Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
lost data recovery
STRANA 1 OD 1
alfi lost data recovery 26.06.2009. 12:47 T18331

status: user
broj poruka: 133

Koji su bolji programi za spasavanje izgubljenih/ nesacuvanih/ izbrisanih files ( posebno dwg tipa-ACAD )?
Probao sam : Recovermyfiles , Pro data doctor i Stellar Phoenih
nisu mi odradili dobro. Ni jedan nije vratio nesacuvani dw. file

Hvala na savetima,
Pozdrav svima,
Aleks
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 26.06.2009. 13:05 #124030

broj poruka: 12057

Probaj:
1. R-Studio
2. Recover my files
3. Active File Recovery
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

MaliAbner Decko tebi stvarno nije dobro... 26.06.2009. 13:42 #124042

broj poruka: 7769
Kako to mislis da vratis nesacuvani fajl?
To nije nikako moguce, posto takav fajl u stvari ni ne postoji sem ako sam CAD nije radio autosave.
Da bi imao tu mogucnost da spases svoj rad neko vreme unazad moras da podesis opciju autosave na bar 15-tak minuta.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Equinoxe Re: Decko tebi stvarno nije dobro... 26.06.2009. 13:52 #124046

Možda pod nesačuvanih misli....ne backup-ovanih...ili sklonjenih na sigurno mesto.

:: Kako to mislis da vratis nesacuvani fajl
:: To nije nikako moguce, posto takav fajl u stvari ni ne postoji sem ako sam CAD nije radio autosave
:: Da bi imao tu mogucnost da spases svoj rad neko vreme unazad moras da podesis opciju autosave na bar 15-tak minuta
::
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
alfi SAVE 26.06.2009. 14:37 #124060

broj poruka: 133

Radis nesto i posle izvesnog vremena izadjes iz tog programa ( npr. ACAD ), svojevoljno, greskom, prekid napajanja...nije uradjen SAVE.
Ili,
Rad je poslat u recycle bin, koji je zatim ispraznjen.

Na takve slucajeve sam mislio,

Pozdrav
limunche re 26.06.2009. 15:04 #124065

broj poruka: 426
obrisan recycle bin ces jos i nekeko da vratis (mozda) ali ovaj prvi slucaj cisto sumnjam da moze...

MaliAbner Re: re 26.06.2009. 15:14 #124069

Upravo tako...

:: obrisan recycle bin ces jos i nekeko da vratis (mozda) ali ovaj prvi slucaj cisto sumnjam da moze..
drzacomp razlicite su to stvari 26.06.2009. 15:59 #124080

broj poruka: 359
jedno je kad ti pukne cad, a drugo je kad pobrises fajle. Treba to malo da konkretizujes, kakav je tacno problem?
usput, cad bi trebalo po defaultu da cuva fajle, ali ne u .dwg ekstenziji nego nesto tipa $ac ekstenzija u folderima koji su mu podesesni u options kao temp folderi. No i pored toga ako ti pukne cad kad ga opet otvoris trebalo bi da te pita za recovery fajle...
Kakav je konkretno problem u pitanju?
Pisko Data save 26.06.2009. 18:21 #124124

broj poruka: 6650
Većina programa snima u temp foldere, kao što ti je drzacomp napisao, kod office programa stvarno se nalaze u temp direktorijumu pod Documents and settings/Ime naloga - - temp folder i imaju string ispred naziva temp fajla, a prepoznaješ ih po extenziji, datumu i vremenu nalaska i veličini.
Za CAD ne znam gde ih `krije` ali, negde to jeste. Ako nisi ponovo otvarao porgram i druge fajlove, postoji mogućnost da je nešto sačuvano, pa čak i ti nusprodukti u fazama izrade programa (zavisi od programa naravno, a ja sa CAD-om nemam nikakvo iskustvo), i ostaje ti da prečešljaš google ili uputstvo za cad, da bi video gde po default-u smešta temp fajlove (working folder ili particija, šta god), pa da prečešljaš to mesto. Često znaju i da budu hidden fajlovi, pa obrati pažnju. Ako tu nema, onda polufabrikata (nesnimljenih završenih fajlova) sigurno nema nigde, a, sa programima za čupanje izbrisanih fajlova, imaš neke šanse da iskopaš one fajlove koji su postojali na hdd-u pa obrisani greškom.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

MaliAbner Re: Data save 26.06.2009. 19:55 #124145

AutoCAD u startu ima podeseno autosnimanje na cini mi se 120 minuta pa se u slucaju da je rad trajao manje od 120 minuta nista ne cuva preko autosave.

:: Većina programa snima u temp foldere, kao što ti je drzacomp napisao, kod office programa stvarno se nalaze u temp direktorijumu pod Documents and settings/Ime naloga - - temp folder i imaju string ispred naziva temp fajla, a prepoznaješ ih po extenziji, datumu i vremenu nalaska i veličini
:: Za CAD ne znam gde ih `krije` ali, negde to jeste. Ako nisi ponovo otvarao porgram i druge fajlove, postoji mogućnost da je nešto sačuvano, pa čak i ti nusprodukti u fazama izrade programa (zavisi od programa naravno, a ja sa CAD-om nemam nikakvo iskustvo), i ostaje ti da prečešljaš google ili uputstvo za cad, da bi video gde po default-u smešta temp fajlove (working folder ili particija, šta god), pa da prečešljaš to mesto. Često znaju i da budu hidden fajlovi, pa obrati pažnju. Ako tu nema, onda polufabrikata (nesnimljenih završenih fajlova) sigurno nema nigde, a, sa programima za čupanje izbrisanih fajlova, imaš neke šanse da iskopaš one fajlove koji su postojali na hdd-u pa obrisani greškom
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
anchi da ne otvaram novu temu, valjda ce neko videti 27.06.2009. 19:14 #124353

broj poruka: 80
Prepravljala sam neke slike, koristila sam ACDSee ako je bitno. Sacuvala sam ih pod istim nazivom kao sto su originali. Sad pokusavam da vratim originale.
Da li mi je ACDSee obrisao originale, pa recimo da pokusam da vratim slike sa nekim od gore navedenih programa ili se to radi na drugi nacin?
I gde da nadjem key za R-Studio?
Hvala

SREĆULJAK

Equinoxe Re: da ne otvaram novu temu, valjda ce neko videti 27.06.2009. 19:21 #124356

Proveri mail.

:: I gde da nadjem key za R-Studio
:: Hval
:: SREĆULJAK
gilopile Re: da ne otvaram novu temu, valjda ce neko videti 27.06.2009. 19:22 #124357

broj poruka: 9459
Nazalost ako si prepravljala slike i snimila ih pod istim nazivom kao i original(u istom folderu)tj.owerite,mislim da ti tu nema spasa.

P.S. koju verziju R-Studio-a imas?

:: Prepravljala sam neke slike, koristila sam ACDSee ako je bitno. Sacuvala sam ih pod istim nazivom kao sto su originali. Sad pokusavam da vratim originale.
:: Da li mi je ACDSee obrisao originale, pa recimo da pokusam da vratim slike sa nekim od gore navedenih programa ili se to radi na drugi nacin
:: I gde da nadjem key za R-Studio
:: Hval
:: SREĆULJAK
anchi ... 27.06.2009. 19:53 #124363

broj poruka: 80
Hvala bax.
Ako neko ima ideju za prvo pitanja, neka javi.
Ipak je u opcijama overwrite :( Sad sam stavila na rename da mi se ovo vise ne bi desilo.

SREĆULJAK

Erestun Re: 27.06.2009. 19:58 #124365

broj poruka: 1797
Ako je overwrite odradjen spasa nema.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs