Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Pitanje
STRANA 1 OD 1
Modena Pitanje 26.05.2009. 18:45 T17618

status: user
broj poruka: 497

Imam usb stik kingstone 2gb, e sad me zanima koliko RECYCLER moze da dugo zadrzi to sta je izbrisano i koliko moze kolicinski da ostavi u svom folderu.Taj stik nije kod mene mesec dana,pa nemogu licno da se uverim.
Pozdrav svima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Ako sam te dobro razumeo, nesto si obrisao/obrisala... 26.05.2009. 23:56 #117089

broj poruka: 10999
sa USB diska (koji sada nije kod tebe) pa te interesuje koliko dugo kanta za otpatke zadrzava svoj sadrzaj pre nego sto se automatski isprazni i koji je njen maximalni kapacitet.

Evo odgovora:
1) vreme zadrzavanja je, u principu, neograniceno (osim ako je korisnik/administrator odredio neki automatizam u smislu aktivacije clean up mahanizma i slicno.
2) maksimalni kapacitet kante se moze menjati / odredjivati relativno proizvoljno, u skladu sa kapacitetom diska (kapacitet diska je, naravno, limitirajuci faktor). Micro$oft je odredio da u startu to bude (cini mi se) 10% kapaciteta HDD-a (default value).
3) moguce je kantu potpuno iskljuciti. U tom slucaju komandom `delete` (i slicno) fajlovi i folderi se `direktno` brisu, odnosno zaobilaze kantu.

Nisam, medjutim, siguran da je u tvom slucaju prilikom brisanja (delete) fajlova sa USB diska sadrzaj otisao u kantu. Moze se desiti da je kanta zaobidjena (uglavnom je tako sa dilitovanjem sadrzaja prenosnih medija - USB diskova, memorijskih kartica za fotoaparate i mob. telefone itd.). Ako se radi o tome, a hoces da povratis obrisane fajlove, moraces da upotrebis neki, za to specijalizovani program.

rasha44 Re: Pitanje 27.05.2009. 00:03 #117095

broj poruka: 1492
Obrisani fajlovi ne ostaju u kanti, već se potpuno brišu.
Potraži na Netu Falsh Memory Toolkit. On, izmedju ostalih opsija, ima i File recovery koji sasvim dobro radi.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

::
:: Imam usb stik kingstone 2gb, e sad me zanima koliko RECYCLER moze da dugo zadrzi to sta je izbrisano i koliko moze kolicinski da ostavi u svom folderu.Taj stik nije kod mene mesec dana,pa nemogu licno da se uverim
:: Pozdrav svima
Modena ZAhvaljujem 27.05.2009. 08:47 #117121

broj poruka: 497
na odgovorima.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs