Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Photoshop CS4: Cudan problem
STRANA 1 OD 1
Erestun Photoshop CS4: Cudan problem 28.05.2009. 19:37 T17664

status: user
broj poruka: 1797
Skoro je sistem reinstaliran. Vista x64. Photoshop nakon instaliranja i uspesnog `registrovanja` je radio 3-4 dana. Nakon toga, kada ubacim bilo koju fotku (drag&drop, File>Open) vidi se samo siva standardna pozadina. Prelaskom kursora dolazi do njegovog menjanja zavisno od alata, sto znaci da je sliku uspesno otvorio, ali se ona jednostavno ne vidi. Tab postoji i na njemu pise ime ubacene fotke. Kada tab nije maximiziran i kada se levim klikom klikne na njega i pomera se po ekranu slika se vidi, cim pustim levi klik opet nestane.
Evo i slika:

http://www.dodaj.rs/f/1L/13I/4cuHsR8y/photoshop1.jpg

Na ovoj drugoj tab sa slikom je pomeran misem dok je shotovan, naravno `print screen` ne hvata kursor pa se zato i ne vidi.

http://www.dodaj.rs/f/C/PZ/4wlduPa8/photoshop2.jpg

edit: Zaboravih da dodam, da sam brisao i instalirao i download-ovao nekoliko puta CS4. Isti problem se javlja svaki put. Cistio sam ostatke programa posle deinstalacije i nisam nakon novog instaliranja krekovao cs4, jednostavno ne vredi nista.
Equinoxe Re: 28.05.2009. 20:03 #117485

broj poruka: 12057

To mi liči na onaj Adobe-ov bagoviti OpenGL, pa probaj da ga isključiš:

Edit -> Preferences -> Performances -> GPU settings.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Ne bi bilo lose da znamo koju graf. kartu imas. 28.05.2009. 22:08 #117509

broj poruka: 10999
Jer kao sto se iz Baxove sugestije vidi, ova verzija Photoshop-a (kao i prethodna) u renderovanju koristi i GPU. Znaci, problem bi mogao da bude povezan i sa kartom odnosno njenim drajverom (rad u overlay-u?).

H-nitro yo 29.05.2009. 02:05 #117553

broj poruka: 1975
ma sta bre, mozda su u bravu bax i ovaj lik ali ja odma pucam na mrtvu vistu zato sto je isto 64-vorobitno sranje pucalo meni i u premijeru i u maxu i u vegasu i u photoshopu, jes da nije isti bag ali jos debilniji prvo me je izbacivalo bez ikakve greske a
najjaci je max aaahahahah zamisli kao radim 1000 dana i kao super mocna vista jedan dan nece da ga otvori bez greski nema prijavljivanja samo eto dosadno mu pa nece ne nzam covece probaj ako su ti otvoreni multipole prozori da ih sve pozatvaras ali eto ti....

Dont drink and drive take joint and fly

H-nitro yo 29.05.2009. 02:05 #117554

broj poruka: 1975
ma sta bre, mozda su u bravu bax i ovaj lik ali ja odma pucam na mrtvu vistu zato sto je isto 64-vorobitno sranje pucalo meni i u premijeru i u maxu i u vegasu i u photoshopu, jes da nije isti bag ali jos debilniji prvo me je izbacivalo bez ikakve greske a
najjaci je max aaahahahah zamisli kao radim 1000 dana i kao super mocna vista jedan dan nece da ga otvori bez greski nema prijavljivanja samo eto dosadno mu pa nece ne nzam covece probaj ako su ti otvoreni multipole prozori da ih sve pozatvaras ali eto ti....

Dont drink and drive take joint and fly

Erestun Evo rrrreseeeenjaaaa.... 29.05.2009. 03:10 #117557

broj poruka: 1797
Hvala, Baxonja. `ebeni GPU OpenGL je pravio prob. Driveri su poslednji, karta Asus 8800GTS (G92) TOP.
Iskreno, koliko god je Vista neoptimizovan sistem, ja problema takvih nisam imao. Premier radio,Vegas fercera i dalje, Photoshop, bug sa grafom. Sve u svemu ok meni radi Vx64, vazno je da je prob resen. Hvala jos jednom.

Equinoxe Re: Evo rrrreseeeenjaaaa.... 29.05.2009. 03:17 #117559

broj poruka: 12057

Nema na čemu, jeste taj OpenGL stoka.....nisi bog zna šta izgubio njegovim gašenjem.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Hvala, Baxonja. `ebeni GPU OpenGL je pravio prob. Driveri su poslednji, karta Asus 8800GTS (G92) TOP
:: Iskreno, koliko god je Vista neoptimizovan sistem, ja problema takvih nisam imao. Premier radio,Vegas fercera i dalje, Photoshop, bug sa grafom. Sve u svemu ok meni radi Vx64, vazno je da je prob resen. Hvala jos jednom
:: __________________________________________________________
:: Succumb To The Superior
::
tortojed Re: Re: Evo rrrreseeeenjaaaa.... Jao sto mi izvredja OpenGL! 29.05.2009. 03:53 #117567

broj poruka: 10999
Cim se ovaj pomene setim se zlatnog doba 3D igara kada je Voodoo bio kralj na umoru a OGL neustrasivi regent - Quake2 i 3, Unreal tournament (da, da, igrao sam ga i u OGL-u)...! Zbog Opena sam postao i ostao ljubitelj ENVidije.

:: Nema na čemu, jeste taj OpenGL stoka.....nisi bog zna šta izgubio njegovim gašenjem
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Hvala, Baxonja. `ebeni GPU OpenGL je pravio prob. Driveri su poslednji, karta Asus 8800GTS (G92) TOP
:: :: Iskreno, koliko god je Vista neoptimizovan sistem, ja problema takvih nisam imao. Premier radio,Vegas fercera i dalje, Photoshop, bug sa grafom. Sve u svemu ok meni radi Vx64, vazno je da je prob resen. Hvala jos jednom
:: :: __________________________________________________________
:: :: Succumb To The Superior
:: ::
:: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs