pos`o i Nero 6.6.1.4 ponovo lepo radi.Probaj , nema shta da izgubish.Inace aplikacije su male, pa par stotina kilobajta.
Dao sam ti 2 linka, za 2 programa: jedan za 7 drugi za 6.x verziju. Počisti smeće sa oba pa onda probaj. Za svaki slučaj upotrebi programe za čišćenje registra, a ja ti preporučujem RegCleaner u zadnjoj verziji koju možeš da skineš... odradi i automatsko čišćenje registra ali i odrednice pod karticom "Programi" gde čekiraš odrednicu u registru i posle to ukloniš sa "Ukloni naznačeno". Po mom iskustvu, ovo je jedini način osim reinstalacije da pojedine zloće skinem sa računara (razne zaštite od pirateje npr., koje ostaju uprkos deinstalacije...). Shell, to ti je ljuska windows-a tako da problem teško da je zbog regiona, već zbog ubacivanja nero-ove opcije u shell windowsa (ono: snimi ovo odavde, ubaci u korpu i slično smeće koje se retko koristi a eto, pravi probleme). Tj, Nero se ubacio u windows a ovaj ga je nekako ukokao i blokirao... A za rootkit, tu sam veoma skeptičan da li se može i kako to smeće ukloniti sa sistema... potpuni sam pesimista (mislim da ih svi imamo bar nekoliko od kojih je najvažniji MS Windows...).
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.