Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Koji player-i su najbolji za pustanje hd filmova?
STRANA 1 OD 1
bojke1 Koji player-i su najbolji za pustanje hd filmova? 04.06.2009. 22:32 T17816

status: user
broj poruka: 479
Cao evo i dalje imam jedan mali problem sa pustanjem hd filmova koji zna da iritira pa sam zato i otvorio novu temu.Naime koristim poslednju verziju km player-a i do sada sam u podesavanjima stalno drzao opciju clon ,ali je grafa podesena tako da gura dve razlicite rezolucije.Bio sam ubedjen da mi zbog takvog podesavanja slika sa kmplayer-a pomalo secka gotovo neprimetno ali sam bio u zabludi sve dok danas nisam iskljucio opciju clon i ostavio ga na single display u opcijama od graficke.Ali problem sa kmplayer-om se i dalje desava.Najbolje se primeti na kraju filma kad je odjavna spica i tada se primeti da slika pomalo secne na svakih 10-15 sec.Naime kad slika ide odozdo na gore gde su ispisana slova na crnoj podlozi tada se primeti da slika ustvari secka pomalo ali zna da nervira.Hteo sam da pitam da li nesto treba u samom player-u da se podesava ili je problem do necega drugog?
Kad isti film pustim iz windows media player-a tih problema nema,slika ide glatko bez ikakvog seckanja tako da mislim da je problem definitivno do kmplayer-a.Probao sam vise verzija kmplayer-a i svuda se desava isti problem.Ako neko mozda zna u cemu je moj problem cekam odgovor.Operativni sistem je vista 64 bit sp2.
Interesuje me preporuka i za neki drugi hd player koji je dobar.Uslov je da moze da pusti zvuk preko SPDIF-A sa ploce,posto preko koaksialnog izlaza sa ploce vucem kabl do audio video risivera.
Dajte neki savet ili preporuku sta da radim i sta valja od hd player-a?
Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
LonleyMax Ja nemam problema sa GOM Player-om 04.06.2009. 22:41 #119131

broj poruka: 1475
Skini gom pa probaj! .)

Asus P5Q-E
Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz @ 3.9GHz (24/7/365)
Asus EN260GTX TOP
OCZ Reaper 1200MHz CL5 @ 1103MHz 5-5-5-15 2x1GB
OCZ Vendetta 2 @ 1500 R.P.M.
OCZ ModXStream 600W
WD 640GB 16MB 640AAKS
NZXT Apollo Black
2x Pioneer

Anonymous !!! 04.06.2009. 22:51 #119132

broj poruka: 340
media player clasic home cinema
milojca media player clasic home cinema 04.06.2009. 23:05 #119134

broj poruka: 207
Gom je dobar player inace ga koristim,ali za HD je media player clasic home cinema
mnogo bolji!
Uputstvo za ubrzavanje preko graficke,procitaj ceo clanak zaista je koristan

http://www.guru3d.com/article/accelerate-x264-1080p-movies-over-the-gpu-guide/

Download
http://downloads.guru3d.com/Media-Player-Classic-Home-Cinema-1.2.1081.0_d2174.html

Equinoxe Re: 04.06.2009. 23:13 #119135

broj poruka: 12057

MPC HC i KMPlayer, šta ti više odgovara.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

bojke1 Koji player-i su najbolji za pustanje hd filmova? 04.06.2009. 23:22 #119137

Evo skinuo sam media player clasic home cinema i za sada radi lepo ali imam jedan mali problem.Ne znam kako u opcijama za zvuk da mu ukljucim opciju spdif da bi mi poslao digitalni zvuk na audio video risiver.I nekako mi je prevod malo bled,mislim malo mutan, nije onako ostar kao na km player-u.Inace ne secka uopste u odnosu na kmplayer.Zna li neko kako to da podesim?

Equinoxe Re: Koji player-i su najbolji za pustanje hd filmova? 04.06.2009. 23:32 #119144

broj poruka: 12057

Što se audia tiče: Options -> playback -> Output -> Direct Show Audio

Što se titlova tiče: očigledno ti ih autoloaduje DirectVobSub (zelena strelica kod sata), dupli klik na njega pa podesi titlove, ili ga disabluj (General -> Loading -> Do not load) pa loaduj titlove iz samog classica i iz njega ih iz njega i podesi.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Evo skinuo sam media player clasic home cinema i za sada radi lepo ali imam jedan mali problem.Ne znam kako u opcijama za zvuk da mu ukljucim opciju spdif da bi mi poslao digitalni zvuk na audio video risiver.I nekako mi je prevod malo bled,mislim malo mutan, nije onako ostar kao na km player-u.Inace ne secka uopste u odnosu na kmplayer.Zna li neko kako to da podesim
::
bojke1 Re: Koji player-i su najbolji za pustanje hd filmova? 04.06.2009. 23:46 #119154

Sto se tice prevoda tu sam se snasao ali sto se tice zvuka tu se i dalje mucim.Jednostavno kada se udje u Options -> playback -> Output -> Direct Show Audio
tamo ima dosta opcija ali nijedna mi ne ukljucuje dekoder na audio video risiveru.Inace kod mene na sony avr strda1200es se upali plava lampica na risiveru kada dobije digitalni zvuk.A sada nijedna od ovih opcija ne ukljucuje lampicu na risiveru.Kod km playera prilikom instaliranja ti da opciju use spdif i ti potvrdis i to je to.A ovde ne nudi tu opciju.

alexb KMplayer 05.06.2009. 08:08 #119178

broj poruka: 242
KMplayer - Sve ume i sve razume, a podesavanja kolko hoces. Mozes i da exportujes svoja podesavanja tako da ne moras svaki put da ga podesavas kad instaliras sistem :) .

Ja ga koristim i za audio(mp3, FLAC i sl) i za video (avi, mkv,..)

Ne trebaju mu cak ni kodeci - ima svoje

PUSTA SVE!
DmasteRNo1 KMPlayer 05.06.2009. 08:45 #119181

broj poruka: 6102
Još jedan glas za njega. Stvarno pušta sve što mu se ponudi.

Šefe, koji ti je vrag?

Scyter Re: 05.06.2009. 08:49 #119184

broj poruka: 8138
Jos jedan glas za KM Player.Stvarno je odlican.

The Way It`s Meant To Be Played

bojke1 Koji player-i su najbolji za pustanje hd filmova? 05.06.2009. 10:56 #119199

Pa i ja sam ga koristio do sada ali ocigledno imam neki problem sa kmplayer-om pa mi ne radi kako treba.Samo preko njega mi hd materijal pomalo secne,na svakih 10-15 sec.Pretpostavljam da se kolje sa nekim programom instaliranim u visti ali me mrzi da rusim sistem samo zbog km player-a da bih eliminisao problem.Kad pustim film iz windows media player-a tih problema nemam,filmovi idu glatko bez seckanja.Zato sam i otvorio temu u vezi hd player-a.Interesuje me koji je jednako dobar player kao km player?Ili bar priblizno.

neXus2000 VLC 05.06.2009. 12:53 #119216

broj poruka: 3350
VLC, sve citam preko njega.

A najbolja kombinacija bi ti bila, u slucaju da imas nVidiu kao graficku:

VLC
Pa u njemu odradis ovo:
Tools, Preferences
Interface, pa odstikliras Systray icon.
Video, odstikliras skip frames, output stavis na DirectX3D
Subtitles and OSD, default encoding (CP1250), Fontsize po zelji, font color Yellow, effect Fat outline.

Pa klikni na save.

Opet udji u Tools, Preferences, pa u donjem levom uglu imas opcije simple i all, klikni na all.
Pa klikni na Video, odstikliraj show media title on video i drop late frames, pa na save.

Izadji iz VLC-a.

Idi u control panel nVidije u, e sada ne znam napamet opciju, ali videces da ce jedna od njih sa desne strane prikazati program i ispod njega da menjas anisotropic filtering....itd, mozda ce ti neko od forumasa reci kako se zove opcija, kada izaberes tu opciju idi na browse, nadji vlc.exe i kao i vezi za vlc u donjem vecem prozoru forve vsync, always on.

I miran si.

Pustam HD filmove i 720p i 1080p bez ikakvog seckanja i maltretiranja.
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-* 05.06.2009. 13:37 #119218

broj poruka: 777

1. K-Lite Codec Pack, sasvim ti je dovoljan i Basic koji ti instalira minimalan broj kodeka
2. BS-Player

U BS-Player-u samo podesim subtitlove i ništa više. Kad pustiš neki film u treju ti se pojave ikonice kodeka i preko njih imaš beskonačno setovanja. Najveća fora je što ni u tim setovanjima nikad ništa nisam menjao i sve lepo radi i prevodi su normalni...čuj seckanje, pu pu daleko bilo, seckali te đavoli dabogda...

Kasnije sam u setovanjima grafičkog drajver overio opciju koja overajduje sva video setovanja plejera i oslanja se na NVIDIA PureVideo - brightness, contrast i sve ostalo šteluješ iz PureVideo sekcije drajvera.

Ispada da mi BS-player služi da pokrene sadržaj, inicira kodeke i zalepi subtitlove, kodek raspakuje mkv kabinet a finalna setovanja videa lepi grafički drajver...ja to tako nekako kapiram.

Što se tiče SPDIF-a, opet kreni od drajvera, po default postavkama bi trebalo da funkcioniše ali ipak proveri. Mislim da u principu softver (player) nema veze sa SPDIF-om, sve što od zvuka stigne do zvučnog čipa on prebacuje u potreban format i pušta na analogni, koaksilni ili optiči izlaz u zavisnosti od setovanja drajvera. Ako ti radi zvuk na koaksialnom izlazu morao bi da radi i na optičkom.
Tu dolazimo do drugog mogućeg uzroka ne funkcionisanja SPDIF-a. Problem može da bude i sam optički kabl. Ja sam uspeo tek iz trećeg puta da ubodem kablove koji su u mom slučaju proradili. Probao sam prvo sa jeftinim kablovima, 700 – 800 dinara, nije uspelo. Tek kad sam kupio kabl od 30 eura SPDIF prema AV risiveru je proradio.

Za puštanje Blu-rey filmova ti je sigurna opcija PowerDVD. Vodi računa pošto sav hardver mora da podržava HDCP.

Sve u svemu svodi se na sistem probe i greške pa kad upali.

ICEsd re:: 05.06.2009. 13:41 #119220

broj poruka: 2158

media player clasic home cinema

Klite codec pack

Ako podesis kako treba nemas frke.
bojke1 Re: VLC 05.06.2009. 16:40 #119236

Evo odradio sam sve kako si kazao i slika ide tecno sto se kaze ali je problem sa zvukom.Ima u opcijama opcija use spdif i kad je stikliram ukljuci mi se lampica na avr-u ali zvuk ide u prekidima i kao da je iz neke bacve.Ne znam kako to da podesim pa ako znas cekam odgovor.

:: VLC, sve citam preko njega
:: A najbolja kombinacija bi ti bila, u slucaju da imas nVidiu kao graficku
:: VL
:: Pa u njemu odradis ovo
:: Tools, Preference
:: Interface, pa odstikliras Systray icon
:: Video, odstikliras skip frames, output stavis na DirectX3
:: Subtitles and OSD, default encoding (CP1250), Fontsize po zelji, font color Yellow, effect Fat outline
:: Pa klikni na save
:: Opet udji u Tools, Preferences, pa u donjem levom uglu imas opcije simple i all, klikni na all
:: Pa klikni na Video, odstikliraj show media title on video i drop late frames, pa na save
:: Izadji iz VLC-a
:: Idi u control panel nVidije u, e sada ne znam napamet opciju, ali videces da ce jedna od njih sa desne strane prikazati program i ispod njega da menjas anisotropic filtering....itd, mozda ce ti neko od forumasa reci kako se zove opcija, kada izaberes tu opciju idi na browse, nadji vlc.exe i kao i vezi za vlc u donjem vecem prozoru forve vsync, always on
:: I miran si
:: Pustam HD filmove i 720p i 1080p bez ikakvog seckanja i maltretiranja
neXus2000 Sound 05.06.2009. 18:56 #119256

broj poruka: 3350
Koju zvucnu koristis, integrusu ili na PCI slotu?

Svaki put kada namestis nesto u tools/preferences i odradis sav, obavezno iskljuci i ulkjuci VLC

Da nastavim, tu gde si nasao S/PDIFvideo si da ispod imas Output.
Probaj sa DirectX ili Win32 Waveout

Inace na tom celom preferences simple je jednostavan meni, a All je napredan.
U slucaju da ti i dalje secka zvuk, probaj da u All, odes na Audio/Output modules - tu pomeris na Win32 waveout, pa odes na waveout i pomeri padajuci meni sa microsoft SoundMapper na tvoju zvucnu, naravno odradi save i resetuj VLC.

Mislim da ce ti Win32 waveout odraditi posao.

bojke1 Re: Sound 05.06.2009. 22:29 #119294

Evo uspelo je sto se tice zvuka,stavio sam opciju Win32 waveout i proradilo je.Najlepse hvala.Inace koristim integrisanu zvucnu sa ploce ASUS P5Q-E ali imam u planu da kupim creative sound blaster x-fi titanium,ali je trenutno nema nigde.

:: Koju zvucnu koristis, integrusu ili na PCI slotu
:: Svaki put kada namestis nesto u tools/preferences i odradis sav, obavezno iskljuci i ulkjuci VL
:: Da nastavim, tu gde si nasao S/PDIFvideo si da ispod imas Output
:: Probaj sa DirectX ili Win32 Waveou
:: Inace na tom celom preferences simple je jednostavan meni, a All je napredan
:: U slucaju da ti i dalje secka zvuk, probaj da u All, odes na Audio/Output modules - tu pomeris na Win32 waveout, pa odes na waveout i pomeri padajuci meni sa microsoft SoundMapper na tvoju zvucnu, naravno odradi save i resetuj VLC
:: Mislim da ce ti Win32 waveout odraditi posao
bojke1 Re: !!! 05.06.2009. 22:37 #119295

Evo skinuo sam media player clasic home cinema i on dosta dobro radi ali imam problem da mu ukljucim spdif opciju u samom playeru pa mi je potrebna pomoc ako znas gde da je ukljucim?
Korisnik bax2003 je napisao
Ali tamo nema opcije use spdif vec neke slicne ali nije to to pa ako neko zna kako da je ukljucim?

:: media player clasic home cinem
bojke1 Re: Re: Koji player-i su najbolji za pustanje hd filmova? 06.06.2009. 14:54 #119400

Evo i dalje imam problem da ukljucim spdif u media player clasic home cinema pa ako moze tvoja mala pomoc.Ti si naveo ovo
I ja to otvorim i tamo ima par opcija ali nijedna mi ne ukljucuje spdif pa ako moze mala pomoc.

:: Što se audia tiče: Options -> playback -> Output -> Direct Show Audi
:: Što se titlova tiče: očigledno ti ih autoloaduje DirectVobSub (zelena strelica kod sata), dupli klik na njega pa podesi titlove, ili ga disabluj (General -> Loading -> Do not load) pa loaduj titlove iz samog classica i iz njega ih iz njega i podesi
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Evo skinuo sam media player clasic home cinema i za sada radi lepo ali imam jedan mali problem.Ne znam kako u opcijama za zvuk da mu ukljucim opciju spdif da bi mi poslao digitalni zvuk na audio video risiver.I nekako mi je prevod malo bled,mislim malo mutan, nije onako ostar kao na km player-u.Inace ne secka uopste u odnosu na kmplayer.Zna li neko kako to da podesim
:: ::
:: ::
bojke1 Koji player-i su najbolji za pustanje hd filmova? 06.06.2009. 15:18 #119401

Evo uspeo sam konacno da mu ukljucim spdif opciju.Morao sam preko ac3filtera i onda je proradilo posto media player clasic home cinema nema tu opciju kao ostali playeri.
Inace uz vasu pomoc sam podesio i VLC player tako da sve sada odlicno radi.Hvala svima na pomoci.
Pozdrav.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs